(EU) č. 288/2014Prováděcí nařízení Komise (EU) č. 288/2014 ze dne 25. února 2014 , kterým se stanovují pravidla podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1303/2013 o společných ustanoveních o Evropském fondu pro regionální rozvoj, Evropském sociálním fondu, Fondu soudržnosti, Evropském zemědělském fondu pro rozvoj venkova a Evropském námořním a rybářském fondu, o obecných ustanoveních o Evropském fondu pro regionální rozvoj, Evropském sociálním fondu, Fondu soudržnosti a Evropském námořním a rybářském fondu, pokud jde o vzor pro operační programy v rámci cíle Investice pro růst a zaměstnanost, a podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1299/2013 o zvláštních ustanoveních týkajících se podpory z Evropského fondu pro regionální rozvoj pro cíl Evropská územní spolupráce, pokud jde o vzor pro programy spolupráce v rámci cíle Evropská územní spolupráce

Publikováno: Úř. věst. L 87, 22.3.2014, s. 1-48 Druh předpisu: Prováděcí nařízení
Přijato: 25. února 2014 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 23. března 2014 Nabývá účinnosti: 23. března 2014
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Konsolidované znění předpisu s účinností od 13. března 2021

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění příslušných právních předpisů, včetně jejich právních východisek a odůvodnění, jsou zveřejněna v Úředním věstníku Evropské unie a jsou k dispozici v databázi EUR-Lex. Tato úřední znění jsou přímo dostupná přes odkazy uvedené v tomto dokumentu

►B

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 288/2014

ze dne 25. února 2014,

kterým se stanovují pravidla podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1303/2013 o společných ustanoveních o Evropském fondu pro regionální rozvoj, Evropském sociálním fondu, Fondu soudržnosti, Evropském zemědělském fondu pro rozvoj venkova a Evropském námořním a rybářském fondu, o obecných ustanoveních o Evropském fondu pro regionální rozvoj, Evropském sociálním fondu, Fondu soudržnosti a Evropském námořním a rybářském fondu, pokud jde o vzor pro operační programy v rámci cíle Investice pro růst a zaměstnanost, a podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1299/2013 o zvláštních ustanoveních týkajících se podpory z Evropského fondu pro regionální rozvoj pro cíl Evropská územní spolupráce, pokud jde o vzor pro programy spolupráce v rámci cíle Evropská územní spolupráce

(Úř. věst. L 087 22.3.2014, s. 1)

Ve znění:

 

 

Úřední věstník

  Č.

Strana

Datum

►M1

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2021/435 ze dne 3. března 2021,

  L 85

1

12.3.2021




▼B

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 288/2014

ze dne 25. února 2014,

kterým se stanovují pravidla podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1303/2013 o společných ustanoveních o Evropském fondu pro regionální rozvoj, Evropském sociálním fondu, Fondu soudržnosti, Evropském zemědělském fondu pro rozvoj venkova a Evropském námořním a rybářském fondu, o obecných ustanoveních o Evropském fondu pro regionální rozvoj, Evropském sociálním fondu, Fondu soudržnosti a Evropském námořním a rybářském fondu, pokud jde o vzor pro operační programy v rámci cíle Investice pro růst a zaměstnanost, a podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1299/2013 o zvláštních ustanoveních týkajících se podpory z Evropského fondu pro regionální rozvoj pro cíl Evropská územní spolupráce, pokud jde o vzor pro programy spolupráce v rámci cíle Evropská územní spolupráce



Článek 1

1.  
Vzor pro přípravu operačních programů v rámci cíle Investice pro růst a zaměstnanost je uveden v příloze I tohoto nařízení.
2.  
Vzor pro přípravu programů spolupráce v rámci cíle Evropská územní spolupráce je uveden v příloze II tohoto nařízení.

Článek 2

Toto nařízení vstupuje v platnost prvním dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.

▼M1




PŘÍLOHA I

Vzor pro operační programy v rámci cíle Investice pro růst a zaměstnanost



CCI

<0.1 type="S" maxlength="15" input="S" “SME”> (1)

Název

<0.2 type="S" maxlength="255" input="M"“SME >

Verze

<0.3 type="N" input="G"“SME >

První rok

<0.4 type="N" maxlength="4" input="M"“SME >

Poslední rok

<0.5 type="N" maxlength="4" input="M"“SME >

Způsobilý od

<0.6 type="D" input="G"“SME >

Způsobilý do

<0.7 type="D" input="G"“SME >

Číslo rozhodnutí EK

<0.8 type="S" input="G"“SME >

Datum rozhodnutí EK

<0.9 type="D" input="G"“SME >

Číslo pozměňujícího rozhodnutí členského státu

<0.10 type="S" maxlength="20" input="M"“SME >

Datum pozměňujícího rozhodnutí členského státu

<0.11 type="D" input="M"“SME >

Datum nabytí účinnosti pozměňujícího rozhodnutí členského státu

<0.12 type="D" input="M"“SME >

Regiony NUTS zahrnuté do operačního programu

<0.12 type="S" input="S“SME >

(1)   

Vysvětlivky k popisům polí:

typ: N = číslo, D = datum, S = řetězec, C = zaškrtávací okénko, P = procenta, B = booleovské pole;

rozhodnutí: N = není součástí rozhodnutí Komise o schválení operačního programu

vstup: M = manuální, S = výběr, G = vygenerován systémem

„maxlength“= maximální počet znaků včetně mezer

PA – Y = prvek může zahrnovat výhradně dohoda o partnerství

TA – NA = nepoužije se v případě operačních programů zaměřených výhradně na technickou pomoc

YEI – NA = nepoužije se v případě operačních programů zaměřených výhradně na Iniciativu na podporu zaměstnanosti mladých lidí

SME = použije se rovněž na programy zaměřené na společné neomezené záruky a sekuritizaci finančních nástrojů ve prospěch malých a středních podniků, prováděné EIB.

ODDÍL 1

STRATEGIE, NA JEJÍMŽ ZÁKLADĚ BUDE OPERAČNÍ PROGRAM PŘISPÍVAT KE STRATEGII UNIE PRO INTELIGENTNÍ A UDRŽITELNÝ RŮST PODPORUJÍCÍ ZAČLENĚNÍ A K DOSAŽENÍ HOSPODÁŘSKÉ, SOCIÁLNÍ A ÚZEMNÍ SOUDRŽNOSTI ( 1 )

(Odkaz: čl. 27 odst. 1 a čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. a) a v případě operačních programů zaměřených na tematický cíl „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“ čl. 92b odst. 9 a odst. 10 druhý pododstavec nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1303/2013 ( 2 ).

1.1    Strategie, na jejímž základě bude operační program přispívat ke strategii Unie pro inteligentní a udržitelný růst podporující začlenění a k dosažení hospodářské, sociální a územní soudržnosti

1.1.1  Popis strategie programu, pokud jde o jeho příspěvek k plnění strategie Unie pro inteligentní a udržitelný růst podporující začlenění a k dosažení hospodářské, sociální a územní soudržnosti ( 3 ).



<1.1.1 type="S" maxlength="70 000 " input="M">

Pro doplnění nových prioritních os do stávajícího operačního programu za účelem přidělení dodatečných zdrojů na tematický cíl „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“ je třeba ve zvláštním textovém poli, jak je uvedeno níže, uvést popis očekávaného dopadu na podporu zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a přípravu zeleného, digitálního a odolného oživení ekonomiky.

Pokud jde o nový operační program věnovaný tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“, je třeba uvést pouze níže uvedený popis a textový rámeček.

1.1.1.a  Popis očekávaného dopadu operačního programu na podporu zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a přípravu zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství.



<1.1.1 type="S" maxlength="10 000 " input="M">

1.1.2  Odůvodnění výběru tematických cílů a odpovídajících investičních priorit s ohledem na dohodu o partnerství na základě určení regionálních a případně vnitrostátních potřeb, včetně potřeby řešit výzvy vymezené v příslušných doporučeních pro jednotlivé země, které byly přijaty v souladu s čl. 121 odst. 2 Smlouvy o fungování EU a příslušnými doporučeními Rady přijatými v souladu s čl. 148 odst. 4 Smlouvy o fungování EU, s přihlédnutím k hodnocení ex ante ( 4 ).

Pro doplnění nových prioritních os do stávajícího operačního programu s cílem přidělit dodatečné zdroje na tematický cíl „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“ je třeba doplnit popis 1.1.2.a.

Pokud jde o nový operační program věnovaný tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“, je třeba uvést pouze popis 1.1.2a.

1.1.2.a  Odůvodnění očekávaného dopadu operačního programu na podporu zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a přípravu zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství



Tabulka 1:

Odůvodnění výběru tematických cílů a investičních priorit

Vybraný tematický cíl

Vybraná investiční priorita

Odůvodnění výběru nebo dopadu na podporu zotavení z krize (použije-li se)

<1.1.2 type="S" input="S" PA=Y TA=”NA”>

<1.1.3 type="S" input="S" PA=Y TA=”NA”>

<1.1.4 type="S" maxlength="1000" input="M" PA=Y TA=”NA”>

 

 

 

1.2    Odůvodnění přidělení finančních prostředků

Odůvodnění přidělení finančních prostředků (podpora Unie) pro každý tematický cíl a případně investiční prioritu v souladu s požadavky na tematické zaměření, s přihlédnutím k hodnocení ex ante.



<1.2.1 type="S" maxlength="7000" input="M" PA=Y TA=”NA”>

Pro doplnění nových prioritních os do stávajícího operačního programu s cílem přidělit dodatečné zdroje na tematický cíl „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“ je třeba doplnit popis 1.2a.

Pokud jde o nový operační program věnovaný tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“, je třeba uvést pouze následující popis:

1.2.a  Odůvodnění finančního přídělu dodatečných zdrojů na tematický cíl „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“ do EFRR nebo ESF a způsob, jakým se tyto zdroje zaměřují na zeměpisné oblasti, kde jsou nejvíce zapotřebí, s přihlédnutím k různým regionálním potřebám a úrovním rozvoje, aby podpora vyváženým způsobem řešila jak potřeby regionů a měst nejvíce dotčených dopadem pandemie COVID-19, tak potřebu zaměřovat se nadále na méně rozvinuté regiony v souladu s cíli hospodářské, sociální a územní soudržnosti podle článku 174 Smlouvy o fungování EU.



