77/2003 Sb.Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Částka: 032 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 27. března 2003 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 6. března 2003 Nabývá účinnosti: 1. července 2003
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 397/2016 Sb. Pozbývá platnosti: 1. ledna 2017
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
77

VYHLÁŠKA
ze dne 6. března 2003,
kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje


        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d,) h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 119/2000 Sb., zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb., (dále jen "zákon") a v souladu s právem Evropských společenství,1) pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje:


ODDÍL 1
MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY


§ 1

        Pro účely této vyhlášky se rozumí

        a) mlékem - mléko splňující požadavky zvláštních právních předpisů2),3) a ošetřené podle zvláštních právních předpisů,2),3)
        b) mléčným výrobkem - výrobek vyrobený výlučně z mléka, přičemž látky nezbytné pro jeho výrobu mohou být přidány, jen když tyto látky nejsou použity za účelem nahrazení všech nebo některé části složek mléka,
        c) obsahem tuku - obsah mléčného tuku v gramech ve 100 g mléka nebo mléčného výrobku vyjádřený v procentech hmotnostních,
        d) obsahem bílkovin - obsah bílkovin v gramech ve 100 g mléka nebo mléčného výrobku, který se získá vynásobením celkového obsahu dusíku v mléce nebo mléčném výrobku koeficientem  6,38, vyjádřený v procentech hmotnostních,
        e) selským nestandardizovaným mlékem - mléko splňující požadavky uvedené v příloze č. 2 tabulce 1, u něhož nebyl obsah tuku od doby dojení změněn přidáním nebo snížením mléčného tuku, nebo smícháním s mlékem, jehož přirozený obsah tuku byl změněn,
. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
§ 1  
§ 2 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 3 - Označování obalů
§ 4 - Požadavky na jakost
§ 5 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 2 - MRAŽENÉ KRÉMY
§ 6  
§ 7 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 8 - Označování obalů
§ 9 - Požadavky na jakost
§ 10 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 3 - JEDLÉ TUKY A OLEJE
§ 11  
§ 12 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 13 - Označování obalů
§ 14 - Požadavky na jakost
§ 15 - Uvádění do oběhu
§ 16 - Zrušovací ustanovení
§ 17 - Přechodná ustanovení
§ 18 - Účinnost
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
Přílohy č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny (příloha č. 4) Fyziklání a chemické požadavky na jakost mražených krémů (příloha č.5)
Přílohy č. 6 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů (příloha č.6) Členění na druhy, skupiny a podskupiny (příloha č. 7)
Příloha č. 8 - Požadavky na jakost
Příloha č. 9 - Ověřování deklarovaného obsahu tuku v roztíratelných, směsných roztíratelných a tekutých emulgovaných tucích a obsahu tuku ve výrobcích druhů mlékárenské máslo a koncentráty mléčného tuku, složené mléčné výrobky a pomazánkové máslo
Přílohy č. 10 - Fyzikální, chemické a organoleptické požadavky na jakost olivových olejů (příloha č. 10) Živočišné tuky (příloha č. 11) Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů (příloha č. 12)
Zavřít
MENU