(EU) č. 1367/2014Nařízení Rady (EU) č. 1367/2014 ze dne 15. prosince 2014 , kterým se pro roky 2015 a 2016 stanoví rybolovná práva na některé populace hlubinných druhů ryb pro rybářská plavidla Unie

Publikováno: Úř. věst. L 366, 20.12.2014, s. 1-14 Druh předpisu: Nařízení
Přijato: 15. prosince 2014 Autor předpisu: Rada Evropské unie
Platnost od: 21. prosince 2014 Nabývá účinnosti: 1. ledna 2015
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Konsolidované znění předpisu s účinností od 20. prosince 2014

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah

►B

NAŘÍZENÍ RADY (EU) č. 1367/2014

ze dne 15. prosince 2014,

kterým se pro roky 2015 a 2016 stanoví rybolovná práva na některé populace hlubinných druhů ryb pro rybářská plavidla Unie

(Úř. věst. L 366 20.12.2014, s. 1)


Opraveno:

►C1

Oprava, Úř. věst. L 057, 28.2.2015, s.  18 (1367/2014)




▼B

NAŘÍZENÍ RADY (EU) č. 1367/2014

ze dne 15. prosince 2014,

kterým se pro roky 2015 a 2016 stanoví rybolovná práva na některé populace hlubinných druhů ryb pro rybářská plavidla Unie



RADA EVROPSKÉ UNIE,

s ohledem na Smlouvu o fungování Evropské unie, a zejména na čl. 43 odst. 3 této smlouvy,

s ohledem na návrh Evropské komise,

vzhledem k těmto důvodům:

(1)

V čl. 43 odst. 3 Smlouvy se stanoví, že Rada přijme na návrh Komise opatření týkající se stanovení a přidělení rybolovných práv.

(2)

V nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1380/2013 ( 1 ) se požaduje, aby byla s přihlédnutím k dostupnému vědeckému, technickému a ekonomickému poradenství, případně včetně zpráv vypracovaných Vědeckotechnickým a hospodářským výborem pro rybářství (VTHVR), přijata opatření pro zachování zdrojů.

(3)

Rada má přijmout opatření ke stanovení a přidělení rybolovných práv, případně včetně některých podmínek, jež jsou s nimi funkčně spojeny. Rybolovná práva by měla být rozdělena mezi jednotlivé členské státy způsobem, který každému členskému státu zajistí relativní stabilitu rybolovných činností pro každou populaci nebo oblast rybolovu s náležitým ohledem na cíle společné rybářské politiky stanovené v nařízení (EU) č. 1380/2013.

(4)

Celkové přípustné odlovy (TAC) by měly být stanoveny na základě dostupných vědeckých doporučení s ohledem na biologické a sociálně-ekonomické aspekty a současně by měly odvětvím rybolovu zajistit spravedlivé zacházení; rovněž je nezbytné zohlednit názory vyjádřené v konzultacích se zúčastněnými stranami, zejména na jednáních dotčených regionálních poradních sborů.

(5)

Rybolovná práva by měla být v souladu s mezinárodními dohodami a zásadami, například s dohodou Organizace spojených národů o zachování a řízení tažných populací ryb a vysoce stěhovavých rybích populací z roku 1995 ( 2 ) a podrobnými zásadami řízení stanovenými v mezinárodních pokynech Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství pro řízení lovu hlubinných druhů na volném moři z roku 2008, podle nichž by měl regulační orgán zejména zvýšit obezřetnost v případech, kdy jsou informace neurčité, nespolehlivé nebo nedostatečné. Nedostatek odpovídajících vědeckých informací by neměl být použit jako důvod pro odklad nebo nepřijetí ochranných a řídicích opatření.

(6)

Nejnovější vědecká doporučení Mezinárodní rady pro průzkum moří (ICES) a výboru VTHVR uvádějí, že většina populací hlubinných druhů je stále lovena neudržitelným způsobem a že v zájmu udržitelnosti by rybolovná práva na tyto populace měla být snížena do doby, než vývoj stavu těchto populací začne vykazovat pozitivní tendenci. Rada ICES dále doporučila, aby nebyl povolen cílený rybolov červenice obecné v žádné oblasti ani cílený rybolov určitých populací růžichy šedé a hlavouna tuponosého.

(7)

V případě čtyř populací hlavouna tuponosého se na základě vědeckého poradenství a nedávných diskusí v Komisi pro rybolov v severovýchodním Atlantiku ukazuje, že úlovky tohoto druhu byly zřejmě chybně nahlášeny jako úlovky hlavouna severního.V této souvislosti je vhodné stanovit celkový přípustný odlov, který by se vztahoval na oba druhy, avšak zároveň umožňoval nahlásit odlovy pro každý druh zvlášť.

(8)

Pokud jde o hlubinné druhy žraloků, hlavní komerční druhy jsou považovány za vyčerpané, a proto by neměl probíhat žádný cílený rybolov těchto druhů. Navíc s ohledem na stěhovavý charakter hlubinných druhů žraloků a jejich široké rozšíření v severovýchodním Atlantiku doporučil výbor VTHVR, aby byla řídicí opatření pro uvedené druhy rozšířena na vody Unie oblastí Výboru pro rybolov ve středovýchodním Atlantiku (CECAF) v okolí Madeiry.

(9)

O rybolovných právech pro hlubinné druhy ve smyslu čl. 2 písm. a) nařízení Rady (ES) č. 2347/2002 ( 3 ) se rozhoduje každé dva roky. Platí však výjimka pro populace stříbrnice atlantské a mníka modrého. V případě mníka modrého souvisí hlavní rybolov tohoto druhu s každoročními jednáními s Norskem; v zájmu zjednodušení by podle toho měly být stanoveny všechny celkové přípustné odlovy mníka modrého a měly by být v rámci téhož právního předpisu. Rybolovná práva pro populace stříbrnice atlantské a mníka modrého by proto měla být stanovena v jiném příslušném každoročním nařízení, kterým se stanoví rybolovná práva.

(10)

V souladu s nařízením Rady (ES) č. 847/96 ( 4 ) je třeba určit populace, které mají podléhat různým opatřením, na něž uvedené nařízení odkazuje. Preventivní TAC by se měl vztahovat na populace, pro které neexistuje žádné vědecky podložené vyhodnocení rybolovných práv pro rok, v jehož průběhu mají být TAC stanoveny; ve všech ostatních případech je třeba použít analytický TAC. Vzhledem k doporučením vydaným radou ICES a VTHVR pro populace hlubinných druhů by se na populace ryb, pro něž není dostupné vědecky podložené vyhodnocení dotčených rybolovných práv, měl v tomto nařízení vztahovat preventivní TAC.

(11)

S cílem zabránit přerušení rybolovných činností a za účelem zajištění obživy rybářů v Unii by se toto nařízení mělo použít od 1. ledna 2015. Z důvodu naléhavosti by toto nařízení mělo vstoupit v platnost bezprostředně po vyhlášení,

PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ:



Článek 1

Předmět

Tímto nařízením se stanoví pro roky 2015 a 2016 roční rybolovná práva na populace ryb některých hlubinných druhů pro rybářská plavidla Unie ve vodách Unie a v některých vodách mimo vody Unie, které podléhají omezením odlovů.

Článek 2

Definice

1.  Pro účely tohoto nařízení se rozumí:

a) „rybářským plavidlem Unie“ rybářské plavidlo plující pod vlajkou členského státu a zapsané v Unii;

b) „vodami Unie“ vody spadající pod svrchovanost nebo do jurisdikce členských států s výjimkou vod přiléhajících k územím uvedeným v příloze II Smlouvy;

c) „celkovým přípustným odlovem“ (TAC) množství, které může být každoročně z každé populace ryb uloveno a vyloženo;

d) „kvótou“ podíl TAC přidělený Unii nebo členskému státu;

e) „mezinárodními vodami“ vody, které nepodléhají svrchovanosti ani jurisdikci žádného státu.

2.  Pro účely tohoto nařízení se použijí tyto definice oblastí:

a) „oblastmi ICES“ (Mezinárodní rada pro průzkum moří) se rozumí zeměpisné oblasti vymezené v příloze III nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 218/2009 ( 5 );

b) „oblastmi CECAF“ (Výbor pro rybolov ve středovýchodním Atlantiku) se rozumí zeměpisné oblasti vymezené v příloze II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 216/2009 ( 6 ).

Článek 3

Celkové přípustné odlovy a jejich rozdělení

Celkové přípustné odlovy pro hlubinné druhy ulovené rybářskými plavidly Unie ve vodách Unie nebo v některých vodách mimo vody Unie a rozdělení těchto celkových přípustných odlovů mezi členské státy a případně podmínky, které jsou s nimi funkčně spjaty, jsou stanoveny v příloze tohoto nařízení.

Článek 4

Zvláštní ustanovení o rozdělení rybolovných práv

1.  Rozdělením rybolovných práv mezi členské státy stanoveným v tomto nařízení nejsou dotčeny:

a) výměny provedené podle čl. 16 odst. 8 nařízení (EU) č. 1380/2013;

b) odpočty a přerozdělení provedené podle článku 37 nařízení Rady (ES) č. 1224/2009 ( 7 ) nebo podle čl. 10 odst. 4 nařízení Rady (ES) č. 1006/2008 ( 8 );

c) dodatečné vykládky povolené podle článku 4 nařízení (ES) č. 847/96;

d) odpočty provedené podle článků 105, 106 a 107 nařízení (ES) č. 1224/2009.

2.  Článek 3 nařízení (ES) č. 847/96 se použije na populace, na které se vztahuje preventivní TAC, a čl. 3 odst. 2 a 3 a článek 4 uvedeného nařízení se použijí na populace, na které se vztahuje analytický TAC, není-li v příloze tohoto nařízení uvedeno jinak.

Článek 5

Podmínky vykládky úlovků a vedlejších úlovků

Ryby populací, pro něž jsou stanoveny celkové přípustné odlovy, smějí být uchovávány na palubě nebo vyloženy pouze tehdy, pokud odlovy provedla rybářská plavidla plující pod vlajkou členského státu, jenž disponuje kvótou, která dosud nebyla vyčerpána.

Článek 6

Předávání údajů

Předkládají-li členské státy podle článků 33 a 34 nařízení (ES) č. 1224/2009 Komisi údaje vztahující se k vykládkám objemů odlovených populací, použijí kódy populací stanovené v příloze tohoto nařízení.

Článek 7

Vstup v platnost

Toto nařízení vstupuje v platnost prvním dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.

Použije se ode dne 1. ledna 2015.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.




PŘÍLOHA

Není-li uvedeno jinak, představují odkazy na rybolovné oblasti odkazy na oblasti ICES.

ČÁST 1

Definice druhů a skupin druhů

1. Na seznamu uvedeném v části 2 této přílohy jsou populace ryb vyjmenovány v abecedním pořadí podle latinského názvu druhů. Hlubinné druhy žraloků jsou však uvedeny na začátku tohoto seznamu. Pro účely tohoto nařízení je níže uvedena srovnávací tabulka obecných a latinských názvů:



Obecný název

Třímístný písmenný kód

Vědecký název

Tkaničnice tmavá

BSF

Aphanopus carbo

Pilonoši rodu Beryx

ALF

Beryx spp.

Hlavoun tuponosý

RNG

Coryphaenoides rupestris

Hlavoun severní

RHG

Macrourus berglax

Červenice obecná

ORY

Hoplostethus atlanticus

Růžicha šedá

SBR

Pagellus bogaraveo

Mníkovec velkooký

GFB

Phycis blennoides

2. Pro účely tohoto nařízení se „hlubinnými druhy žraloků“ rozumějí druhy uvedené v tomto seznamu:



Obecný název

Třímístný písmenný kód

Vědecký název

Máčky rodu Apristurus

API

Apristurus spp.

Žralok límcový

HXC

Chlamydoselachus anguineus

Bezkýlovec zrnitý

CWO

Centrophorus spp.

Světloun bělooký

CYO

Centroscymnus coelolepis

Světloun dlouhonosý

CYP

Centroscymnus crepidater

Světloun grónský

CFB

Centroscyllium fabricii

Bezkýlovec lopatonosý

DCA

Deania calcea

Světloun Bonnaterrův

SCK

Dalatias licha

Světloun velký

ETR

Etmopterus princeps

Světloun trnitý

ETX

Etmopterus spinax

Máčka myší

GAM

Galeus murinus

Žralok šedý

SBL

Hexanchus griseus

Světloun podivný

OXN

Oxynotus paradoxus

Světloun nožozubý

SYR

Scymnodon ringens

Světloun malohlavý

GSK

Somniosus microcephalus

ČÁST 2

Roční rybolovná práva pro rybářská plavidla Unie v oblastech, které podléhají celkovým přípustným odlovům (TAC) podle druhů a oblastí (v tunách živé hmotnosti)



Druh:

Hlubinné druhy žraloků

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí V, VI, VII, VIII a IX; vody Unie oblastí CECAF 34.1.1, 34.1.2 a 34.2

(DWS/56789-)

Rok

2015

2016

 

 

Německo

0

0

 

 

Estonsko

0

0

 

 

Irsko

0

0

 

 

Španělsko

0

0

 

 

Francie

0

0

 

 

Litva

0

0

 

 

Polsko

0

0

 

 

Portugalsko

0

0

 

 

Spojené království

0

0

 

 

Unie

0

0

 

 

TAC

0

0

 

Analytický TACČlánek 3 nařízení (ES) č. 847/96 se nepoužije.Článek 4 nařízení (ES) č. 847/96 se nepoužije.



Druh:

Hlubinné druhy žraloků

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblasti X

(DWS/10-)

Rok

2015

2016

 

 

Portugalsko

0

0

 

 

Unie

0

0

 

 

TAC

0

0

 

Analytický TACČlánek 3 nařízení (ES) č. 847/96 se nepoužije.Článek 4 nařízení (ES) č. 847/96 se nepoužije.



Druh:

Hlubinné druhy žraloků, Deania hystricosaDeania profundorum

Oblast:

Mezinárodní vody oblasti XII

(DWS/12INT-)

Rok

2015

2016

 

 

Irsko

0

0

 

 

Španělsko

0

0

 

 

Francie

0

0

 

 

Spojené království

0

0

 

 

Unie

0

0

 

 

TAC

0

0

 

Analytický TACČlánek 3 nařízení (ES) č. 847/96 se nepoužije.Článek 4 nařízení (ES) č. 847/96 se nepoužije.



Druh:

Tkaničnice tmavá

Aphanopus carbo

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí I, II, III a IV

(BSF/1234-)

Rok

2015

2016

 

 

Německo

3

3

 

 

Francie

3

3

 

 

Spojené království

3

3

 

 

Unie

9

9

 

 

TAC

9

9

 

Preventivní TAC



Druh:

Tkaničnice tmavá

Aphanopus carbo

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí V, VI, VII a XII

(BSF/56712-)

Rok

2015

2016

 

 

Německo

42

39

 

 

Estonsko

20

19

 

 

Irsko

104

96

 

 

Španělsko

208

191

 

 

Francie

2 918

2 684

 

 

Lotyšsko

136

125

 

 

Litva

1

1

 

 

Polsko

1

1

 

 

Spojené království

208

191

 

 

Ostatní (1)

11

10

 

 

Unie

3 649

3 357

 

 

TAC

3 649

3 357

 

Analytický TAC

(1)   Pouze pro vedlejší úlovky. V rámci této kvóty není povolen cílený rybolov.



Druh:

Tkaničnice tmavá

Aphanopus carbo

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí VIII, IX a X

(BSF/8910-)

Rok

2015

2016

 

 

Španělsko

12

12

 

 

Francie

29

29

 

 

Portugalsko

3 659

3 659

 

 

Unie

3 700

3 700

 

 

TAC

3 700

3 700

 

Analytický TAC



Druh:

Tkaničnice tmavá

Aphanopus carbo

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody CECAF 34.1.2

(BSF/C3412-)

Rok

2015

2016

 

 

Portugalsko

3 141

2 827

 

 

Unie

3 141

2 827

 

 

TAC

3 141

2 827

 

Preventivní TAC



Druh:

Pilonoši rodu Beryx

Beryx spp.

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XII a XIV

(ALF/3X14-)

Rok

2015

2016

 

 

Irsko

9

9

 

 

Španělsko

67

67

 

 

Francie

18

18

 

 

Portugalsko

193

193

 

 

Spojené království

9

9

 

 

Unie

296

296

 

 

TAC

296

296

 

Analytický TAC



Druh:

Hlavoun tuponosý a hlavoun severní

Coryphaenoides rupestrisMacrourus berglax

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí I, II a IV

(RNG/124-) u hlavouna tuponosého

(RHG/124-) u hlavouna severního

Rok

2015

2016

 

 

Dánsko

1

1

 

 

Německo

1

1

 

 

Francie

10

10

 

 

Spojené království

1

1

 

 

Unie

13

13

 

 

TAC

13

13

 

Preventivní TAC



Druh:

Hlavoun tuponosý a hlavoun severní

Coryphaenoides rupestrisMacrourus berglax

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblasti III

(RNG/03-) u hlavouna tuponosého (1)

(RHG/03-) u hlavouna severního

Rok

2015

2016

 

 

Dánsko

412

329

 

 

Německo

2

2

 

 

Švédsko

21

17

 

 

Unie

435

348

 

 

TAC

435

348

 

Preventivní TAC

(1)   V oblasti ICES IIIa nebude prováděn žádný cílený lov hlavouna tuponosého až do ukončení konzultací mezi Evropskou unií a Norskem.



Druh:

Hlavoun tuponosý a hlavoun severní

Coryphaenoides rupestrisMacrourus berglax

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí Vb, VI a VII

(RNG/5B67-) u hlavouna tuponosého (3)

(RHG/5B67-) u hlavouna severního

Rok

2015 (1) (2)

2016 (1) (2)

 

 

Německo

8

8

 

 

Estonsko

59

60

 

 

Irsko

260

265

 

 

Španělsko

65

66

 

 

Francie

3 302

3 358

 

 

Litva

76

77

 

 

Polsko

38

39

 

 

Spojené království

194

197

 

 

Ostatní (2)

8

8

 

 

Unie

4 010

4 078

 

 

TAC

4 010

4 078

 

Analytický TAC

(1)   Nejvýše 10 % každé kvóty může být uloveno ve vodách Unie a mezinárodních vodách oblastí VIII, IX, X, XII a XIV (RNG/*8X14- u hlavouna tuponosého; RHG/*8X14- u hlavouna severního).

(2)   Pouze pro vedlejší úlovky. Není povolen cílený rybolov.

(3)   Vykládky hlavouna tuponosého nesmí nepřesáhnout 95 % kvóty každého členského státu.



Druh:

Hlavoun tuponosý a hlavoun severní

Coryphaenoides rupestrisMacrourus berglax

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí VIII, IX, X, XII a XIV

(RNG/8X14-) u hlavouna tuponosého

(RHG/8X14-) u hlavouna severního (2)

Rok

2015 (1)

2016 (1)

 

 

Německo

24

21

 

 

Irsko

5

5

 

 

Španělsko

2 617

2 354

 

 

Francie

121

109

 

 

Lotyšsko

42

38

 

 

Litva

5

5

 

 

Polsko

819

737

 

 

Spojené království

11

10

 

 

Unie

3 644

3 279

 

 

TAC

3 644

3 279

 

Analytický TAC

(1)   Nejvýše 10 % každé kvóty může být uloveno ve vodách Unie a mezinárodních vodách oblastí Vb, VI a VII (RNG/*5B67- u hlavouna tuponosého; RHG/*5B67- u hlavouna severního).

