333/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

Částka: 111 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 31. prosince 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 12. prosince 1997 Nabývá účinnosti: 31. prosince 1997
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 18/2020 Sb. Pozbývá platnosti: 1. února 2020
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 182/2012 Sb. s účinností od 1. srpna 2012

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

333

 

VYHLÁŠKA

 

Ministerstva zemědělství

 

ze dne 12. prosince 1997,

 

kterou se provádí § 18 odst.  1 písm.  a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta



      Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst.  1 písm.  a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta:

ODDÍL 1

 

MLÝNSKÉ OBILNÉ VÝROBKY

 

§ 1


      Pro účely této vyhlášky se rozumí

a)   mlýnskými obilnými výrobky výrobky získané zpracováním jednoho nebo více botanických druhů obilovin, pohanky nebo rýže vícestupňovým mlýnským postupem,

b)   moukou mlýnský obilný výrobek získaný mletím obilných zrn, pohanky a rýže a tříděný podle velikosti částic, obsahu minerálních látek a druhu použitého obilných zrn, pohanky a rýže,

c)    krupicí mlýnský obilný výrobek získaný v první fázi mletí obilných zrn v podobě hrubších částic zbavených slupky,

d)   vločkami výrobky z vyčištěného a oloupaného obilného zrna nebo bezpluchého nebo zbaveného pluch, získané jeho mačkáním nebo příčným řezáním,

. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - MLÝNSKÉ OBILNÉ VÝROBKY
§ 1  
§ 2 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 3 - Označování
§ 4 - Požadavky na jakost
§ 5 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 2 - TĚSTOVINY
§ 6  
§ 7 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 8 - Označování
§ 9 - Požadavky na jakost
§ 10 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 3 - PEKAŘSKÉ VÝROBKY
§ 11  
§ 12 - Členění na druhy a skupiny
§ 13 - Označování
§ 14 - Požadavky na jakost
§ 15 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 4 - CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY A TĚSTA
§ 16  
§ 17 - Členění na druhy a skupiny
§ 18 - Označování
§ 19 - Požadavky na jakost
§ 20 - Technologické požadavky
§ 21 - Uvádění do oběhu
§ 22 - Přechodné ustanovení
§ 23 - Účinnost
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mouky, krupice, vločky, trhanka, kroupy lámanka, jáhly a pohanka, klíčky, obiloviny pro přímou spotřebu, směsi z obilovin
Příloha č. 3 - Rýže - fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny - těstoviny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky - chléb, pečivo
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost - náplně
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Zavřít
MENU