366/2005 Sb.Vyhláška o požadavcích vztahujících se na některé zmrazené potraviny

Částka: 127 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 19. září 2005 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 5. září 2005 Nabývá účinnosti: 1. ledna 2006
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 312/2023 Sb. s účinností od 1. ledna 2024

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

366

 

VYHLÁŠKA
ze dne 5. září 2005
o požadavcích vztahujících se na některé zmrazené potraviny

 

 

        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst. 1 písm. a), g), h) a m) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb., (dále jen "zákon"):

 

§ 1

 

Předmět úpravy

 

        Tato vyhláška1) zapracovává příslušné předpisy Evropské unie2) a upravuje způsob označování, minimální technologické požadavky, způsob skladování a manipulace během uvádění na trh, požadavky na přepravu a na odběr vzorků pro některé zmrazené potraviny.

 

§ 2

 

Vymezení pojmů

 

        (1)  Pro účely této vyhlášky se rozumí

 

a)   zmrazováním - konzervace potravin snížením teploty pod bod mrazu na hodnotu, při které se zpomaluje nebo zastavuje průběh fyzikálních, biochemických a mikrobiologických procesů v těchto potravinách,

b)   některými zmrazenými potravinami - hluboce zmrazené potraviny, které byly podrobeny procesu zmrazování tak, aby byla co nejrychleji překonána zóna maximální tvorby krystalů a dosažena konečná teplota po tepelné stabilizaci –18  °C nebo nižší ve všech částech výrobku.

. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Předmět úpravy
§ 2 - Vymezení pojmů
§ 3 - Označování
§ 4 - Technologické požadavky
§ 5 - Uvádění do oběhu
§ 6 - Přechodné ustanovení
§ 7 - Zrušovací ustanovení
§ 8 - Účinnost
Příloha č. 1 - Vyjadřování mrazírenských teplot
Příloha č. 2 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Zavřít
MENU