(2)   Vykládky hlavouna tuponosého nesmí nepřesáhnout 80 % kvóty každého členského státu.



Druh:

Červenice obecná

Hoplostethus atlanticus

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblasti VI

(ORY/06-)

Rok

2015

2016

 

 

Irsko

0

0

 

 

Španělsko

0

0

 

 

Francie

0

0

 

 

Spojené království

0

0

 

 

Unie

0

0

 

 

TAC

0

0

 

Analytický TACČlánek 3 nařízení (ES) č. 847/96 se nepoužije.Článek 4 nařízení (ES) č. 847/96 se nepoužije.



Druh:

Červenice obecná

Hoplostethus atlanticus

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblasti VII

(ORY/07-)

Rok

2015

2016

 

 

Irsko

0

0

 

 

Španělsko

0

0

 

 

Francie

0

0

 

 

Spojené království

0

0

 

 

Ostatní

0

0

 

 

Unie

0

0

 

 

TAC

0

0

 

Analytický TACČlánek 3 nařízení (ES) č. 847/96 se nepoužije.Článek 4 nařízení (ES) č. 847/96 se nepoužije.



Druh:

Červenice obecná

Hoplostethus atlanticus

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí I, II, III, IV, V, VIII, IX, X, XII a XIV

(ORY/1CX14)

Rok

2015

2016

 

 

Irsko

0

0

 

 

Španělsko

0

0

 

 

Francie

0

0

 

 

Portugalsko

0

0

 

 

Spojené království

0

0

 

 

Ostatní

0

0

 

 

Unie

0

0

 

 

TAC

0

0

 

Analytický TACČlánek 3 nařízení (ES) č. 847/96 se nepoužije.Článek 4 nařízení (ES) č. 847/96 se nepoužije.



Druh:

Růžicha šedá

Pagellus bogaraveo

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí VI, VII a VIII

(SBR/678-)

Rok

2015

2016

 

 

Irsko

5

5

 

 

Španělsko

135

128

 

 

Francie

7

6

 

 

Spojené království

17

16

 

 

Ostatní (1)

5

5

 

 

Unie

169

160

 

 

TAC

169

160

 

Analytický TAC

(1)   Pouze pro vedlejší úlovky. V rámci této kvóty není povolen cílený rybolov.



Druh:

Růžicha šedá

Pagellus bogaraveo

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblasti IX

(SBR/09-)

Rok

2015 (1)

2016 (1)

 

 

Španělsko

294

144

 

 

Portugalsko

80

39

 

 

Unie

374

183

 

 

TAC

374

183

 

Analytický TAC

(1)   Nejvýše 8 % každé kvóty může být uloveno ve vodách Unie a mezinárodních vodách oblastí VI, VII a VIII (SBR/*678-).



Druh:

Růžicha šedá

Pagellus bogaraveo

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblasti X

(SBR/10-)

Rok

2015

2016

 

 

Španělsko

6

5

 

 

Portugalsko

678

507

 

 

Spojené království

6

5

 

 

Unie

690

517

 

 

TAC

690

517

 

Analytický TAC



Druh:

Mníkovec velkooký

Phycis blennoides

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí I, II, III a IV

(GFB/1234-)

Rok

2015

2016

 

 

Německo

10

10

 

 

Francie

10

10

 

 

Spojené království

17

17

 

 

Unie

37

37

 

 

TAC

37

37

 

Analytický TAC



Druh:

Mníkovec velkooký

Phycis blennoides

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí V, VI a VII

(GFB/567-)

Rok

2015 (1)

2016 (1)

 

 

Německo

12

12

 

 

Irsko

312

312

 

 

Španělsko

706

706

 

 

Francie

427

427

 

 

Spojené království

977

977

 

 

Unie

2 434

2 434

 

 

TAC

2 434

2 434

 

Analytický TAC

(1)   Nejvýše 8 % každé kvóty může být uloveno ve vodách Unie a mezinárodních vodách oblastí VIII a IX (GFB/*89-).



