397/2016 Sb.Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Částka: 162 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 12. prosince 2016 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 2. prosince 2016 Nabývá účinnosti: 1. ledna 2017 s výjimkou
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 274/2019 Sb. s účinností od 1. ledna 2020

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

397

VYHLÁŠKA
ze dne 2. prosince 2016
o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

 

        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 119/2000 Sb., zákona č. 306/2000 Sb., zákona č. 146/2002 Sb., zákona č. 131/2003 Sb., zákona č. 274/2003 Sb., zákona č. 316/2004 Sb., zákona č. 120/2008 Sb. a zákona č. 139/2014 Sb., (dále jen „zákon“):

 

§ 1

 

Předmět úpravy

 

        Tato vyhláška zapracovává příslušné předpisy Evropské unie1), zároveň navazuje na přímo použitelné předpisy Evropské unie2) a upravuje

 

a)   způsob označování potravin, v návaznosti na jejich členění podle druhu, skupiny nebo podskupiny, a složení potraviny,

b)   druhy potravin s členěním na skupiny a podskupiny,

c)   pro jednotlivé druhy potravin požadavky na jakost, technologické požadavky, požadavky na jakost vztahující se k názvu a přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení,

d)   pro jednotlivé druhy potravin, jež jsou uvedeny v této vyhlášce,

1.   teplotní režimy při uchovávání či zmrazování potravin,

2.   způsoby uchovávání a manipulace s potravinami během jejich uvádění na trh,

. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Předmět úpravy
ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
§ 2 - Základní pojmy
§ 3 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 4 - Označování
§ 5 - Mléko a smetana
§ 6  
§ 7 - Zahuštěné a sušené mléčné výrobky
§ 8  
§ 9  
§ 10  
§ 11  
§ 12 - Kysané nebo zakysané mléčné výrobky
§ 13  
§ 14 - Sýry a tvarohy
§ 15  
§ 16 - Máslo a mléčné tuky
§ 17 - Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh
ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY
§ 18 - Základní pojmy
§ 19 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 20 - Označování
§ 21 - Požadavky na jakost
§ 22  
§ 23  
§ 24 - Uvádění na trh
§ 25  
ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE
§ 26 - Základní pojmy
§ 27 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 28 - Požadavky na jakost a označování
§ 29 - Uvádění na trh
§ 30 - Přechodná ustanovení
§ 31 - Závěrečná ustanovení
§ 32  
§ 33 - Účinnost
Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát
Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 5 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů
Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny
Zavřít
MENU