(EHS) č. 3402/91NAŘÍZENÍ RADY (EHS) č. 3402/91 ze dne 19. listopadu 1991, kterým se mění nařízení (EHS) č. 2658/87 o celní a statistické nomenklatuře a o společném celním sazebníku, (EHS) č. 2915/79, kterým se stanoví skupiny výrobků a zvláštní ustanovení pro výpočet dávek v odvětví mléka a mléčných výrobků

Publikováno: Úř. věst. L 321, 23.11.1991, s. 1-3 Druh předpisu: Nařízení
Přijato: 19. listopadu 1991 Autor předpisu: Rada Evropské unie
Platnost od: 1. ledna 1992 Nabývá účinnosti: 1. ledna 1992
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Nařízení Rady (EHS) č. 3402/91

ze dne 19. listopadu 1991,

kterým se mění nařízení (EHS) č. 2658/87 o celní a statistické nomenklatuře a o společném celním sazebníku a (EHS) č. 2915/79, kterým se stanoví skupiny výrobků a zvláštní ustanovení pro výpočet dávek v odvětví mléka a mléčných výrobků

RADA EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,

s ohledem na Smlouvu o založení Evropského hospodářského společenství, a zejména na článek 113 této smlouvy,

s ohledem na nařízení Rady (EHS) č. 804/68 ze dne 27. června 1968 o společné organizaci trhu s mlékem a mléčnými výrobky [1], naposledy pozměněné nařízením (EHS) č. 1630/91 [2], a zejména na čl. 14 odst. 6 uvedeného nařízení,

s ohledem na návrh Komise,

vzhledem k tomu, že rozlišení čerstvých sýrů kódu KN 0406podle toho, zda jsou fermentované či nikoliv, způsobuje problémy při kontrole; že Rada pro celní spolupráci doporučila, aby byly všechny čerstvé sýry zařazeny do kódu KN 040610; že je proto třeba pozměnit nařízení (EHS) č. 2915/79 [3] naposledy pozměněné nařízením (EHS) č. 3116/90 [4] a v souvislosti s tím upravit nařízení Komise (EHS) č. 2658/87 [5] naposledy pozměněné nařízením (EHS) č. 2587/91 [6]; že je kromě toho též nezbytné přehodnotit zařazení některých výrobků,

PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ:

Článek 1

Kombinovaná nomenklatura tvořící přílohu nařízení (EHS) č. 2658/87 se mění v souladu s přílohou tohoto nařízení.

Článek 2

Nařízení (EHS) č. 2915/79 se mění takto:

1. Článek 7 se mění takto:

- první věta bodu 1 se nahrazuje tímto:

"1. jestliže patří do kódů KN 04061020 a 04069093, součtu těchto složek:"

- první věta bodu 2 se nahrazuje tímto:

"2. jestliže patří do kódů KN 04061080 a 04069099, součtu těchto složek:".

2. "V příloze se skupiny výrobků ve skupině 11 nahrazují těmito skupinami:

Číslo skupiny | Skupiny výrobků v souladu s kombinovanou nomenklaturou | Pilotní výrobek pro každou skupinu výrobků |

11 | 04061004063004069023040690250406902704069029040690310406903304069035040690370406903904069050040690730406907504069077040690790406908104069085040690890406909304069099 | Celý sýr zrající šest až osm týdnů, o obsahu tuku v sušině 45 % hmotnostních, bez obalu" |

Článek 3

Toto nařízení vstupuje v platnost dnem 1. ledna 1992.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.

V Bruselu dne 19. listopadu 1991.

Za Radu

předseda

P. Bukman

[1] Úř. věst. L 148, 28.6.1968, s. 13.

[2] Úř. věst. L 150, 15.6.1991, s. 19.

[3] Úř. věst. L 329, 24.12.1979, s. 1.

[4] Úř. věst. L 303, 31.10.1990, s. 1.

[5] Úř. věst. L 256, 7.9.1987, s. 1.

[6] Úř. věst. L 259. 16.9.1991, s. 1.

--------------------------------------------------

PŘÍLOHA

Kód KN | Popis zboží | Celní sazba | Doplňková jednotka |

Všeobecná (%) nebo dávka (AGR) | Smluvní (%) |

1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

0406 | Sýry a tvaroh: | | | |

040610 | — čerstvé (nezrající nebo nenaložené) sýry, včetně syrovátkového sýra a tvarohu: | | | |

04061020 | — — o obsahu tuku nejvýše 40 % hmotnostních | 23 (AGR) | – | – |

04061080 | — — ostatní | 23 (AGR) | – | – |

040620až04069050 | nezměněno | | | |

— — — — ostatní: | | | |

— — — — — o obsahu tuku nejvýše 40 % hmotnostních a o obsahu vody v tukuprosté sušině: | | | |

— — — — — — nejvýše 47 % hmotnostních: | | | |

04069061 | — — — — — — — Grana padano, parmigiano reggiano | 23 (AGR) | – | – |

04069063 | — — — — — — — Fiore sardo, pecorino | 23 (AGR) | – | – |

04069069 | — — — — — — — ostatní | 23 (AGR) | – | – |

— — — — — — vyšším než 47 %, avšak nejvýše 72 % hmotnostních: | | | |

04069073 | — — — — — — — Provolone | 23 (AGR) | – | – |

04069075 | — — — — — — — Asiago, caciocavello, montasio, ragusano | 23 (AGR) | – | – |

04069077 | — — — — — — — Danbo, fontal, fontina, fynbo, gouda, havarti, maribo, samsø | 23 (AGR) | – | – |

04069079 | — — — — — — — Esrom, italico, kernhem, saint-nectaire, saint-paulin, taleggio | 23 (AGR) | – | – |

04069081 | — — — — — — — Cantal, cheshire, wensleydale, lancashire, double gloucester, blarney, colby, monterey | 23 (AGR) | – | – |

04069085 | — — — — — — — Kefalograviera, kasseri | 23 (AGR) | – | – |

04069089 | — — — — — — — ostatní | 23 (AGR) | – | – |

04069093 | — — — — — — vyšším než 72 % hmotnostních | 23 (AGR) | – | – |

04069099 | — — — — — ostatní | 23 (AGR) | – | – |

--------------------------------------------------

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU