76/2003 Sb.Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony

Částka: 032 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 27. března 2003 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 6. března 2003 Nabývá účinnosti: 1. května 2004
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
76

VYHLÁŠKA
ze dne 6. března 2003,
kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa
s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony



        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 119/2000 Sb., zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb., (dále jen "zákon") a v souladu s právem Evropských společenství,1) pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony:


ODDÍL 1

PŘÍRODNÍ SLADIDLA


§ 1

        Pro účely této vyhlášky se rozumí

       a) přírodními sladidly - ve vodě rozpustné sladce chutnající látky na bázi přírodních sacharidů, stanovené touto vyhláškou,
       b) cukrem - vyčištěná krystalizovaná sacharóza upravená zejména do krystalů, moučky, kostek, homolí, popřípadě doplněná přídatnými látkami, látkami určenými k aromatizaci nebo kořením,
       c) tekutým cukrem - vodný roztok sacharózy,
       d) tekutými výrobky z cukru - výrobky na bázi vodných roztoků sacharózy splňující požadavky uvedené v příloze č. 2 bodě 2,
       e) tekutým invertním cukrem - vodný roztok sacharózy částečně invertované hydrolýzou, v němž nepřevažuje podíl invertního cukru a splňující požadavky stanovené v příloze č. 2 bodě 2,
       f) sirupem z invertního cukru - vodný roztok sacharózy (s možnou krystalizací), která byla částečně invertována hydrolýzou, přičemž obsah invertovaného cukru musí být vyšší než 50 % hmotnostních sušiny a splňující požadavky stanovené v příloze č. 2 bodě 2,
. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - PŘÍRODNÍ SLADIDLA
§ 1  
§ 2 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 3 - Označování
§ 4 - Požadavky na jakost
§ 5 - Technologické požadavky
§ 6 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 2 - MED
§ 7  
§ 8 - Členění medu
§ 9 - Označování
§ 10 - Požadavky na jakost
ODDÍL 3 - CUKROVINKY
§ 11  
§ 12 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 13 - Označování
§ 14 - Požadavky na jakost
ODDÍL 4 - KAKAOVÝ PRÁŠEK A SMĚSI KAKAA S CUKREM
§ 15  
§ 16 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 17 - Označování
§ 18 - Požadavky na jakost
ODDÍL 5 - ČOKOLÁDA A ČOKOLÁDOVÉ BONBONY
§ 19  
§ 20 - Členění na druhy a skupiny
§ 21 - Označování
§ 22 - Požadavky na jakost
ODDÍL 6  
§ 23 - Zrušovací ustanovení
§ 24 - Přechodné ustanovení
§ 25 - Účinnost
Přílohy č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny (příloha č. 1) Fyzikální a chemické požadavky na jakost (příloha č. 2) Tabulka č. 1 - Smyslové požadavky (příloha č. 3) Tabulka č. 2 - Fyzikální požadavky
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 5 - Tabulka č. 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost Tabulka č. 2 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení
Přílohy č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny (příloha č. 6) Fyzikální a chemické požadavky na jakost (příloha č. 7) Členění na druhy a skupiny (příloha č. 8)
Příloha č. 9 - Tabulka č. 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost (% hmot. vztažených na sušinu) Tabulka č. 2 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků
Zavřít
MENU