<1.2.1 type="S" maxlength="3000" input="M" PA=Y TA=”NA”>



Tabulka 2

Přehled investiční strategie operačního programu

Prioritní osa

Fond (EFRR (1), Fond soudržnosti, ESF (2), YEI (3), EFRR REACT-EU, ESF REACT-EU nebo YEI REACT-EU)

Podpora Unie (4)

(v EUR)

Podíl celkové podpory Unie operačnímu programu (5)

Tematický cíl (6)

Investiční priority (7)

Specifické cíle odpovídající investiční prioritě

Společné a specifické programové ukazatele výsledků, pro které byl stanoven cíl

<1.2.1 type="S" input="G">

<1.2.2 type="S" input="G">

<1.2.3 type="N' " input="G">

<1.2.4 type="P' input="G">

<1.2.5 type="S" input="G">

<1.2.6 type="S" input="G">

<1.2.7 type="S" input="G">

<1.2.8 type="S" input="G">

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

Evropský fond pro regionální rozvoj.

(2)   

Evropský sociální fond.

(3)   

Iniciativa na podporu zaměstnanosti mladých lidí (YEI).

(4)   

Celková podpora Unie (včetně hlavního přidělení prostředků a výkonnostní rezervy).

(5)   

Informace podle fondu a prioritní osy.

(6)   

Název tematického cíle, nepoužije se pro technickou pomoc.

(7)   

Název investiční priority, nepoužije se pro technickou pomoc.

ODDÍL 2

PRIORITNÍ OSY

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. b) a c) nařízení (EU) č. 1303/2013)

2.A    Popis prioritních os jiných než technická pomoc

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. b) nařízení (EU) č. 1303/2013)

2.A.1    Prioritní osa (uvedeno opakovaně pro každou prioritní osu)



ID prioritní osy

<2A.1 type="N" input="G"“SME» >

Název prioritní osy

<2A.2 type="S" maxlength="500" input="M"“SME” >



□  Celá prioritní osa bude realizována výhradně prostřednictvím finančních nástrojů

<2A.3 type="C" input="M">

□  Celá prioritní osa bude realizována výhradně prostřednictvím finančních nástrojů zřízených na úrovni Unie

<2A.4 type="C" input="M"“SME” >

□  Celá prioritní osa bude realizována výhradně prostřednictvím komunitně vedeného místního rozvoje

<2A.5 type="C" input="M">

□  Pro ESF: celá prioritní osa se zaměřuje na sociální inovace či nadnárodní spolupráci nebo obě tato témata

<2A.6 type="C" input="M">

□  Celá prioritní osa se zaměřuje na REACT-EU

<2A.7 type="C" input="M">

2.A.2    Odůvodnění pro vytvoření prioritní osy, která zahrnuje více než jednu kategorii regionů nebo více než jeden tematický cíl či fond (použije-li se) ( 5 )

(Odkaz: čl. 96 odst. 1 nařízení (EU) č. 1303/2013)



<2A.0 type="S" maxlength="3500" input="M">

2.A.3    Fond, kategorie regionů a základ pro výpočet podpory Unie

(Uvedeno opakovaně pro každou kombinaci v rámci prioritní osy)



Fond

<2A.7 type="S" input="S"“SME” >

Kategorie regionů (1)

<2A.8 type="S" input="S"“SME “>

Základ pro výpočet (celkové způsobilé výdaje nebo způsobilé veřejné výdaje)

<2A.9 type="S" input="S"“SME” >

Kategorie regionů u nejvzdálenějších regionů a severních řídce osídlených regionů (použije-li se) (2)

<2A.9 type="S" input="S” >

(1)   

Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

(2)   

Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

2.A.4    Investiční priorita

(Uvedeno opakovaně pro každou investiční prioritu v rámci prioritní osy)



Investiční priorita

<2A.10 type="S" input="S"“SME” >

2.A.5    Specifické cíle odpovídající investiční prioritě a očekávané výsledky

(Uvedeno opakovaně pro každý specifický cíl v rámci investiční priority)

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. b) bod i) a ii) nařízení (EU) č. 1303/2013)



ID

<2A.1.1 type="N" input="G"“SME >

Specifický cíl

<2A.1.2 type="S" maxlength="500" input="M"“SME >

Výsledky, kterých členské státy chtějí dosáhnout s podporou Unie

<2A.1.3 type="S" maxlength="3500" input="M“SME ">



Tabulka 3:

Specifické programové ukazatele výsledků, podle specifického cíle

(pro EFRR, Fond soudržnosti a EFRR REACT-EU)

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. b) bod ii) nařízení (EU) č. 1303/2013)

ID

Ukazatel

Měrná jednotka

Kategorie regionů (je-li relevantní)

Výchozí hodnota

Výchozí rok

Cílová hodnota (1) (2023)

Zdroj údajů

Četnost podávání zpráv

<2A.1.4 type="S" maxlength="5" input="M" “SME” >

<2A.1.5 type="S" maxlength="255" input="M"“SME” >

<2A.1.6 type="S" input="M”” SME">

<2A.1.7 type="S" input="S" “SME” >

Kvantitativní <2A.1.8 type="N" input="M"“SME” >

Kvalitativní <2A.1.8 type="S" maxlength="100" input="M" “SME”

<2A.1.9 type="N' input="M"“SME”>

Kvantitativní <2A.1.10 type="N" input="M">

Kvalitativní <2A.1.10 type="S" maxlength="100" input="M" “SME” >

<2A.1.11 type="S" maxlength="200" input="M"“SME”>

<2A.1.12 type="S" maxlength="100" input="M" “SME” >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

V případě EFRR, Fondu soudržnosti a EFRR REACT-EU mohou být cílové hodnoty kvalitativní nebo kvantitativní.



Tabulka 4:

Společné ukazatele výsledků, pro které byla stanovena cílová hodnota, a specifické programové ukazatele výsledků odpovídající specifickému cíli (podle investiční priority a kategorie regionů)

(pro ESF a ESF REACT-EU)

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. b) bod ii) nařízení (EU) č. 1303/2013)

ID

Ukazatel

Kategorie regionů (je-li relevantní)

Měrná jednotka pro ukazatel

Společný ukazatel výstupů použitý jako základ pro stanovení cíle

Výchozí hodnota

Měrná jednotka pro výchozí a cílovou hodnotu

Výchozí rok

Cílová hodnota (1) (2023)

Zdroj údajů

Četnost podávání zpráv

M

Ž

C

M

Ž

C

Specifický programový <2A.1.13 type="S" maxlength="5" input="M">

Společný <2A.1.13 type="S" input="S">

Specifický programový <2A.1.14 type="S" maxlength="255" input="M">

Společný <2A.1.14 type="S" input="S">

<2A.1.15 type="S" input="S">

Specifický programový <2A.1.16 type="S" input="M">

Společný <2A.1.16 type="S" input="S">

Specifický programový <2A.1.17 type="S" input="M">

Společný <2A.1.17 type="S" input="S">

Společné ukazatele výstupů <2A.1.18 type="S" input="S">

Kvantitativní <2A.1.19 type="S" input="M">

Společná <2A.1.19 type="S" input="G">

<2A.1.20 type="N' input="M">

Kvantitativní <2A.1.21 type="N" input="M">

Kvalitativní <2A.1.21 type="S" maxlength="100" input="M">

<2A.1.22 type="S" maxlength="200" input="M">

<2A.1.23 type="S" maxlength="100" input="M">

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

Tento seznam obsahuje společné ukazatele výsledků, pro které byla stanovena cílová hodnota, a všechny specifické programové ukazatele výsledků. Cílové hodnoty pro společné ukazatele výsledků musí být kvantifikovány, přičemž v případě specifických programových ukazatelů výsledků mohou být tyto ukazatele kvalitativní nebo kvantitativní. Cílová hodnota může být uváděna buď jako celek (muži + ženy), nebo může být rozdělena podle pohlaví, přičemž výchozí hodnota může být odpovídajícím způsobem upravena. „M“ = muži, „Ž“ = ženy, „C“ = celek.



Tabulka 4a:

Ukazatele výsledků u YEI a YEI REACT-EU a specifické programové ukazatele výsledků odpovídající specifickému cíli

(podle prioritní osy nebo části prioritní osy)

(Odkaz: čl. 19 odst. 3 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1304/2013)

ID

Ukazatel

Měrná jednotka pro ukazatel

Společný ukazatel výstupů použitý jako základ pro stanovení cíle

Výchozí hodnota

Měrná jednotka pro výchozí a cílovou hodnotu

Výchozí rok

Cílová hodnota (2) (2023)

Zdroj údajů

Četnost podávání zpráv

M

Ž

C

M

Ž

C

Specifický programový <2A.1.24 type="S" maxlength="5" input="M">

Společný <2A.1.24 type="S" input="S">

Specifický programový <2A.1.25 type="S" maxlength="255" input="M">

Společný <2A.1.25 type="S" input="S">

Specifický programový <2A.1.26 type="S" input="M">

Společný <2A.1.26 type="S" input="S">

Specifický programový <2A.1.27 type="S" input="M">

Společný <2A.1.27 type="S" input="S">

Společné ukazatele výstupů <2A.1.28 type="S" input="S">

Kvantitativní <2A.1.29 type="S" input="M">

Společná <2A.1.29 type="S" input="G">

<2A.1.30 type="N' input="M">

Kvantitativní <2A.1.31 type="N" input="M">

Kvalitativní <2A.1.31 type="S" maxlength="100" input="M">

<2A.1.32 type="S" maxlength="200" input="M">

<2A.1.33 type="S" maxlength="100" input="M">

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1304/2013 ze dne 17. prosince 2013 o Evropském sociálním fondu a o zrušení nařízení Rady (ES) č. 1081/2006 (Úř. věst. L 347, 20.12.2013, s. 470).

(2)   

Tento seznam obsahuje společné ukazatele výsledků, pro které byla stanovena cílová hodnota, a všechny specifické programové ukazatele výsledků. Cílové hodnoty pro společné ukazatele výsledků musí být kvantifikovány, přičemž v případě specifických programových ukazatelů výsledků mohou být tyto ukazatele kvalitativní nebo kvantitativní. Všechny ukazatele výsledků stanovené v příloze II nařízení (EU) č. 1304/2013 použité ke sledování provádění YEI musí být propojeny s kvantifikovanou cílovou hodnotou. Cílová hodnota může být prezentována buď jako celek (muži + ženy), nebo může být rozdělena podle pohlaví, výchozí hodnota může být příslušně upravena. „M“ = muži, „Ž“ = ženy, „C“ = celek.

