332/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

Částka: 111 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 31. prosince 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 12. prosince 1997 Nabývá účinnosti: 31. prosince 1997
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 157/2003 Sb. Pozbývá platnosti: 1. května 2004
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
332

VYHLÁŠKA

Ministerstva zemědělství

ze dne 12. prosince 1997,

kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb.,
o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů,
pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu,
suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich



      Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen"zákon") pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich:


ODDÍL 1

ČERSTVÉ OVOCE A ČERSTVÁ ZELENINA


§ 1

      
Pro účely této vyhlášky se rozumí

a)
čerstvým ovocem jedlé plody a semena stromů, keřů nebo bylin uváděné do oběhu bezprostředně po sklizni nebo po určité době skladování v původním syrovém stavu,

b)
čerstvou zeleninou jedlé části, zejména kořeny, bulvy, listy, nať, květenství, plody jednoletých nebo víceletých rostlin uváděné do oběhu bezprostředně po sklizni nebo po určité době skladování v původním syrovém stavu.


§ 2

Členění na skupiny a podskupiny

      Členění na skupiny a podskupiny je uvedeno v příloze č. 1.


§ 3

Označování

      Kromě údajů uvedených v zákoně a ve zvláštním předpise1) jsou tyto další požadavky na označování čerstvého ovoce a čerstvé zeleniny
. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - ČERSTVÉ OVOCE A ČERSTVÁ ZELENINA
§ 1  
§ 2 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 3 - Označování
§ 4 - Požadavky na jakost
§ 5 - Skladování
ODDÍL 2 - ZPRACOVANÉ OVOCE
§ 6  
§ 7 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 8 - Označování
§ 9 - Požadavky na jakost
§ 10 - Technologické požadavky
§ 11 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 3 - ZPRACOVANÁ ZELENINA
§ 12  
§ 13 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 14 - Označování
§ 15 - Požadavky na jakost
§ 16 - Technologické požadavky
§ 17 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 4 - SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY
§ 18  
§ 19 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 20 - Označování
§ 21 - Požadavky na jakost
ODDÍL 5 - HOUBY
§ 22  
§ 23 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 24 - Označování
§ 25 - Požadavky na jakost
§ 26 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 6 - BRAMBORY A VÝROBKY Z NICH
§ 27  
§ 28 - Členění na skupiny
§ 29 - Označování
§ 30 - Požadavky na jakost
§ 31 - Uvádění do oběhu
§ 32 - Přechodné ustanovení
§ 33 - Účinnost
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 3 - Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 5 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 6 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 9 - Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
Příloha č. 10 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Smyslové požavavky
Příloha č. 14 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 15 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 16 - Třídy jakosti
Příloha č. 17 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 18 - Přípustné odchylky hlíz
Příloha č. 19 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
Zavřít
MENU