132/2004 Sb.Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

Částka: 042 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 26. března 2004 Autor předpisu: Ministerstvo zdravotnictví
Přijato: 12. března 2004 Nabývá účinnosti: 30. dubna 2004
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 467/2006 Sb. Pozbývá platnosti: 11. října 2006
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
132

VYHLÁŠKA
ze dne 12. března 2004
o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení


        Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 odst. 1 písm. b) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 146/2002 Sb., (dále jen "zákon"):

§ 1

        (1)  Vyhláška stanoví mikrobiologické požadavky na potraviny uváděné do oběhu, způsob jejich kontroly a způsob hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska.

        (2)  Mikrobiologické požadavky na balenou pitnou vodu, balenou stolní vodu, balenou kojeneckou vodu a balenou přírodní minerální vodu stanoví zvláštní právní předpis.1)

        (3)  Potraviny uváděné do oběhu musí vyhovovat mikrobiologickým požadavkům stanoveným v přílohách č. 1 až 4.


§ 2

        (1)  Pro účely této vyhlášky se rozlišují tyto kategorie potravin:

       a) potraviny určené k přímé spotřebě, kterými se rozumějí potraviny v nezměněném stavu, potraviny tepelně opracované, které se spotřebují v teplém nebo studeném stavu nebo po mikrovlnném ohřevu, potraviny upravené ke spotřebě očištěním, omytím, oloupáním, okrájením, usušením, okyselením, fermentací a potraviny, které mají být podle návodu výrobce před spotřebou smíchány s teplou nebo studenou tekutinou,
       b) potraviny neurčené k přímé spotřebě jsou potraviny, které jsou určeny ke spotřebě až po tepelné úpravě, zejména pečení, smažení, fritování, vaření, mikrovlnném vaření, nebo potraviny, které mají být podle návodu výrobce před konzumací smíchány s vroucí tekutinou,
. . .

Obsah předpisu:
§ 1  
§ 2  
§ 3 - Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly
§ 4  
§ 5  
§ 6 - Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska
§ 7 - Závěrečná ustanovení
§ 8  
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - PŘÍPUSTNÉ HODNOTY PRO JEDNOTLIVÉ DRUHY, SKUPINY NEBO PODSKUPINY POTRAVIN
Příloha č. 3 - PŘÍPUSTNÉ HODNOTY PRO POTRAVINY URČENÉ PRO KOJENECKOU A DĚTSKOU VÝŽIVU
Příloha č. 4 - PŘÍPUSTNÉ HODNOTY PRO KATEGORIE POTRAVIN (Nevztahuje se na druhy a skupiny potravin uvedené v přílohách č.2 a č.5)
Příloha č. 5 - POTRAVINY A SKUPINY POTRAVIN MIKROBIOLOGICKY NERIZIKOVÉ
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
Zavřít
MENU