2.A.6    Opatření, jež má být podpořeno v rámci investiční priority

(podle investiční priority)

2.A.6.1    Popis typů a příkladů opatření, která mají být podporována, a jejich očekávaný přínos k plnění specifických cílů, případně včetně určení hlavních cílových skupin, konkrétních cílových území a druhů příjemců

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. b) bod iii) nařízení (EU) č. 1303/2013)



Investiční priorita

<2A.2.1.1 type="S" input="S">

<2A.2.1.2 type="S" maxlength="17500" input="M">

2.A.6.2    Hlavní zásady pro výběr operací

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. b) bod iii) nařízení (EU) č. 1303/2013)



Investiční priorita

<2A.2.2.1 type="S" input="S">

<2A.2.2.2 type="S" maxlength="5000" input="M">

2.A.6.3    Plánované využití finančních nástrojů (použije-li se)

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. b) bod iii) nařízení (EU) č. 1303/2013)



Investiční priorita

<2A.2.3.1 type="S" input="S">

Plánované využití finančních nástrojů

<2A.2.3.2 type="C" input="M">

<2A.2.3.3 type="S" maxlength="7000" input="M">

2.A.6.4    Plánované využití velkých projektů (použije-li se)

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. b) bod iii) nařízení (EU) č. 1303/2013)



Investiční priorita

<2A.2.4.1 type="S" input="S">

<2A.2.4.2 type="S" maxlength="3500" input="M">

2.A.6.5    Ukazatele výstupů podle investiční priority a případně podle kategorie regionů

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. b) bod iv) nařízení (EU) č. 1303/2013)



Tabulka 5:

Společné a specifické programové ukazatele výstupů

(podle investiční priority, rozdělené podle kategorie regionů pro účely ESF a případně EFRR)

ID

Ukazatel

Měrná jednotka

Fond

Kategorie regionů (je-li relevantní)

Cílová hodnota (2023) (2)

Zdroj údajů

Četnost podávání zpráv

M

Ž

C

 

 

<2A.2.5.1 type="S" input="S" SME >

<2A.2.5.2 type="S" input="S" SME >

<2A.2.5.3 type="S" input="S" SME >

<2A.2.5.4 type="S" input="S" SME >

<2A.2.5.5 type="S" input="S" SME >

<2A.2.5.6 type="N' input="M" SME >

<2A.2.5.7 type="S" maxlength="200" input="M" SME >

<2A.2.5.8 type="S" maxlength="100" input="M" SME >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

Rozdělení podle kategorií regionů se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

(2)   

V případě ESF tento seznam obsahuje společné ukazatele výstupů, pro které byla stanovena cílová hodnota. Cílová hodnota může být prezentována buď jako celek (muži + ženy), nebo může být rozdělena podle pohlaví. V případě EFRR REACT-EU není rozdělení podle pohlaví ve většině případů relevantní. „M“ = muži, „Ž“ = ženy, „C“ = celek.

2.A.7    Sociální inovace, nadnárodní spolupráce a přínos k tematickým cílům 1 až 7 a 13

Případně specifická ustanovení pro ESF a ESF REACT-EU ( 6 ) (podle prioritní osy, a je-li to podstatné podle kategorie regionů): sociální inovace, nadnárodní spolupráce a přínos ESF k tematickým cílům 1 až 7 a 13.

Popis přínosu plánovaných opatření prioritní osy k:

— 
sociálním inovacím (nejsou-li zahrnuty do vyčleněné prioritní osy),
— 
nadnárodní spolupráci (není-li zahrnuta do vyčleněné prioritní osy),
— 
tematickým cílům uvedeným v čl. 9 odst. 1 bodech 1 až 7 a čl. 92b odst. 9 nařízení (EU) č. 1303/2013.



Prioritní osa

<2A.3.1 type="S" input="S">

<2A.3.2 type="S" maxlength="7000" input="M">

2.A.8    Výkonnostní rámec ( 7 )

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. b) bod v) a příloha II nařízení (EU) č. 1303/2013)



Tabulka 6:

Výkonnostní rámec prioritní osy

(podle fondu a pro EFRR a ESF podle kategorie regionů)

Prioritní osa

Typ ukazatele

(klíčový krok provádění, finanční výstup, nebo popřípadě ukazatel výsledků)

ID

Ukazatel nebo klíčový krok provádění

Měrná jednotka (použije-li se)

Fond

Kategorie regionů

Milník pro rok 2018 (2)

Konečný cíl (2023) (3)

Zdroj údajů

Popřípadě vysvětlení relevantnosti ukazatele

M

Ž

C

M

Ž

C

<2A.4.1 type="S" input="S">

<2A.4.2 type="S" input="S">

Krok provádění nebo finanční ukazatel <2A.4.3 type="S" maxlength="5" input="M">

Ukazatel výstupů nebo výsledků <2A.4.3 type="S" input="S">

Krok provádění nebo finanční ukazatel <2A.4.4 type="S" maxlength="255" input="M">

Ukazatel výstupů nebo výsledků <2A.4.4 type="S" input="G" or “M”>

Krok provádění nebo finanční ukazatel <2A.4.5 type="S" input="M">

Ukazatel výstupů nebo výsledků <2A.4.5 type="S" input="G" or “M”>

<2A.4.6 type="S" input="S">

<2A.4.7 type="S" input="S">

<2A.4.8 type="S" maxlength="255" input="M">

Krok provádění nebo finanční ukazatel <2A.4.9 type="S" input="M">

Ukazatel výstupů nebo výsledků <2A.4.8 type="S" input="M">

Krok provádění nebo finanční ukazatel <2A.4.10 type="S" maxlength="200" input="M">

Ukazatel výstupů nebo výsledků <2A.4.10 type="S" input=“M”>

<2A.4.11 type="S" maxlength="500" input="M">

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

Pokud je YEI prováděna jako součást prioritní osy, její milníky a cíle, které pro ni byly stanoveny, musí být odlišeny od ostatních milníků a cílů pro prioritní osu v souladu s prováděcími akty stanovenými na základě čl. 22 odst. 7 nařízení (EU) č. 1303/2013, jelikož zdroje přidělené této iniciativě (zvláštní příděl a odpovídající podpora z ESF) jsou z výkonnostní rezervy vyloučeny.

(2)   

Milníky mohou být prezentovány buď jako celek (muži + ženy), nebo mohou být rozděleny podle pohlaví. „M“ = muži, „Ž“ = ženy, „C“ = celek.

(3)   

Cílová hodnota může být prezentována buď jako celek (muži + ženy), nebo může být rozdělena podle pohlaví. „M“ = muži, „Ž“ = ženy, „C“ = celek.

Další kvalitativní informace o stanovení výkonnostního rámce (nepovinné)



<2A.4.12 type="S" maxlength="7000" input="M">

2.A.9    Kategorie zásahů

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 písm. b) bod vi) nařízení (EU) č. 1303/2013)

Kategorie zásahů odpovídající obsahu prioritní osy na základě nomenklatury přijaté Komisí a orientační rozdělení podpory Unie.



Tabulky 7–11:

Kategorie zásahů

(podle fondu a kategorie regionů, pokud prioritní osa zahrnuje více než jeden fond nebo jednu kategorii regionů)

Tabulka 7: Dimenze 1 – Oblast zásahu

Fond

<2A.5.1.1 type="S" input="S" Decision=N >

Kategorie regionů (2)

<2A.5.1.2 type="S" input="S" Decision=N >

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2A.5.1.3 type="S" input="S" Decision=N>

<2A.5.1.4 type="S" input="S" Decision=N >

<2A.5.1.5 type="N" input="M" Decision=N >

 

 

 

 

 

 

(1)   

Částky zahrnují celkovou podporu Unie (hlavní příděl a příděl z výkonnostní rezervy).

(2)   

Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.



Tabulka 8: Dimenze 2 – Forma financování

Fond

<2A.5.2.1 type="S" input="S" Decision=N >

Kategorie regionů (1)

<2A.5.2.2 type="S" input="S" Decision=N >

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2A.5.2.3 type="S" input="S" Decision=N>

<2A.5.2.4 type="S" input="S" Decision=N >

<2A.5.2.5 type="N" input="M" Decision=N >

 

 

 

 

 

 

(1)   

Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.



Tabulka 9: Dimenze 3 – Typ území

Fond

<2A.5.3.1 type="S" input="S" Decision=N >

Kategorie regionů (1)

<2A.5.3.2 type="S" input="S" Decision=N >

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2A.5.3.3 type="S" input="S" Decision=N>

<2A.5.3.4 type="S" input="S" Decision=N >

<2A.5.3.5 type="N" input="M" Decision=N >

 

 

 

 

 

 

(1)   

Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.



Tabulka 10: Dimenze 4 – Mechanismus územního plnění

Fond

<2A.5.4.1 type="S" input="S" Decision=N >

Kategorie regionů (1)

<2A.5.4.2 type="S" input="S" Decision=N >

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2A.5.4.2 type="S" input="S" Decision=N>

<2A.5.4.4 type="S" input="S" Decision=N >

<2A.5.4.5 type="N" input="M" Decision=N >

 

 

 

 

 

 

(1)   

Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.



Tabulka 11: Dimenze 6 – Vedlejší téma ESF a ESF REACT-EU (1) (pouze u ESF)

Fond

<2A.5.5.1 type="S" input="S" Decision=N >

Kategorie regionů (2)

<2A.5.5.2 type="S" input="S" Decision=N >

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2A.5.5.3 type="S" input="S" Decision=N>

<2A.5.5.4 type="S" input="S" Decision=N >

<2A.5.5.5 type="N" input="M" Decision=N >

 

 

 

 

 

 

(1)   

Je-li to vhodné, uveďte kvantifikované informace o přínosu ESF tematickým cílům podle čl. 9 odst. 1 bodů 1 až 7 a čl. 92b odst. 9 nařízení (EU) č. 1303/2013.

(2)   

Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

2.A.10    Přehled plánovaného využití technické pomoci, je-li to nutné, včetně opatření na posílení správní kapacity orgánů zapojených do řízení a kontroly programů a příjemců (použije-li se) ( 8 )

(podle prioritní osy)

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 písm. b) bod vii) nařízení (EU) č. 1303/2013)



Prioritní osa

<3A.6.1 type="S" input="S">

<2A.6.2 type="S" maxlength="2000" input="M">

2.B    Popis prioritních os týkajících se technické pomoci

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. c) nařízení (EU) č. 1303/2013)

2.B.1    Prioritní osa (uvedeno opakovaně pro každou prioritní osu technické pomoci)



ID prioritní osy

<2B.0.2 type="N" maxlength="5" input="G">

Název prioritní osy

<2B.0.3 type="S" maxlength="255" input="M">



□  Celá prioritní osa je věnována technické pomoci uvedené v čl. 92b odst. 6 nařízení (EU) č. 1303/2013.