Druh:

Mníkovec velkooký

Phycis blennoides

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí VIII a IX

(GFB/89-)

Rok

2015 (1)

2016 (1)

 

 

Španělsko

290

290

 

 

Francie

18

18

 

 

Portugalsko

12

12

 

 

Unie

320

320

 

 

TAC

320

320

 

Analytický TAC

(1)   Nejvýše 8 % každé kvóty může být uloveno ve vodách Unie a mezinárodních vodách oblastí V, VI a VII (GFB/*567-).



Druh:

Mníkovec velkooký

Phycis blennoides

Oblast:

Vody Unie a mezinárodní vody oblastí X a XII

(GFB/1012-)

Rok

2015

2016

 

 

Francie

10

10

 

 

Portugalsko

45

45

 

 

Spojené království

10

10

 

 

Unie

65

65

 

 

TAC

65

65

 

Analytický TAC



( 1 ) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1380/2013 ze dne 11. prosince 2013 o společné rybářské politice, o změně nařízení Rady (ES) č. 1954/2003 a (ES) č. 1224/2009 a o zrušení nařízení Rady (ES) č. 2371/2002 a (ES) č. 639/2004 a rozhodnutí Rady 2004/585/ES (Úř. věst. L 354, 28.12.2013, s. 22).

( 2 ) Dohoda o provedení ustanovení Úmluvy Organizace spojených národů o mořském právu ze dne 10. prosince 1982 o zachování a řízení tažných populací ryb a vysoce stěhovavých rybích populací (Úř. věst. L 189, 3.7.1998, s. 16).

( 3 ) Nařízení Rady (ES) č. 2347/2002 ze dne 16. prosince 2002, kterým se stanoví zvláštní podmínky přístupu k rybolovu hlubinných populací a s tím spojené požadavky (Úř. věst. L 351, 28.12.2002, s. 6).

( 4 ) Nařízení Rady (ES) č. 847/96 ze dne 6. května 1996, kterým se stanoví dodatečné podmínky pro meziroční řízení celkových přípustných odlovů a kvót (Úř. věst. L 115, 9.5.1996, s. 3).

( 5 ) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 218/2009 ze dne 11. března 2009 o předkládání statistik nominálních odlovů členských států provozujících rybolov v severovýchodním Atlantiku (Úř. věst. L 87, 31.3.2009, s. 70).

( 6 ) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 216/2009 ze dne 11. března 2009 o předkládání statistik nominálních odlovů členských států provozujících rybolov v některých oblastech mimo severní Atlantik (Úř. věst. L 87, 31.3.2009, s. 1).

( 7 ) Nařízení Rady (ES) č. 1224/2009 ze dne 20. listopadu 2009 o zavedení kontrolního režimu Společenství k zajištění dodržování pravidel společné rybářské politiky, o změně nařízení (ES) č. 847/96, (ES) č. 2371/2002, (ES) č. 811/2004, (ES) č. 768/2005, (ES) č. 2115/2005, (ES) č. 2166/2005, (ES) č. 388/2006, (ES) č. 509/2007, (ES) č. 676/2007, (ES) č.1098/2007, (ES) č. 1300/2008 a (ES) č. 1342/2008 a o zrušení nařízení (EHS) č. 2847/93, (ES) č. 1627/94 a (ES) č. 1966/2006 (Úř. věst. L 343, 22.12.2009, s. 1).

( 8 ) Nařízení Rady (ES) č. 1006/2008 ze dne 29. září 2008 o udělování oprávnění k rybolovným činnostem provozovaným rybářskými plavidly Společenství mimo vody Společenství a o přístupu plavidel třetích zemí do vod Společenství, o změně nařízení (EHS) č. 2847/93 a (ES) č. 1627/94 a o zrušení nařízení (ES) č. 3317/94 (Úř. věst. L 286, 29.10.2008, s. 33).

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU