465/2002 Sb.Vyhláška, kterou se stanoví maximálně přípustné množství reziduí jednotlivých druhů pesticidů v potravinách a potravinových surovinách

Částka: 161 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 12. listopadu 2002 Autor předpisu: Ministerstvo zdravotnictví
Přijato: 15. října 2002 Nabývá účinnosti: 12. listopadu 2002
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 158/2004 Sb. Pozbývá platnosti: 15. dubna 2004
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 257/2003 Sb. s účinností od 1. září 2003

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

465

VYHLÁŠKA
ze dne 15. října 2002,
kterou se stanoví maximálně přípustné množství reziduí jednotlivých druhů pesticidů
v potravinách a potravinových surovinách

        Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 písm.  a) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb.:

 

§ 1

 

Předmět a rozsah úpravy

 

        (1)  Tato vyhláška stanoví u jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin (dále jen "potraviny“) uvedených v příloze č. 1 množství a druhy reziduí pesticidů.


        (2)  Tato vyhláška se vztahuje na potraviny uvedeně v příloze č. 1 též po jejich sušení nebo zpracování, popřípadě pokud jsou složkou jiné potraviny.

 

§ 2


Vymezení pojmů

 

        Pro účely vyhlášky se rozumí:

 

a)   rezidui pesticidů zbytkové množství pesticidů, jejich metabolitů, rozkladných a reakčních produktů, které se nacházejí v potravinách nebo na potravinách;

b)   maximálním limitem reziduí pesticidů nejvyšší přípustné, toxikologicky přijatelné množství pesticidů, které je výsledkem použití pesticidů v souladu se správnou zemědělskou praxí při ochraně rostlin během vegetace a skladování, nebo je výsledkem objektivně existujícího pozadí.

. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Předmět a rozsah úpravy
§ 2 - Vymezení pojmů
§ 3  
§ 4  
§ 5  
§ 6  
Příloha č. 1 - ČLENĚNÍ POTRAVIN DO SKUPIN
Příloha č. 2 - DEFINICE REZIDUÍ PESTICIDŮ
Příloha č. 3 - MLR PESTICIDŮ V POTRAVINÁCH ROSTLINNÉHO PŮVODU
Příloha č. 4 - MLR PESTICIDŮ V POTRAVINÁCH ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Zavřít
MENU