<2B.0.1 type="C" input="M">

2.B.2    Odůvodnění stanovení prioritní osy, jež zahrnuje více než jednu kategorii regionů (použije-li se)

(Odkaz: čl. 96 odst. 1 nařízení (EU) č. 1303/2013)



<2B.0.1 type="S" maxlength="3500" input="M">

2.B.3    Fond a kategorie regionů (uvedeno opakovaně pro každou kombinaci v rámci prioritní osy)



Fond

<2B.0.4 type="S" input="S">

Kategorie regionů (1)

<2B.0.5 type="S" input="S">

Základ pro výpočet (celkové způsobilé výdaje nebo způsobilé veřejné výdaje)

<2B.0.6 type="S" input="S">

(1)   

Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

2.B.4    Specifické cíle a očekávané výsledky

(uvedeno opakovaně pro každý specifický cíl v rámci prioritní osy)

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. c) bod i) a ii) nařízení (EU) č. 1303/2013)



ID

<2B.1.1 type="N" maxlength="5" input="G">

Specifický cíl

<2B.1.2 type="S" maxlength="500" input="M">

Výsledky, kterých členské státy chtějí dosáhnout s podporou Unie (1)

<2B.1.3 type="S" maxlength="3500" input="M">

(1)   

Požadováno v případě, že unijní podpora technické pomoci v operačním programu přesáhne 15 milionů EUR.

2.B.5    Ukazatele výsledků ( 9 )



Tabulka 12:

Specifické programové ukazatele výsledků (podle specifického cíle)

(pro EFRR / ESF / Fond soudržnosti / EFRR REACT-EU / ESF REACT-EU)

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. c) bod ii) nařízení (EU) č. 1303/2013)

ID

Ukazatel

Měrná jednotka

Výchozí hodnota

Výchozí rok

Cílová hodnota (1) (2023)

Zdroj údajů

Četnost podávání zpráv

M

Ž

C

M

Ž

C

<2.B.2.1 type="S" maxlength="5" input="M">

<2.B.2.2 type="S" maxlength="255" input="M">

<2.B.2.3 type="S" input="M">

Kvantitativní <2.B.2.4 type="N" input="M">

<2.B.2.5 type="N' input="M">

Kvantitativní <2.B.2.6 type="N" input="M">

Kvalitativní <2.B.2.6 type="S" maxlength="100" input="M">

<2.B.2.7 type="S" maxlength="200" input="M">

<2.B.2.8 type="S" maxlength="100" input="M">

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

Cílové hodnoty mohou být kvalitativní nebo kvantitativní. Cílová hodnota může být prezentována buď jako celek (muži + ženy), nebo může být rozdělena podle pohlaví, výchozí hodnota může být příslušně upravena. „M“ = muži, „Ž“ = ženy, „C“ = celek.

2.B.6    Opatření, která mají být podpořena, a jejich očekávaný přínos ke specifickým cílům (podle prioritní osy)

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. c) bod i) a iii) nařízení (EU) č. 1303/2013)

2.B.6.1    Popis opatření, která mají být podpořena, a jejich očekávaný přínos ke specifickým cílům

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. c) bod i) a iii) nařízení (EU) č. 1303/2013)



Prioritní osa

<2.B.3.1.1 type="S" input="S">

<2.B.3.1.2 type="S" maxlength="7000" input="M">

2.B.6.2    Ukazatele výstupů, které by podle očekávání měly přispět k dosažení výsledků (podle prioritní osy)

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. c) bod iv) nařízení (EU) č. 1303/2013)



Tabulka 13:

Ukazatele výstupů (podle prioritní osy)

(pro EFRR / ESF / Fond soudržnosti / EFRR REACT-EU / ESF REACT-EU)

ID

Ukazatel

Měrná jednotka

Cílová hodnota (2023) (1)

(nepovinné)

Zdroj údajů

M

Ž

C

<2.B.3.2.1 type="S" maxlength="5" input="M">

<2.B.2.2.2 type="S" maxlength="255" input="M">

<2.B.3.2.3 type="S" input="M">

<2.B.3.2.4 type="N' input="M">

<2.B.3.2.5 type="S" maxlength="200" input="M">

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

Cílové hodnoty pro ukazatele výstupů v rámci technické pomoci jsou volitelné. Cílová hodnota může být prezentována buď jako celek (muži + ženy), nebo může být rozdělena podle pohlaví. „M“ = muži, „Ž“ = ženy, „C“ = celek.

2.B.7    Kategorie zásahů (podle prioritní osy)

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. c) bod v) nařízení (EU) č. 1303/2013)

Odpovídající kategorie zásahů na základě nomenklatury přijaté Komisí a orientační rozdělení podpory Unie.



Tabulky 14-16:

Kategorie zásahů

Tabulka 14: Dimenze 1 – Oblast zásahů

Kategorie regionů (2): <type="S" input="S">

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2B.4.1.1 type="S" input="S" > Decision=N>

<2B.4.1.2 type="S" input="S"> Decision=N>

<2B.4.1.3 type="N" input="M"> Decision=N>

 

 

 

 

 

 

(1)   

Částky zahrnují celkovou podporu Unie (hlavní příděl a příděl z výkonnostní rezervy).

(2)   

Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.



Tabulka 15: Dimenze 2Forma financování

Kategorie regionů (1): <type="S" input="S">

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2B.4.2.1 type="S" input="S" > Decision=N>

<2B.4.2.2 type="S" input="S"> Decision=N>

<2B.4.2.3 type="N" input="M"> Decision=N>

 

 

 

 

 

 

(1)   

Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.



Tabulka 16: Dimenze 3 – Typ území

Kategorie regionů (1): <type="S" input="S">

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2B.4.3.1 type="S" input="S" > Decision=N>

<2B.4.3.2 type="S" input="S"> Decision=N>

<2B.4.3.3 type="N" input="M"> Decision=N>

 

 

 

 

 

 

(1)   

Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

ODDÍL 3

PLÁN FINANCOVÁNÍ

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. d) a čl. 92b odst. 9 pátý pododstavec nařízení (EU) č. 1303/2013)

3.1    Finanční podpora z každého fondu a částky týkající se výkonnostní rezervy

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. d) bod i) nařízení (EU) č. 1303/2013)



Tabulka 17

 

Fond

Kategorie regionů

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

Celkem

 

 

 

Hlavní příděl (1)

Výkonnostní rezerva

Hlavní příděl

Výkonnostní rezerva

Hlavní příděl

Výkonnostní rezerva

Hlavní příděl

Výkonnostní rezerva

Hlavní příděl

Výkonnostní rezerva

Hlavní příděl

Výkonnostní rezerva

Hlavní příděl

Výkonnostní rezerva

Celkový příděl (podpora Unie)

Celkový příděl (podpora Unie)

Hlavní příděl

Výkonnostní rezerva

 

<3.1.1 type="S" input="G" “SME”>

<3.1.2 type="S" input="G"“SME” >

<3.1.3 type="N" input="M" SME” >

<3.1.4 type="N" input="M" TA - “NA” YEI –“NA”>

<3.1.5 type="N" input="M" SME” >

<3.1.6 type="N" input="M" TA - “NA” YEI –“NA”>

<3.1.7type="N" input="M" SME” >

<3.1.8 type="N" input="M " TA - “NA” YEI –“NA”>

<3.1.9 type="N" input="M" SME” >

<3.1.10 type="N" input="M"” TA - “NA” YEI –“NA”>

<3.1.11 type="N" input="M" SME” >

<3.1.12 type="N" input="M"” TA - “NA” YEI –“NA”>

<3.1.13 type="N" input="M" SME” >

<3.1.14 type="N" input="M" TA - “NA” YEI –“NA”>

<3.1.15 type="N" input="M" SME” >

<3.1.16 type="N" input="M" TA - “NA” YEI –“NA” REACT-EU - NA>

<3.1.17 type="N" input="M

<3.1.18 type="N" input="M

<3.1.19 type="N" input="G" SME” >

<3.1.20 type="N" input="G” TA - “NA” YEI –“NA”>

(1)

EFRR

V méně rozvinutých regionech

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

(2)

 

V přechodových regionech

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

(3)

 

V rozvinutějších regionech

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

(4)

 

Celkem bez REACT-EU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

(5)

ESF (2)

V méně rozvinutých regionech

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

(6)

 

V přechodových regionech

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

(7)

 

V rozvinutějších regionech

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

(8)

 

Celkem bez REACT-EU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

(9)

Zvláštní příděl pro YEI

Nepoužije se

 

Nepoužije se

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

(10)

Fond soudržnosti

Nepoužije se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

(11)

EFRR

Zvláštní příděl pro nejvzdálenější regiony nebo severní řídce osídlené regiony

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

(12)

EFRR REACT-EU

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

 

Nepoužije se

(13)

ESF REACT-EU (3)

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

 

Nepoužije se

(14)

Zvláštní příděl pro YEI REACT-EU

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

 

Nepoužije se

(15)

REACT-EU

Celkem

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

 

 

 

Nepoužije se

(16)

Celkový součet

Celkem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

Celkový příděl (podpora Unie) minus příděl pro výkonnostní rezervu.

(2)   

Celkový příděl z ESF, včetně odpovídající podpory z ESF pro YEI. Sloupce pro výkonnostní rezervu nezahrnují odpovídající podporu z ESF pro YEI, jelikož ta je z výkonnostní rezervy vyloučena.

(3)   

Celkový příděl z ESF, včetně odpovídající podpory z ESF pro YEI. Sloupce pro výkonnostní rezervu nezahrnují odpovídající podporu z ESF pro YEI, jelikož ta je z výkonnostní rezervy vyloučena.

3.2    Celková výše finanční podpory z každého fondu a vnitrostátního spolufinancování (v EUR)

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. d) bod ii) nařízení (EU) č. 1303/2013)

1. 

Finanční tabulka stanoví plán financování podle prioritní osy.

2. 

Pokud prioritní osa zahrnuje více než jeden fond, podpora Unie a příspěvek členského státu jsou rozděleny podle fondu se samostatnou mírou spolufinancování v rámci prioritní osy pro každý fond.

3. 

Pokud prioritní osa zahrnuje více než jednu kategorii regionů, podpora Unie a příspěvek členského státu jsou rozděleny podle kategorie regionů se samostatnou mírou spolufinancování v rámci prioritní osy pro každou kategorii regionů.

4. 

Příspěvek EIB je uváděn na úrovni prioritní osy.



