334/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

Částka: 111 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 31. prosince 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 12. prosince 1997 Nabývá účinnosti: 31. prosince 1997
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 76/2003 Sb. Pozbývá platnosti: 1. května 2004
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
334

VYHLÁŠKA

Ministerstva zemědělství

ze dne 12. prosince 1997,

kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích
a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky,
kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky



      Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon") pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky:


ODDÍL 1

PŘÍRODNÍ SLADIDLA


§ 1

      Pro účely této vyhlášky se rozumí

a)
přírodními sladidly ve vodě rozpustné sladce chutnající látky na bázi přírodních sacharidů, zejména sacharózy, dextrózy, fruktózy, laktózy,

b)
cukrem sacharóza upravená zejména do krystalů, moučky, kostek, homolí, popřípadě doplněná přídatnými látkami nebo látkami určenými k aromatizaci,

c)
tekutými výrobky z cukru výrobky na bázi vodných roztoků sacharózy.


§ 2

Členění na skupiny a podskupiny

      Členění na skupiny a podskupiny je uvedeno v příloze č. 1.


§ 3

Označování

      (1) Kromě údajů uvedených v zákoně a ve zvláštní vyhlášce1) se označí

a)
cukr skupinou a podskupinou, kromě tekutých výrobků z cukru,

b)
tekuté výrobky z cukru podskupinou, obsahem sušiny a invertního cukru v sušině,
. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - PŘÍRODNÍ SLADIDLA
§ 1  
§ 2 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 3 - Označování
§ 4 - Požadavky na jakost
§ 5 - Technologické požadavky
§ 6 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 2 - MED
§ 7  
§ 8 - Členění na skupiny
§ 9 - Označování
§ 10 - Požadavky na jakost
§ 11 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 3 - NEČOKOLÁDOVÉ CUKROVINKY
§ 12  
§ 13 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 14 - Označování
§ 15 - Požadavky na jakost
§ 16 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 4 - KAKAOVÝ PRÁŠEKA SMĚSI KAKAA S CUKREM
§ 17  
§ 18 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 19 - Označování
§ 20 - Požadavky na jakost
§ 21 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 5 - ČOKOLÁDAA ČOKOLÁDOVÉ CUKROVINKY
§ 22  
§ 23 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 24 - Označování
§ 25 - Požadavky na jakost
§ 26 - Uvádění do oběhu
§ 27 - Přechodné ustanovení
§ 28 - Účinnost
Přílohy č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny (příloha č. 1) Fyzikální a chemické požadavky na jakost (příloha č. 2)
Příloha č. 3 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
Příloha č. 5 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost kakaových prášků
Příloha č. 8 - Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost čokolád a čokoládových polev v hmotnostních % vztažených na sušinu
Zavřít
MENU