331/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

Částka: 110 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 31. prosince 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 11. prosince 1997 Nabývá účinnosti: 31. prosince 1997
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 398/2016 Sb. Pozbývá platnosti: 1. července 2017
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
331

VYHLÁŠKA

Ministerstva zemědělství

ze dne 11. prosince 1997,

kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích
a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření,
jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici



      Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon") pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici:


ODDÍL 1

KOŘENÍ


§ 1

      Pro účely této vyhlášky se rozumí

a)
kořením části rostlin jako kořeny, oddenky, kůra, listy, nať, květy, plody, semena nebo jejich části, uvedené v příloze č. 2, v nezbytné míře technologicky zpracované a užívané k ovlivňování chutě a vůně potravin; u mletých koření se připouští přídavek protispékavých látek nejvýše do jednoho procenta hmotnosti,
. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - KOŘENÍ
§ 1  
§ 2 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 3 - Označování
§ 4 - Požadavky na jakost
ODDÍL 2 - JEDLÁ SŮL
§ 5  
§ 6 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 7 - Označování
§ 8 - Požadavky na jakost
ODDÍL 3 - DEHYDRATOVANÉ VÝROBKYA OCHUCOVADLA
§ 9  
§ 10 - Členění druhu na skupiny
§ 11 - Označování
§ 12 - Požadavky na jakost
§ 13 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 4 - HOŘČICE
§ 14  
§ 15 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 16 - Označování
§ 17 - Požadavky na jakost
§ 18 - Uvádění do oběhu
§ 19 - Přechodné ustanovení
§ 20 - Účinnost
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - SMYSLOVÉ POŽADAVKY NA JAKOST
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - ČLenění druhu na skupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Zavřít
MENU