287/1999 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství o veterinárních požadavcích na živočišné produkty

Částka: 094 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 2. prosince 1999 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 16. listopadu 1999 Nabývá účinnosti: 1. ledna 2000
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 375/2003 Sb. Pozbývá platnosti: 10. listopadu 2003
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 190/2003 Sb. s účinností od 1. července 2003

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

287

 

VYHLÁŠKA

 

Ministerstva zemědělství

 

ze dne 16. listopadu 1999

 

o veterinárních požadavcích na živočišné produkty



      Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst. 5, § 19 odst. 1, § 20 odst. 7, § 21 odst. 6, § 22 odst. 2, § 23 odst. 4, § 24 odst. 2, § 25 odst. 1, § 27 odst. 4, § 53 odst. 5 a § 75 odst. 3 zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon):

Úvodní ustanovení

 

§ 1


      Tato vyhláška upravuje podrobněji

a)

veterinární podmínky a požadavky, stanovené pro získávání, výrobu, zpracovávání, ošetřování, balení, skladování a přepravu živočišných produktů a jejich uvádění do oběhu (dále jen "zacházení se živočišnými produkty"),

b)

veterinární požadavky na uspořádání a vybavení provozů, v nichž se zachází se živočišnými produkty,

c)

veterinární podmínky prodeje živočišných produktů,

d)

zacházení s jatečnými zvířaty na jatkách včetně jejich porážení, organizaci provozu jatek a přípravu těl, masa, orgánů a ostatních částí poražených zvířat k veterinárnímu vyšetření,

e)

prohlídku jatečných zvířat a masa a veterinární vyšetření ostatních živočišných produktů,

f)

posuzování a označování živočišných produktů na základě jejich veterinárního vyšetření a jejich uvolňování do oběhu,

g)

postup při odběru vzorků.

. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Úvodní ustanovení
§ 2  
§ 3  
§ 4  
§ 5 - Státní veterinární dozor
ČÁST PRVNÍ - VETERINÁRNÍ PODMÍNKY ZACHÁZENÍ SE ŽIVOČIŠNÝMI PRODUKTY
HLAVA I - OBECNÉ PODMÍNKY
§ 6  
§ 7  
§ 8  
§ 9  
§ 10 - Balení potravin živočišného původu ve výrobě
§ 11 - Přeprava potravin živočišného původu
§ 12  
§ 13  
§ 14  
§ 15  
§ 16 - Pravidla osobní hygieny
HLAVA II - ZVLÁŠTNÍ PODMÍNKY
Díl 1 - Provozy určené k zacházení s masem a masnými výrobky
§ 17 - Jatky
§ 18 - Jatky s malou kapacitou
§ 19 - Drůbeží jatky
§ 20 - Provozy, v nichž se vyrábějí masné výrobky
§ 21 - Provozy určené pro zacházení se zvěřinou
§ 22 - Provozy určené pro zacházení s produkty rybolovu
Díl 2  
§ 23 - Provozy určené k získávání mléka
§ 24 - Provozy určené k ošetřování a zpracování mléka
§ 25 - Provozy určené pro zacházení s vejci
§ 26 - Provozy určené pro zacházení s včelími produkty
HLAVA III - PODMÍNKY PRODEJE ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ
§ 27 - Tržnice a tržiště
§ 28  
§ 29 - Prodej podmíněně poživatelných potravin živočišného původu
§ 30 - Prodej živočišných produktů, určených ke krmení zvířat
§ 31  
ČÁST DRUHÁ - VETERINÁRNÍ POŽADAVKY NA ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY
HLAVA I - OBECNÉ POŽADAVKY
§ 32  
§ 33  
§ 34  
§ 35  
§ 36  
HLAVA II - ZVLÁŠTNÍ POŽADAVKY
Díl 1 - Maso jatečných a jiných zvířat a masné výrobky
§ 37  
§ 38  
§ 39  
§ 40  
§ 41  
Díl 2 - Mléko
§ 42  
§ 43  
§ 44  
§ 45 - Mlékárenské ošetření a zpracování mléka
§ 46  
§ 47  
§ 48 - Ovčí, kozí a kobylí mléko
§ 49  
Díl 3 - Vejce
§ 50  
§ 51  
§ 52  
Díl 4 - Včelí produkty
§ 53  
ČÁST TŘETÍ - PROHLÍDKA JATEČNÝCH ZVÍŘAT A MASA A ROZHODOVÁNÍ O JEHO POUŽITELNOSTI
HLAVA I - PROHLÍDKA JATEČNÝCH ZVÍŘAT A MASA
Díl 1 - Organizace provozu jatek
§ 54  
§ 55  
§ 56  
§ 57  
§ 58  
Díl 2 - Veterinární vyšetřování jatečných zvířat před poražením
§ 59  
Díl 3 - Porážení jatečných zvířat
§ 60  
§ 61  
§ 62  
Díl 4 - Veterinární vyšetřování jatečných zvířat po poražení
§ 63  
§ 64  
§ 65 - Velká jatečná zvířata
§ 66 - Jatečná drůbež
§ 67 - Jateční králíci
§ 68 - Prohloubená prohlídka
§ 69 - Náhrada nákladů spojených s výkonem prohlídky jatečných zvířat a masa
HLAVA II - POSUZOVÁNÍ MASA A ORGÁNŮ JATEČNÝCH ZVÍŘAT
Díl 1 - Posouzení masa a orgánů podle výsledku prohlídky
§ 70  
§ 71  
§ 72  
§ 73  
Díl 2 - Označování masa a orgánů jatečných zvířata jejich uvolňování do oběhu
§ 74  
§ 75  
§ 76  
§ 77  
§ 78  
§ 79 - Úprava masa před jeho uvolněním do výroby
§ 80 - Uvolňování masa a orgánů jatečných zvířat do oběhu
§ 81  
§ 82  
Díl 3 - Domácí porážky
§ 83  
ČÁST ČTVRTÁ - VETERINÁRNÍ VYŠETŘENÍ JINÝCH ZVÍŘAT A POSUZOVÁNÍ JEJICH MASA
HLAVA I - ZVĚŘ
§ 84  
§ 85  
§ 86  
§ 87  
§ 88 - Posuzování a označování zvěřiny
§ 89  
HLAVA II - RYBY, KORÝŠI, MĚKKÝŠI, ŽÁBY A JINÍ ŽIVOČICHOVÉ VODNÍHO A SUCHOZEMSKÉHO PROSTŘEDÍ
§ 90  
§ 91  
§ 92  
§ 93  
§ 94  
ČÁST PÁTÁ - VETERINÁRNÍ VYŠETŘENÍ A POSUZOVÁNÍ OSTATNÍCH ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ
§ 95  
ČÁST ŠESTÁ - SPOLEČNÁ A ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ
§ 96  
§ 97  
§ 98  
Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na živočišné produkty
Příloha č. 2 - Zásady postupu při odběru vzorků
Příloha č. 3 - Skupiny sledovaných (monitorovaných) cizorodých látek
Příloha č. 4 - Příprava jatečných zvířat k veterinárnímu vyšetření po poražení
Příloha č. 5 - Zásady pro posuzování živočišných produktů A. Jateční zvířata a zvěř B. C. D. E. Ryby, korýši, měkkýši, žáby a jiní živočichové; Mléko; Vejce; Včelí produkty
Zavřít
MENU