(EHS) č. 3402/91NAŘÍZENÍ RADY (EHS) č. 3402/91 ze dne 19. listopadu 1991, kterým se mění nařízení (EHS) č. 2658/87 o celní a statistické nomenklatuře a o společném celním sazebníku, (EHS) č. 2915/79, kterým se stanoví skupiny výrobků a zvláštní ustanovení pro výpočet dávek v odvětví mléka a mléčných výrobků
Publikováno: | Úř. věst. L 321, 23.11.1991, s. 1-3 | Druh předpisu: | Nařízení |
Přijato: | 19. listopadu 1991 | Autor předpisu: | Rada Evropské unie |
Platnost od: | 1. ledna 1992 | Nabývá účinnosti: | 1. ledna 1992 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Nařízení Rady (EHS) č. 3402/91 ze dne 19. listopadu 1991, kterým se mění nařízení (EHS) č. 2658/87 o celní a statistické nomenklatuře a o společném celním sazebníku a (EHS) č. 2915/79, kterým se stanoví skupiny výrobků a zvláštní ustanovení pro výpočet dávek v odvětví mléka a mléčných výrobků RADA EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ, s ohledem na Smlouvu o založení Evropského hospodářského společenství, a zejména na článek 113 této smlouvy, s ohledem na nařízení Rady (EHS) č. 804/68 ze dne 27. června 1968 o společné organizaci trhu s mlékem a mléčnými výrobky [1], naposledy pozměněné nařízením (EHS) č. 1630/91 [2], a zejména na čl. 14 odst. 6 uvedeného nařízení, s ohledem na návrh Komise, vzhledem k tomu, že rozlišení čerstvých sýrů kódu KN 0406podle toho, zda jsou fermentované či nikoliv, způsobuje problémy při kontrole; že Rada pro celní spolupráci doporučila, aby byly všechny čerstvé sýry zařazeny do kódu KN 040610; že je proto třeba pozměnit nařízení (EHS) č. 2915/79 [3] naposledy pozměněné nařízením (EHS) č. 3116/90 [4] a v souvislosti s tím upravit nařízení Komise (EHS) č. 2658/87 [5] naposledy pozměněné nařízením (EHS) č. 2587/91 [6]; že je kromě toho též nezbytné přehodnotit zařazení některých výrobků, PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ: Článek 1 Kombinovaná nomenklatura tvořící přílohu nařízení (EHS) č. 2658/87 se mění v souladu s přílohou tohoto nařízení. Článek 2 Nařízení (EHS) č. 2915/79 se mění takto: 1. Článek 7 se mění takto: - první věta bodu 1 se nahrazuje tímto: "1. jestliže patří do kódů KN 04061020 a 04069093, součtu těchto složek:" - první věta bodu 2 se nahrazuje tímto: "2. jestliže patří do kódů KN 04061080 a 04069099, součtu těchto složek:". 2. "V příloze se skupiny výrobků ve skupině 11 nahrazují těmito skupinami: Číslo skupiny | Skupiny výrobků v souladu s kombinovanou nomenklaturou | Pilotní výrobek pro každou skupinu výrobků | 11 | 04061004063004069023040690250406902704069029040690310406903304069035040690370406903904069050040690730406907504069077040690790406908104069085040690890406909304069099 | Celý sýr zrající šest až osm týdnů, o obsahu tuku v sušině 45 % hmotnostních, bez obalu" | Článek 3 Toto nařízení vstupuje v platnost dnem 1. ledna 1992. Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech. V Bruselu dne 19. listopadu 1991. Za Radu předseda P. Bukman [1] Úř. věst. L 148, 28.6.1968, s. 13. [2] Úř. věst. L 150, 15.6.1991, s. 19. [3] Úř. věst. L 329, 24.12.1979, s. 1. [4] Úř. věst. L 303, 31.10.1990, s. 1. [5] Úř. věst. L 256, 7.9.1987, s. 1. [6] Úř. věst. L 259. 16.9.1991, s. 1. -------------------------------------------------- PŘÍLOHA Kód KN | Popis zboží | Celní sazba | Doplňková jednotka | Všeobecná (%) nebo dávka (AGR) | Smluvní (%) | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 0406 | Sýry a tvaroh: | | | | 040610 | — čerstvé (nezrající nebo nenaložené) sýry, včetně syrovátkového sýra a tvarohu: | | | | 04061020 | — — o obsahu tuku nejvýše 40 % hmotnostních | 23 (AGR) | – | – | 04061080 | — — ostatní | 23 (AGR) | – | – | 040620až04069050 | nezměněno | | | | — — — — ostatní: | | | | — — — — — o obsahu tuku nejvýše 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté sušině: | | | | — — — — — — nejvýše 47 % hmotnostních: | | | | 04069061 | — — — — — — — Grana padano, parmigiano reggiano | 23 (AGR) | – | – | 04069063 | — — — — — — — Fiore sardo, pecorino | 23 (AGR) | – | – | 04069069 | — — — — — — — ostatní | 23 (AGR) | – | – | — — — — — — vyšším než 47 %, avšak nejvýše 72 % hmotnostních: | | | | 04069073 | — — — — — — — Provolone | 23 (AGR) | – | – | 04069075 | — — — — — — — Asiago, caciocavello, montasio, ragusano | 23 (AGR) | – | – | 04069077 | — — — — — — — Danbo, fontal, fontina, fynbo, gouda, havarti, maribo, samsø | 23 (AGR) | – | – | 04069079 | — — — — — — — Esrom, italico, kernhem, saint-nectaire, saint-paulin, taleggio | 23 (AGR) | – | – | 04069081 | — — — — — — — Cantal, cheshire, wensleydale, lancashire, double gloucester, blarney, colby, monterey | 23 (AGR) | – | – | 04069085 | — — — — — — — Kefalograviera, kasseri | 23 (AGR) | – | – | 04069089 | — — — — — — — ostatní | 23 (AGR) | – | – | 04069093 | — — — — — — vyšším než 72 % hmotnostních | 23 (AGR) | – | – | 04069099 | — — — — — ostatní | 23 (AGR) | – | – | --------------------------------------------------