331/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
Částka: | 110 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 31. prosince 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 11. prosince 1997 | Nabývá účinnosti: | 31. prosince 1997 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 398/2016 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. července 2017 |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření,
jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon") pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici:
Pro účely této vyhlášky se rozumí
- a)
- kořením části rostlin jako kořeny, oddenky, kůra, listy, nať, květy, plody, semena nebo jejich části, uvedené v příloze č. 2, v nezbytné míře technologicky zpracované a užívané k ovlivňování chutě a vůně potravin; u mletých koření se připouští přídavek protispékavých látek nejvýše do jednoho procenta hmotnosti,
Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - | KOŘENÍ |
§ 1   | |
§ 2 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 3 - | Označování |
§ 4 - | Požadavky na jakost |
ODDÍL 2 - | JEDLÁ SŮL |
§ 5   | |
§ 6 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 7 - | Označování |
§ 8 - | Požadavky na jakost |
ODDÍL 3 - | DEHYDRATOVANÉ VÝROBKYA OCHUCOVADLA |
§ 9   | |
§ 10 - | Členění druhu na skupiny |
§ 11 - | Označování |
§ 12 - | Požadavky na jakost |
§ 13 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 4 - | HOŘČICE |
§ 14   | |
§ 15 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 16 - | Označování |
§ 17 - | Požadavky na jakost |
§ 18 - | Uvádění do oběhu |
§ 19 - | Přechodné ustanovení |
§ 20 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Členění na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 2 - | SMYSLOVÉ POŽADAVKY NA JAKOST |
Příloha č. 3 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 4 - | Smyslové a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 5 - | ČLenění druhu na skupiny |
Příloha č. 6 - | Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 7 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky |
Příloha č. 8 - | Členění na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 9 - | Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Zavřít