63/1986 Sb.Zákon České národní rady o České zemědělské a potravinářské inspekci

Částka: 022 Druh předpisu: Zákon
Rozeslána dne: 3. listopadu 1986 Autor předpisu: Česká národní rada
Přijato: 20. října 1986 Nabývá účinnosti: 1. ledna 1987
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 146/2002 Sb. Pozbývá platnosti: 1. ledna 2003
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

63

ZÁKON

České národní rady

ze dne 20. října 1986

o České zemědělské a potravinářské inspekci


      Česká národní rada se usnesla na tomto zákoně:


§ 1

      (1) Česká zemědělská a potravinářská inspekce je orgánem státní správy podřízeným ministerstvu zemědělství a výživy České socialistické republiky; člení se na ústřední inspektorát a jemu podřízené krajské inspektoráty.

      (2) V čele České zemědělské a potravinářské inspekce je ústřední ředitel, kterého jmenuje, řídí a odvolává ministr zemědělství a výživy České socialistické republiky. V čele krajského inspektorátu je ředitel, kterého řídí ústřední ředitel.

      (3) Sídla krajských inspektorátů stanoví ústřední ředitel.

      (4) Česká zemědělská a potravinářská inspekce je rozpočtovou organizací.


§ 2

      (1) Česká zamědělská a potravinářská inspekce kontroluje v organizacích, které vyrábějí, nakupují, skladují, dopravují nebo prodávají zemědělské, potravinářské,1) kosmetické, mydlářské, saponátové nebo tabákové výrobky,

a)
zda tyto výrobky odpovídají

1.
jakosti stanovené právním předpisem, technickou normou nebo jiným závazným způsobem,

2.
jakostním a hmotnostním podmínkám, za nichž byla stanovena jejich cena,

b)
zda při výrobě potravinářských,1) kosmetických, mydlářských, saponátových a tabákových výrobků (dále jen "potravinářské výrobky") a při nákupu, skladování, dopravě a prodeji zemědělských a potravinářských výrobků se dodržují podmínky stanovené k zabezpečení jakosti včetně zdravotní nezávadnosti těchto výrobků, zejména předepsané receptury, technologické postupy, podmínky pro skladování a dopravu a požadavky na osobní hygienu a hygienickou nezávadnost provozů,
. . .

Obsah předpisu:
§ 1  
§ 2  
§ 3  
§ 4  
§ 5  
§ 6  
§ 7  
§ 8  
§ 9  
§ 10  
§ 11  
§ 12  
§ 13  
§ 14  
§ 15  
§ 16  
§ 17  
§ 18  
§ 19  
Zavřít
MENU