334/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
Částka: | 111 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 31. prosince 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 12. prosince 1997 | Nabývá účinnosti: | 31. prosince 1997 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 76/2003 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. května 2004 |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky,
kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon") pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky:
Pro účely této vyhlášky se rozumí
- a)
- přírodními sladidly ve vodě rozpustné sladce chutnající látky na bázi přírodních sacharidů, zejména sacharózy, dextrózy, fruktózy, laktózy,
- b)
- cukrem sacharóza upravená zejména do krystalů, moučky, kostek, homolí, popřípadě doplněná přídatnými látkami nebo látkami určenými k aromatizaci,
- c)
- tekutými výrobky z cukru výrobky na bázi vodných roztoků sacharózy.
Členění na skupiny a podskupiny je uvedeno v příloze č. 1.
(1) Kromě údajů uvedených v zákoně a ve zvláštní vyhlášce1) se označí
- a)
- cukr skupinou a podskupinou, kromě tekutých výrobků z cukru,
- b)
- tekuté výrobky z cukru podskupinou, obsahem sušiny a invertního cukru v sušině,
Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - | PŘÍRODNÍ SLADIDLA |
§ 1   | |
§ 2 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 3 - | Označování |
§ 4 - | Požadavky na jakost |
§ 5 - | Technologické požadavky |
§ 6 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 2 - | MED |
§ 7   | |
§ 8 - | Členění na skupiny |
§ 9 - | Označování |
§ 10 - | Požadavky na jakost |
§ 11 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 3 - | NEČOKOLÁDOVÉ CUKROVINKY |
§ 12   | |
§ 13 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 14 - | Označování |
§ 15 - | Požadavky na jakost |
§ 16 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 4 - | KAKAOVÝ PRÁŠEKA SMĚSI KAKAA S CUKREM |
§ 17   | |
§ 18 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 19 - | Označování |
§ 20 - | Požadavky na jakost |
§ 21 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 5 - | ČOKOLÁDAA ČOKOLÁDOVÉ CUKROVINKY |
§ 22   | |
§ 23 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 24 - | Označování |
§ 25 - | Požadavky na jakost |
§ 26 - | Uvádění do oběhu |
§ 27 - | Přechodné ustanovení |
§ 28 - | Účinnost |
Přílohy č. 1 - | Členění na skupiny a podskupiny (příloha č. 1) Fyzikální a chemické požadavky na jakost (příloha č. 2) |
Příloha č. 3 - | Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 4 - | Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 5 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 6 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
Příloha č. 7 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost kakaových prášků |
Příloha č. 8 - | Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny |
Příloha č. 9 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost čokolád a čokoládových polev v hmotnostních % vztažených na sušinu |
Zavřít