326/2001 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

Částka: 126 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 12. září 2001 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 30. srpna 2001 Nabývá účinnosti: 1. října 2001, s výjimkami
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 69/2016 Sb. Pozbývá platnosti: 1. srpna 2016
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
326

VYHLÁŠKA
Ministerstva zemědělství

ze dne 30. srpna 2001,
kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb.,
o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů,
ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy
a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich



        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 119/2000 Sb., (dále jen "zákon") pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich:

ODDÍL 1
MASO

§ 1

        Pro účely této vyhlášky se rozumí

       a) masem všechny části zvířat určené k výživě lidí,1) o jejichž použitelnosti bylo rozhodnuto podle zvláštního právního předpisu2) a nebyly ošetřeny jinak než chladem nebo mrazem, včetně masa vakuově baleného nebo masa baleného v ochranné atmosféře,
       b) jatečně upraveným tělem produkt získaný porážkou jatečných zvířat3) a upravený k veterinárnímu vyšetření,2)
       c) výsekovým masem rozbourané výsekově upravené části těl jatečných zvířat určené k uvádění do oběhu,
       d) hovězím masem maso mladého skotu, mladého býka, býka, volka, jalovice, krávy,
       e) teletem těla zvířat bez ohledu na pohlaví s přejímací hmotností do 150 kg a ve věku nad 2 týdny,
. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - MASO
§ 1  
§ 2 - Členění na druhy a skupiny
§ 3 - Označování
§ 4 - Požadavky na jakost
§ 5 - Technologické požadavky
§ 6 - Uvádění do oběhu
§ 7 - Skladování
§ 8 - Přeprava
§ 9 - Prodej
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY
§ 10  
§ 11 - Členění na druhy a skupiny
§ 12 - Označování
§ 13 - Požadavky na jakost
§ 14 - Technologické požadavky
§ 15 - Uvádění do oběhu
§ 16 - Skladování
§ 17 - Přeprava
ODDÍL 3 - RYBY, OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ A VÝROBKY Z NICH
§ 18  
§ 19 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 20 - Označování
§ 21 - Požadavky na jakost
§ 22 - Technologické požadavky
§ 23 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 4 - VEJCE A VÝROBKY Z NICH
§ 24  
§ 25 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 26 - Označování
§ 27 - Požadavky na jakost
§ 28 - Technologické požadavky
§ 29 - Uvádění do oběhu
§ 30 - Přechodné ustanovení
§ 31 - Zrušovací ustanovení
§ 32 - Účinnost
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 2 - Tabulka 1 Požadavky na třídy jakosti A a B pro nedělenou drůbež Tabulka 2 Přípustná záporná hmotnostní odchylka u zmrazené drůbeže tříděné podle hmotnostní kategorie
Příloha č. 3 - Tabulka 1 Technologické požadavky na zmrazená nedělená kuřata, chlazená nedělená kuřata a krůty a na některé skupiny děleného drůbežího masa Tabulka 2 Technologické požadavky na některé skupiny děleného drůbežího masa
Příloha č. 4 - Tabulka 1 Členění na druhy a skupiny Tabulka 2 Požadavky na výrobu určitých masných výrobků
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
Příloha č. 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Zavřít
MENU