Tabulka 18a:

Plán financování

Prioritní osa

Fond

Kategorie regionů

Základ pro výpočet podpory Unie

(celkové způsobilé náklady nebo způsobilé veřejné náklady)

Podpora Unie

Příspěvek členského státu

Orientační rozdělení příspěvku členského státu

Financování celkem

Míra spolufinancování (2)

100% míra spolufinancování pro účetní období 2020–2021 (*1)

Pro informaci

Příspěvky EIB

Hlavní příděl (finanční prostředky celkem minus výkonnostní rezerva)

Výkonnostní rezerva

Podíl výkonnostní rezervy (podpora Unie) na celkové unijní podpoře

Financování z vnitrostátních veřejných zdrojů

Financování z vnitrostátních soukromých zdrojů (1)

Podpora Unie

Příspěvek členského státu

Podpora Unie

Příspěvek členského státu (4)

 

 

 

 

 

(a)

(b) = (c) + (d))

(c)

(d)

(e) = (a) + (b)

(f) = (a)/(e) (3)

 

(g)

(h)=(a)-(j)

(i) = (b) – (k)

(j)

(k)= (b) * ((j)/(a))

(l) =(j)/(a) *100

<3.2.A.1 type="S" input="G" “SME” >

<3.2.A.2 type="S" input="G"“SME” >

<3.2.A.3 type="S" input="G" “SME” >

<3.2.A.4 type="S" input="G"“SME” >

<3.2.A.5 type="N" input="M"“SME” >

<3.2.A.6 type="N“SME” " input="G">

<3.2.A.7 type="N" input="M"“SME” >

<3.2.A.8 type="N" input="M"“SME” >

<3.2.A.9 type="N" input="G“SME” ">

<3.2.A.10 type="P" input="G"“SME” >

Podrobnosti viz poznámka pod čarou * (příklady níže).

<3.2.A.11 type="N" input="M"“SME” >

<3.2.A.12 type="N" input="M" TA - “NA” YEI –“NA”>

<3.2.A.13 type="N" input="M" TA - “NA” YEI –“NA”>>

<3.2.A.14 type="N" input="M" TA - “NA” YEI –“NA” REACT-EU „NA”>

<3.2.A.15 type="N" input="M"” TA - “NA” YEI –“NA” REACT-EU „NA”>>

<3.2.A.16 type="N" input="G” TA - “NA” YEI –“NA” REACT-EU “NA”>

Prioritní osa 1

EFRR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prioritní osa 2

ESF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prioritní osa 3

YEI (5)

Nepoužije se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Prioritní osa 4

ESF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YEI (6)

Nepoužije se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Prioritní osa 5

Fond soudržnosti

Nepoužije se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prioritní osa 6

EFRR REACT-EU

Nepoužije se

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Prioritní osa 7

ESF REACT-EU

Nepoužije se

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Prioritní osa 8

YEI REACT-EU (7)

Nepoužije se

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Prioritní osa 9

ESF REACT-EU

Nepoužije se

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

YEI REACT-EU (8)

Nepoužije se

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Celkem

EFRR

Méně rozvinuté

 

Rovná se celkové částce (1) v tabulce 17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkem

EFRR

Přechodové

 

Rovná se celkové částce (2) v tabulce 17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkem

EFRR

Rozvinutější

 

Rovná se celkové částce (3) v tabulce 17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkem

EFRR

Zvláštní příděl pro nejvzdálenější regiony nebo severní řídce osídlené regiony

 

Rovná se celkové částce (11) v tabulce 17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkem

EFRR REACT-EU

Nepoužije se

 

Rovná se celkové částce (12) v tabulce 17

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Celkem

ESF (9)

Méně rozvinuté

 

Nerovná se celkové částce (5) v tabulce 17, která zahrnuje odpovídající podporu z ESF pro YEI (10)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkem

ESF (11)

Přechodové

 

Nerovná se celkové částce (6) v tabulce 17, která zahrnuje odpovídající podporu z ESF pro YEI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkem

ESF (12)

Rozvinutější

 

Nerovná se celkové částce (7) v tabulce 17, která zahrnuje odpovídající podporu z ESF pro YEI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkem

ESF REACT-EU

Nepoužije se

 

Rovná se celkové částce (13) v tabulce 17

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Celkem

YEI (13)

Nepoužije se

 

Nerovná se celkové částce (9) v tabulce 17, která pouze zahrnuje zvláštní příděl pro YEI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkem

YEI REACT-EU (14)

Nepoužije se

 

Rovná se celkové částce (14) v tabulce 17

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Celkem

Fond soudržnosti

Nepoužije se

 

Rovná se celkové částce (10) v tabulce 17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkem

REACT-EU

Nepoužije se

 

Rovná se celkové částce (15) v tabulce 17

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Celkový součet

 

 

 

Rovná se celkové částce (16) v tabulce 17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(*1)   

Zaškrtnutím políčka členský stát žádá v souladu s čl. 25a odst. 1 nařízení (EU) č. 1303/2013 o použití míry spolufinancování ve výši 100 % na výdaje vykázané v žádostech o platbu během účetního období, které začíná 1. července 2020 a končí 30. června 2021, pro [všechny prioritní osy] [některé prioritní osy] operačního programu.

(1)   

Vyplní se pouze v případě, že prioritní osy jsou vyjádřeny v celkových nákladech.

(2)   

Odchylka od čl. 120 odst. 3 prvního a druhého pododstavce nařízení o společných ustanoveních (stanovená v čl. 92b odst. 11 uvedeného nařízení) se nevztahuje na dodatečné zdroje REACT-EU přidělené na technickou pomoc. Pokud prioritní osa technické pomoci poskytuje podporu více než jedné kategorii regionů, určí se míra spolufinancování pro takovou prioritní osu poměrným zohledněním rozdělení zdrojů REACT-EU mezi kategorie regionů v rámci této prioritní osy v rámci stropů stanovených v čl. 120 odst. 3 nařízení o společných ustanoveních.

(3)   

Tuto sazbu lze zaokrouhlit na nejbližší celé číslo v tabulce. Přesnou mírou použitou k úhradě plateb je poměr (f).

(4)   

Příspěvek členského státu je rozdělen poměrným způsobem mezi hlavní příděl a výkonnostní rezervu.

(5)   

Tato prioritní osa zahrnuje zvláštní příděl na YEI a odpovídající podporu z ESF.

(6)   

Tato část prioritní osy zahrnuje zvláštní příděl na YEI a odpovídající podporu z ESF.

(7)   

Tato prioritní osa zahrnuje zvláštní příděl na YEI a odpovídající podporu z ESF.

(8)   

Tato část prioritní osy zahrnuje zvláštní příděl na YEI REACT-EU a odpovídající podporu z ESF REACT-EU.

(9)   

Příděl z ESF bez odpovídající podpory pro YEI.

(10)   

Součet celkové podpory z ESF v méně rozvinutých, přechodových a rozvinutějších regionech a zdrojů přidělených na YEI v tabulce 18a se rovná součtu celkové podpory z ESF v takových regionech a zvláštního přídělu pro YEI v tabulce 17.

(11)   

Příděl z ESF bez odpovídající podpory pro YEI.

(12)   

Příděl z ESF bez odpovídající podpory pro YEI.

(13)   

Zahrnuje zvláštní příděl na YEI a odpovídající podporu z ESF.

(14)   

Zahrnuje zvláštní příděl na YEI REACT-EU a odpovídající podporu z ESF REACT-EU.



Tabulka 18b:

Iniciativa na podporu zaměstnanosti mladých lidí – zvláštní příděly pro ESF, ESF REACT-EU a YEI (použije-li se)

 

Fond (2)

Kategorie regionů

Základ pro výpočet podpory Unie

(celkové způsobilé náklady nebo způsobilé veřejné náklady)

Podpora Unie (a)

Příspěvek členského státu

(b) = (c) + (d)

Orientační rozdělení příspěvku členského státu

Financování celkem

(e) = (a) + (b)

Míra spolufinancování

(f) = (a)/(e) (4)

 

Financování z vnitrostátních veřejných zdrojů

(c)

Financování z vnitrostátních soukromých zdrojů

(d) (3)

 

<3.2.B.1 type="S" input="G">

<3.2.B.2 type="S" input="G">

<3.2.B.3 type="S" input="G">

<3.2.B.1 type="N" input="M">

<3.2.B.4 type="N" input="G">

<3.2.B.5 type="N" input="M">

<3.2.B.6 type="N" input="M">

<3.2.B.7 type="N" input="G">

<3.2.B.8 type="P" input="G">

1.

Zvláštní příděl pro YEI

Nepoužije se

 

 

0

 

 

 

100 %

2.

Odpovídající podpora z ESF

Méně rozvinuté regiony

 

 

 

 

 

 

 

3.

Odpovídající podpora z ESF

Přechodové regiony

 

 

 

 

 

 

 

4.

Odpovídající podpora z ESF

Rozvinutější regiony

 

 

 

 

 

 

 

5.

Zvláštní příděl pro YEI REACT-EU

Nepoužije se

 

 

 

 

 

 

100 %

6.

Odpovídající podpora z ESF REACT-EU

Nepoužije se

 

 

 

 

 

 

 

7.

CELKEM: Prioritní osa YEI [její část]

[Musí se rovnat prioritní ose [její části] 3]

 

Součet (1:4)

Součet (1:4)

 

 

 

 

8.

CELKEM: YEI REACT-EU [její část]

Prioritní osa

[Musí se rovnat prioritní ose [její části]

 

 

 

 

 

 

 

9.

 

 

Poměr ESF pro méně rozvinuté regiony

2/součet (2:4)

<3.2.c.11 type="P" input="G">

 

 

 

 

 

10.

 

 

Poměr ESF pro přechodové regiony

3/součet (2:4)

<3.2.c.13 type="P" input="G">

 

 

 

 

 

11.

 

 

Poměr ESF pro rozvinutější regiony

4/součet (2:4)

<3.2.c.14 type="P" input="G">

 

 

 

 

 

(1)   

Vyplní se pro každou prioritní osu (její část), která provádí YEI.

(2)   

YEI (zvláštní příděl a odpovídající podpora z ESF) je považována za fond a uvádí se na samostatném řádku, i když je součástí prioritní osy.

(3)   

Vyplní se pouze v případě, že prioritní osy jsou vyjádřeny v celkových nákladech.

(4)   

Tuto sazbu lze zaokrouhlit na nejbližší celé číslo v tabulce. Přesnou mírou použitou k úhradě plateb je poměr (f).



Tabulka 18c

Rozdělení plánu financování podle prioritní osy, fondu, kategorie regionů a tematického cíle

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 první pododstavec písm. d) bod ii) nařízení (EU) č. 1303/2013)

Prioritní osa

Fond (1)

Kategorie regionů (je-li relevantní)

Tematický cíl

Podpora Unie

Příspěvek členského státu

Financování celkem

<3.2.C.1 type="S" input="G">

<3.2.C.2 type="S" input="G">

<3.2.C.3 type="S" input="G">

<3.2.C.4 type="S" input="G">

<3.2.C.5 type="N" input="M">

<3.2.C.6 type="N" input="M">

<3.2.C.7 type="N" input="M">

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkem

 

 

 

 

 

 

(1)   

Pro účely této tabulky se YEI (zvláštní příděl a odpovídající podpora z ESF) považuje za fond.



Tabulka 19:

Orientační částka podpory, jež má být použita na cíle v oblasti změny klimatu

(Odkaz: čl. 27 odst. 6 nařízení (EU) č. 1303/2013) (1)

Prioritní osa

Orientační částka podpory, jež má být použita na cíle v oblasti změny klimatu (v EUR)

Podíl celkového přídělu pro operační program (v %)

<3.2.C.8 type="S" input="G">

<3.2.C.9 type="N" input="G"> Decision=N>

<3.2.C.10 type="P" input="G"> Decision=N>

 

 

 

REACT-EU celkem

 

 

Celkem

 

 

(1)   

Tato tabulka je vytvořena automaticky na základě tabulek týkajících se kategorií zásahů v rámci každé prioritní osy.

ODDÍL 4

INTEGROVANÝ PŘÍSTUP K ÚZEMNÍMU ROZVOJI ( 10 )

(Odkaz: čl. 96 odst. 3 nařízení (EU) č. 1303/2013)

Popis integrovaného přístupu k územnímu rozvoji, s přihlédnutím k obsahu a cílům operačního programu a s ohledem na dohodu o partnerství, přičemž se uvede, jak přispívá k dosažení cílů operačního programu a očekávaných výsledků.



<4.0 type="S" maxlength="3500" input="M">

4.1    Komunitně vedený místní rozvoj (použije-li se)

(Odkaz: čl. 96 odst. 3 písm. a) nařízení (EU) č. 1303/2013)

Případně přístup k využívání nástrojů k zajištění komunitně vedeného místního rozvoje a zásady pro určení oblastí, v nichž bude tento přístup uplatňován.



<4.1 type="S" maxlength="7000" input="M" PA=Y>

4.2    Integrovaná opatření pro udržitelný rozvoj měst (použije-li se)

(Odkaz: čl. 96 odst. 3 písm. b) nařízení (EU) č. 1303/2013; čl. 7 odst. 2 a 3 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1301/2013 ( 11 ))

Orientační částka podpory z EFRR na integrovaná opatření pro udržitelný rozvoj měst, která mají být prováděna v souladu s čl. 7 odst. 2 nařízení (EU) č. 1301/2013, a orientační příděl podpory z ESF na integrovaná opatření.



<4.2.1 type=”S” maxlength=”3500” input=”M”>



Tabulka 20:

Integrovaná opatření pro udržitelný rozvoj měst – orientační částky podpory z EFRR a ESF

Fond

Podpora z EFRR a ESF (orientačně)

(v EUR)

Podíl celkového přídělu fondu na operační program

<4.2.2 type="S" input="G">

<4.2.3 type="N" input="M">

<4.2.3 type="P" input="G">

EFRR celkem bez REACT-EU

 

 

ESF celkem bez REACT-EU

 

 

EFRR + ESF celkem bez REACT-EU

 

 

4.3    Integrované územní investice (použije-li se)

(Odkaz: čl. 96 odst. 3 písm. c) nařízení (EU) č. 1303/2013)

Případně přístup k používání integrovaných územních investic (jak je definováno v článku 36 nařízení (EU) č. 1303/2013), jiných, než jsou případy uvedené v oddílu 4.2, a jejich orientační finanční příděl z každé prioritní osy



<4.3.1 type="S" maxlength="5000" input="M PA=Y">



Tabulka 21:

Orientační finanční příděl pro integrované územní investice neuvedené v bodě 4.2

(souhrnná částka)

Prioritní osa

Fond

Orientační finanční příděl (podpora Unie) (v EUR)

<4.3.2 type="S" input="G" PA=Y>

<4.3.3 type="S" input="G" PA=Y >

<4.3.4 type="N" input="M" PA=Y >

 

 

 

EFRR celkem [bez REACT-EU]

 

 

ESF celkem [bez REACT-EU]

 

 

EFRR + ESF CELKEM [bez REACT-EU]

 

 

EFRR REACT-EU celkem

 

 

ESF REACT-EU celkem

 

 

EFRR REACT-EU+ESF REACT-EU CELKEM

 

 

Celkový součet

 

 

4.4    Ujednání pro meziregionální a nadnárodní opatření v rámci operačního programu s příjemci, kteří se nacházejí alespoň v jednom dalším členském státu (použije-li se)

(Odkaz: čl. 96 odst. 3 písm. d) nařízení (EU) č. 1303/2013)



<4.4.1 type="S" maxlength="3500" input="M" PA=Y>

4.5    Přínos plánovaných opatření programu k realizaci makroregionálních strategií a strategií pro přímořské oblasti v závislosti na potřebách programové oblasti určených příslušným členským státem (použije-li se)

(Pokud se členské státy a regiony účastní makroregionálních strategií a strategií pro přímořské oblasti)

(Odkaz: čl. 96 odst. 3 písm. e) nařízení (EU) č. 1303/2013)



<4.4.2 type="S" maxlength="3500" input="M" >

ODDÍL 5

Specifické potřeby zeměpisných oblastí nejvíce postižených chudobou nebo cílových skupin, jimž nejvíce hrozí diskriminace nebo sociální vyloučení (použije-li se) ( 12 )

(Odkaz: čl. 96 odst. 4 písm. a) nařízení (EU) č. 1303/2013)

5.1    Zeměpisné oblasti nejvíce postižené chudobou / cílové skupiny, jimž nejvíce hrozí diskriminace nebo sociální vyloučení



<5.1.1 type="S" maxlength="7000" input="M" Decision= N PA=Y>

5.2    Strategie pro řešení specifických potřeb zeměpisných oblastí nejvíce postižených chudobou / cílových skupin, jimž nejvíce hrozí diskriminace nebo sociální vyloučení a případně přínos k integrovanému přístupu stanovenému za tímto účelem v dohodě o partnerství



<5.2.1 type="S" maxlength="7000" input="M" Decision= N PA=Y>



Tabulka 22

Opatření pro řešení specifických potřeb zeměpisných oblastí nejvíce postižených chudobou / cílových skupin, jimž nejvíce hrozí diskriminace nebo sociální vyloučení (1)

Cílová skupina / zeměpisná oblast

Hlavní typy plánovaného opatření jakožto součást integrovaného přístupu

Prioritní osa

Fond

Kategorie regionů (je-li relevantní)

Investiční priorita

<5.2.2 type="S" maxlength="255" input="M" Decision=N PA=Y >

<5.2.3type="S" maxlength= "1500" input="M" Decision= N PA=Y >

<5.2.4 type="S" input="S" Decision= N PA=Y >

<5.2.6 type="S" input="S" Decision= N PA=Y >

<5.2.7 type="S" input="S" Decision= N PA=Y >

<5.2.5 type="S" input="S" PA=Y >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

Zahrnuje-li operační program více než jednu kategorii regionů, může být nezbytné provést rozdělení podle kategorie regionů.

ODDÍL 6

SPECIFICKÉ POTŘEBY ZEMĚPISNÝCH OBLASTÍ, KTERÉ JSOU ZÁVAŽNĚ A TRVALE ZNEVÝHODNĚNY PŘÍRODNÍMI NEBO DEMOGRAFICKÝMI PODMÍNKAMI (POUŽIJE-LI SE) ( 13 )

(Odkaz: čl. 96 odst. 4 písm. b) nařízení (EU) č. 1303/2013)



<6.1 type="S" maxlength="5000" input="M" Decisions=N PA=Y>

ODDÍL 7

ORGÁNY A SUBJEKTY ODPOVĚDNÉ ZA ŘÍZENÍ, KONTROLU A AUDIT A ÚLOHA PŘÍSLUŠNÝCH PARTNERŮ

(Odkaz: č. 92b odst. 10 třetí pododstavec a čl. 96 odst. 5 nařízení (EU) č. 1303/2013)

7.1    Příslušné orgány a subjekty

(Odkaz: čl. 96 odst. 5 písm. a) a b) nařízení (EU) č. 1303/2013)



Tabulka 23:

Příslušné orgány a subjekty

Orgán/subjekt

Název orgánu/subjektu a odboru či oddělení

Vedoucí orgánu/subjektu (pozice nebo funkce)

<7.1.1 type="S" input="S" Decision=N “SME” >

<7.1.2 type="S" maxlength= "255" input="M" Decision=N “SME” >

<7.1.3 type="S" maxlength= "255" input="M" Decision=N “SME” >

Řídící orgán

 

 

Certifikační orgán (v příslušných případech)

 

 

Auditní orgán

 

 

Subjekt, kterému má Komise poukazovat platby

 

 

7.2    Zapojení příslušných partnerů

(Odkaz: čl. 96 odst. 5 písm. c) nařízení (EU) č. 1303/2013)

7.2.1    Opatření přijatá k zapojení příslušných partnerů do přípravy operačního programu a úlohy partnerů při provádění, monitorování a hodnocení operačního programu



<7.2.1 type="S" maxlength="14000" input="M" Decisions=N “SME”>

7.2.2    Globální granty (pro ESF a ESF REACT-EU, použije-li se)

(Odkaz: čl. 6 odst. 1 nařízení (EU) č. 1304/2013)



<7.2.2 type="S" maxlength="5000" input="M" Decisions=N>

7.2.3    Přidělení částky na vytváření kapacit (pro ESF a ESF REACT-EU, použije-li se)

(Odkaz: čl. 6 odst. 2 a 3 nařízení (EU) č. 1304/2013)



<7.2.3 type="S" maxlength="14000" input="M" Decisions=N>

ODDÍL 8

KOORDINACE MEZI FONDY, EZFRV, ENRF A DALŠÍMI UNIJNÍMI A VNITROSTÁTNÍMI FINANČNÍMI NÁSTROJI A S EIB

(Odkaz: čl. 96 odst. 6 písm. a) nařízení (EU) č. 1303/2013)

Mechanismy, které zajistí koordinaci mezi fondy, Evropským zemědělským fondem pro rozvoj venkova (EZFRV), Evropským námořním a rybářským fondem (ENRF) a dalšími unijními a vnitrostátními finančními nástroji a s Evropskou investiční bankou (EIB), přičemž zohlední příslušná ustanovení Společného strategického rámce.



<8.1 type="S" maxlength="14000" input="M" Decisions=N PA=Y>

ODDÍL 9

PŘEDBĚŽNÉ PODMÍNKY ( 14 )

(Odkaz: čl. 96 odst. 6 písm. b) nařízení (EU) č. 1303/2013)

9.1    Předběžné podmínky

Informace o uplatnitelnosti a splnění předběžných podmínek (nepovinné)



<9.0 type="S" maxlength="14000" input="M" PA=Y>



Tabulka 24:

Určení příslušných předběžných podmínek a posouzení jejich plnění

Předběžná podmínka

Prioritní osy, kterých se podmínka týká

Předběžná podmínka splněna: ano/ne/částečně

Kritéria

Kritéria splněna ano/ne

Odkaz

(odkaz na strategie, právní akt nebo jiné relevantní dokumenty, včetně odkazů na příslušné oddíly, články či odstavce, doplněné o internetové odkazy nebo přístup k celému znění)

Vysvětlení

<9.1.1 type="S" maxlength="500" input="S" PA=Y“SME” >

<9.1.2 type="S" maxlength="100" input="S" PA=Y “SME” >

<9.1.3 type="C" input="G" PA=Y “SME” >

<9.1.4 type="S" maxlength="500" input="S" PA=Y “SME” >

<9.1.5 type="B" input="S" PA=Y “SME” >

<9.1.6 type="S" maxlength="500" input="M" PA=Y “SME” >

<9.1.7 type="S" maxlength="1000" input="M" PA=Y “SME” >

 

 

 

 

 

 

 

9.2    Popis opatření ke splnění předběžných podmínek, odpovědných subjektů a harmonogramu ( 15 )



Tabulka 25:

Opatření, která je třeba přijmout, aby byly splněny platné obecné předběžné podmínky

Obecná předběžná podmínka

Nesplněná kritéria

Opatření, která je třeba přijmout

Lhůta (datum)

Subjekty odpovědné za plnění

<9.2.1 type="S" maxlength="500" input="G" PA=Y “SME” >

<9.2.2 type="S" maxlength="500" input="G" PA=Y “SME” >

<9.2.3 type="S" maxlength="1000" input="M" PA=Y “SME” >

<9.2.4 type="D" input="M" PA=Y “SME” >

<9.2.5 type="S" maxlength="500" input="M" PA=Y “SME” >

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Tabulka 26:

Opatření, která je třeba přijmout, aby byly splněny tematické předběžné podmínky

Tematická předběžná podmínka

Nesplněná kritéria

Opatření, která je třeba přijmout

Lhůta (datum)

Subjekty odpovědné za plnění

<9.2.1 type="S" maxlength="500" input="G" PA=Y “SME” TA- “NA”>

<9.2.2 type="S" maxlength="500" input="G” PA=Y “SME”

TA- “NA” >

<9.2.3 type="S" maxlength="1000" input="M" PA=Y “SME”

TA- “NA” >

<9.2.4 type="D" input="M " PA=Y “SME”

TA- “NA” >

<9.2.5 type="S" maxlength="500" input="M" PA=Y “SME”

TA- “NA“>

1. X

 

Opatření 1

Lhůta pro opatření 1

 

 

Opatření 2

Lhůta pro opatření 2

 

ODDÍL 10

SNÍŽENÍ ADMINISTRATIVNÍ ZÁTĚŽE PRO PŘÍJEMCE ( 16 )

(Odkaz: čl. 96 odst. 6 písm. c) nařízení (EU) č. 1303/2013)

Shrnutí posouzení administrativní zátěže pro příjemce a v případě potřeby plánovaná opatření na snížení administrativní zátěže doplněná orientačním časovým rámcem.



<10.0 type="S" maxlength="7000" input="M" decision=N PA=Y>

ODDÍL 11

HORIZONTÁLNÍ ZÁSADY ( 17 )

(Odkaz: čl. 96 odst. 7 nařízení (EU) č. 1303/2013)

11.1    Udržitelný rozvoj

Popis konkrétních opatření, jež mají zohlednit požadavky na ochranu životního prostředí, účinné využívání zdrojů, opatření ke zmírňování změny klimatu a přizpůsobení se této změně, odolnost vůči katastrofám a předcházení rizikům a řešení rizik při výběru operací.



<13.1 type="S" maxlength="5500" input="M" decision=N>

11.2    Rovné příležitosti a zákaz diskriminace

Popis zvláštních opatření, jež mají podporovat rovné příležitosti a zabránit diskriminaci na základě pohlaví, rasového nebo etnického původu, náboženského vyznání nebo víry, zdravotního postižení, věku nebo sexuální orientace v průběhu přípravy, koncipování a provádění operačního programu, a to zejména v souvislosti s přístupem k financování s ohledem na potřeby jednotlivých cílových skupin ohrožených takovou diskriminací a zejména požadavky na zajištění přístupnosti pro osoby se zdravotním postižením.



<13.2 type="S" maxlength="5500" input="M" decision=N>

11.3    Rovnost žen a mužů

Popis přínosu operačního programu k prosazování rovnosti žen a mužů a případně opatření k začlenění hlediska rovnosti žen a mužů na úrovni operačních programů a operací.



<13.2 type="S" maxlength="5500" input="M" decision=N>

ODDÍL 12

SAMOSTATNÉ PRVKY

12.1    Velké projekty, které mají být během programového období realizovány

(Odkaz: čl. 96 odst. 2 písm. e) nařízení (EU) č. 1303/2013)



Tabulka 27:

Seznam velkých projektů

Projekt

Plánované datum oznámení / podání žádosti

(rok, čtvrtletí)

Plánovaný začátek realizace

(rok, čtvrtletí)

Plánované datum dokončení realizace

(rok, čtvrtletí)

Prioritní osy / investiční priority

<12.1.1 type="S" maxlength="500" input="S" decision=N>

<12.1.2 type="D" input="M" decision=N >

<12.1.3 type="D" input="M" decision=N >

<12.1.4 type="D" input="M" decision=N >

<12.1.5 type="S" " input="S" decision=N >

 

 

 

 

 

12.2    Výkonnostní rámec pro operační program ( 18 )



Tabulka 28:

Výkonnostní rámec operačního programu rozdělený podle fondu a kategorie regionu (shrnující tabulka)

Prioritní osa

Fond

Kategorie regionů

Ukazatel nebo klíčový krok provádění

Měrná jednotka (použije-li se)

Milník pro rok 2018

Konečný cíl (2023) (1)

M

Ž

C

<12.2.1 type="S" input="G">

<12.2.2 type="S" input="G">

<12.2.3 type="S" input="G">

<12.2.4 type="S" input="G">

<12.2.5 type="S" input="G">

<12.2.6 type="S" input="G">

<12.2.7 type="S"

input="G">

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

Cílová hodnota může být prezentována buď jako celek (muži + ženy), nebo může být rozdělena podle pohlaví.

12.3    Seznam příslušných partnerů zapojených do přípravy operačního programu



<12.3 type="S" maxlength="10500" input="M" decision=N>

PŘÍLOHY (nahrány do systému pro elektronickou výměnu dat jako samostatné soubory):

— 
návrh zprávy o hodnocení ex ante a shrnutí (povinné)
— 
(Odkaz: čl. 55 odst. 2 a čl. 92b odst. 10 nařízení (EU) č. 1303/2013) ( 19 )
— 
dokumentace o posouzení použitelnosti a plnění předběžných podmínek (je-li to vhodné) ( 20 )
— 
stanovisko vnitrostátních subjektů, jež se zabývají rovností žen a mužů, k oddílům 11.2 a 11.3 (je-li to vhodné) (odkaz: čl. 96 odst. 7 nařízení (EU) č. 1303/2013) ( 21 )
— 
shrnutí operačního programu pro veřejnost (je-li to vhodné)




PŘÍLOHA II

Vzor pro programy spolupráce v rámci cíle Evropská územní spolupráce



CCI

<0.1 type=‘S’ maxlength=‘15’ input=‘S’> (1)

Název

<0.2 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’>

Verze

<0.3 type=‘N’ input=‘G’>

První rok

<0.4 type=‘N’ maxlength=‘4’ input=‘M’>

Poslední rok

<0.5 type=‘N’ maxlength=‘4’ input=‘M’>>

Způsobilý od

<0.6 type=‘D’ input=‘G’>

Způsobilý do

<0.7 type=‘D’ input=‘G’>>

Číslo rozhodnutí EK

<0.8 type=‘S’ input=‘G’>>

Datum rozhodnutí EK

<0.9 type="D" input="G">>

Číslo pozměňujícího rozhodnutí členského státu

<0.10 type=‘S’ maxlength=‘20’ input=‘M’>>

Datum pozměňujícího rozhodnutí členského státu

<0.11 type=‘D’ input=‘M’>>

Datum nabytí účinnosti pozměňujícího rozhodnutí členského státu

<0.12 type=‘D’ input=‘M’>>

Regiony NUTS zahrnuté do operačního programu

<0.13 type=‘S’ input=‘S’>>

(1)   

Vysvětlivky:

typ: N = číslo, D = datum, S = řetězec, C = zaškrtávací okénko, P = procenta, B = booleovské pole

rozhodnutí: N = není součástí rozhodnutí Komise o schválení programu spolupráce

vstup: M = manuální, S = výběr, G = vygenerován systémem

„maxlength“ = maximální počet znaků včetně mezer.

ODDÍL 1

STRATEGIE, NA JEJÍMŽ ZÁKLADĚ BUDE PROGRAM SPOLUPRÁCE PŘISPÍVAT KE STRATEGII UNIE PRO INTELIGENTNÍ A UDRŽITELNÝ RŮST PODPORUJÍCÍ ZAČLENĚNÍ A K DOSAŽENÍ HOSPODÁŘSKÉ, SOCIÁLNÍ A ÚZEMNÍ SOUDRŽNOSTI ( 22 )

(Odkaz: čl. 27 odst. 1 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1303/2013 ( 23 ) a čl. 8 odst. 2 písm. a) nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1299/2013 ( 24 ).)

1.1    Strategie, na jejímž základě bude program spolupráce přispívat ke strategii Unie pro inteligentní a udržitelný růst podporující začlenění a k dosažení hospodářské, sociální a územní soudržnosti

1.1.1    Popis strategie programu spolupráce, pokud jde o jeho příspěvek k plnění strategie Unie pro inteligentní a udržitelný růst podporující začlenění a k dosažení hospodářské, sociální a územní soudržnosti



<1.1.1 type=‘S’ maxlength=‘70000’ input=‘M’>

V případě revize stávajícího programu spolupráce za účelem přidělení dodatečných zdrojů REACT-EU se popis očekávaného dopadu na podporu zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a přípravu zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství uvede ve zvláštním textovém poli, jak je uvedeno níže.

1.1.1a    Popis očekávaného dopadu programu spolupráce na podporu zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a přípravu zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství



<1.1.1 type="S" maxlength="10 000 " input="M">

1.1.2    Odůvodnění volby tematických cílů a odpovídajících investičních priorit, s ohledem na společný strategický rámec, které vychází z analýzy potřeb v rámci programové oblasti jako celku a strategie zvolené v návaznosti na tyto potřeby, a které se případně věnuje chybějícím prvkům v přeshraniční infrastruktuře a rovněž zohledňuje výsledky hodnocení ex ante.

V případě revize stávajícího programu spolupráce za účelem přidělení dodatečných zdrojů REACT-EU se doplní tento popis.

1.1.2a    Odůvodnění očekávaného dopadu programu spolupráce na podporu zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a přípravu zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství

(Odkaz: čl. 92b odst. 9 nařízení (EU) č. 1303/2013)



Tabulka 1:

Odůvodnění výběru tematických cílů a investičních priorit

Vybraný tematický cíl

Vybraná investiční priorita

Odůvodnění výběru nebo dopadu na podporu zotavení z krize (použije-li se)

<1.1.2 type=‘S’ input=‘S’ >

<1.1.3 type=‘S’ input=‘S’>

<1.1.4 type=‘S’ maxlength=‘1000’ input=‘M’>

 

 

 

1.2    Odůvodnění přidělení finančních prostředků

Odůvodnění přidělení finančních prostředků (tj. podpora Unie) pro každý tematický cíl a případně investiční prioritu v souladu s požadavky na tematické zaměření, s přihlédnutím k hodnocení ex ante.



<1.2.1 type=‘S’ maxlength=‘7000’ input=‘M’ >

V případě revize stávajícího programu spolupráce za účelem přidělení dodatečných zdrojů REACT-EU se doplňuje tento popis:

1.2a    Odůvodnění přidělení dodatečných zdrojů REACT-EU na program a způsob, jakým se tyto zdroje zaměřují na zeměpisné oblasti, kde jsou nejvíce zapotřebí, s přihlédnutím k různým regionálním potřebám a úrovním rozvoje s cílem zajistit, aby bylo zachováno zaměření na méně rozvinuté regiony, v souladu s cíli hospodářské, sociální a územní soudržnosti stanovenými v článku 174 Smlouvy o fungování EU.



<1.2.1 type=‘S’ maxlength=‘3000’ input=‘M’ >



Tabulka 2:

Přehled investiční strategie programu spolupráce

Prioritní osa

Podpora z EFRR (v EUR)

Podíl (%) celkové podpory Unie pro program spolupráce (podle fondu) (1)

Tematický cíl (2)

Investiční priority (3)

Specifické cíle odpovídající investičním prioritám

Ukazatele výsledků odpovídající specifickému cíli

EFRR (4)

ENI (5) (použije-li se)

NPP (6) (použije-li se)

<1.2.1 type=‘S’ input=‘G’>

<1.2.2 type=‘S’ input=‘G’>

<1.2.3type=‘N’ ‘ input=‘G’>

<1.2.4 type=‘S’ input=‘G’><1.2.9 type=‘P’ input=‘G’>

<1.2.5 type=‘S’ input=‘G’><1.2.1 0type=‘P’ input=‘G’>

<1.2.6 type=‘S’ input=‘G’>

<1.2.7 type=‘S’ input=‘G’>

<1.2.8 type=‘S’ input=‘G’>

<1.2.9 type=‘S’ input=‘G’>

REACT-EU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

Uvedení podílů odpovídajících výši příspěvků z evropského nástroje sousedství a nástroje předvstupní pomoci závisí na zvolené možnosti řízení.

(2)   

Název tematického cíle, nepoužije se pro technickou pomoc.

(3)   

Název investiční priority, nepoužije se pro technickou pomoc.

(4)   

Evropský fond pro regionální rozvoj.

(5)   

Evropský nástroj sousedství.

(6)   

Nástroj předvstupní pomoci.

ODDÍL 2

PRIORITNÍ OSY

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) a c) nařízení (EU) č. 1299/2013)

ODDÍL 2.A

POPIS PRIORITNÍCH OS JINÝCH NEŽ TECHNICKÁ POMOC

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) nařízení (EU) č. 1299/2013)

2.A.1    Prioritní osa (uvedeno opakovaně pro každou prioritní osu)



ID prioritní osy

<2A.1 type=‘N’ input=‘G’>

Název prioritní osy

<2A.2 type=‘S’ maxlength=‘500’ input=‘M’>



□  Celá prioritní osa bude realizována výhradně prostřednictvím finančních nástrojů

<2A.3 type=‘C’ input=‘M’>

□  Celá prioritní osa bude realizována výhradně prostřednictvím finančních nástrojů zřízených na úrovni Unie

<2A.4 type=‘C’ input=‘M’>

□  Celá prioritní osa bude realizována výhradně prostřednictvím komunitně vedeného místního rozvoje

<2A.5 type=‘C’ input=‘M’>

□  Celá prioritní osa se zaměřuje na REACT-EU

<2A.6 type="C" input="M">

2.A.2    Odůvodnění pro vytvoření prioritní osy, která zahrnuje více než jeden tematický cíl (použije-li se) ( 25 )

(Odkaz: čl. 8 odst. 1 nařízení (EU) č. 1299/2013)



<2.A.0 type=‘S’ maxlength=‘3 500 ’ input=‘M’>

2.A.3    Fond a základ pro výpočet podpory Unie

(uvedeno opakovaně pro každý fond v rámci prioritní osy)



Fond

<2A.6 type=‘S’ input=‘S’>

Základ pro výpočet (celkové způsobilé výdaje nebo způsobilé veřejné výdaje)

<2A.8 type=‘S’ input=‘S’>

2.A.4    Investiční priorita (uvedeno opakovaně pro každou investiční prioritu v rámci prioritní osy)

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) bod i) nařízení (EU) č. 1299/2013)



Investiční priorita

<2A.7 type=‘S’ input=‘S’>

2.A.5    Specifické cíle odpovídající investiční prioritě a očekávané výsledky

(uvedeno opakovaně pro každý specifický cíl v rámci investiční priority)

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) bod i) a ii) nařízení (EU) č. 1299/2013)



ID

<2A.1.1 type=‘N’ input=‘G’>

Specifický cíl

<2A.1.2 type=‘S’ maxlength=‘500’ input=‘M’>

Výsledky, kterých členské státy chtějí dosáhnout s podporou EU

<2A.1.3 type=‘S’ maxlength=‘3500’ input=‘M’>



Tabulka 3:

Specifické programové ukazatele výsledků (podle specifického cíle)

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) bod ii) nařízení (EU) č. 1299/2013)

ID

Ukazatel

Měrná jednotka

Výchozí hodnota

Výchozí rok

Cílová hodnota (2023) (1)

Zdroj údajů

Četnost podávání zpráv

<2A.1.4 type=‘S’ maxlength=‘5’ input=‘M’>

<2A.1.5 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’>

<2A.1.6 type=‘S’ input=‘M’>

Kvantitativní <2A.1.8 type=‘N’ input=‘M’>

Kvalitativní <2A.1.8 type=‘S’ maxlength=‘100’ input=‘M’

<2A.1.9 type=‘N’ input=‘M’>

Kvantitativní <2A.1.10 type=‘N’ input=‘M’>

Kvalitativní <2A.1.10 type=‘S’ maxlength=‘100’ input=‘M’>

<2A.1.11 type=‘S’ maxlength=‘200’ input=‘M’>

<2A.1.12 type=‘S’ maxlength=‘100’ input=‘M’>

(1)   

Cílové hodnoty mohou být kvalitativní nebo kvantitativní.

2.A.6    Opatření, jež mají být podpořena v rámci investiční priority (podle investiční priority)

2.A.6.1    Popis druhu a příkladů opatření, která mají být podporována, a jejich očekávaný přínos ke specifickým cílům, případně včetně stanovení hlavních cílových skupin, konkrétních cílových území a druhů příjemců

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) bod iii) nařízení (EU) č. 1299/2013)



Investiční priorita

<2A.2.1.1 type=‘S’ input=‘S’>

<2A.2.1.2 type=‘S’ maxlength=‘14000’ input=‘M’>

2.A.6.2    Hlavní zásady pro výběr operací

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) bod iii) nařízení (EU) č. 1299/2013)



Investiční priorita

<2A.2.2.1 type=‘S’ input=‘S’>

<2A.2.2.2 type=‘S’ maxlength=‘3500’ input=‘M’>

2.A.6.3    Plánované využití finančních nástrojů (použije-li se)

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) bod iii) nařízení (EU) č. 1299/2013)



Investiční priorita

<2A.2.3.1 type=‘S’ input=‘S’>

Plánované využití finančních nástrojů

<2A.2.3.2 type=‘C’ input=‘M’>

<2A.2.3.3 type=‘S’ maxlength=‘7000’ input=‘M’>

2.A.6.4    Plánované využití velkých projektů (použije-li se)

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) bod iii) nařízení (EU) č. 1299/2013)



Investiční priorita

<2A.2.4.1 type=‘S’ input=‘S’>

<2A.2.4.2 type=‘S’ maxlength=‘3500’ input=‘M’>

2.A.6.5    Ukazatele výstupů (podle investiční priority)

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) bod iv) nařízení (EU) č. 1299/2013)



Tabulka 4:

Společné a programově specifické ukazatele výstupů

ID

Ukazatel (název ukazatele)

Měrná jednotka

Cílová hodnota (2023)

Zdroj údajů

Četnost podávání zpráv

<2A.2.5.1 type=‘S’ input=‘S’>

<2A.2.5.2 type=‘S’ input=‘S’>

<2A.2.5.3 type=‘S’ input=‘S’>

<2A.2.5.6 type=‘N’ input=‘M’>

<2A.2.5.7 type=‘S’ maxlength=‘200’ input=‘M’>

<2A.2.5.8 type=‘S’ maxlength=‘100’ input=‘M’>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.A.7    Výkonnostní rámec ( 26 )

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) bod v) nařízení (EU) č. 1299/2013 a příloha II nařízení (EU) č. 1303/2013)



Tabulka 5:

Výkonnostní rámec prioritní osy

Prioritní osa

Typ ukazatele

(klíčový krok provádění, finanční výstup, nebo popřípadě ukazatel výsledků)

ID

Ukazatel nebo klíčový krok provádění

Měrná jednotka, je-li vhodné

Milník pro rok 2018

Konečný cíl (2023)

Zdroj údajů

Popřípadě vysvětlení relevantnosti ukazatele

<2A.3.1 type=‘S’ input=‘S’>

<2A.3.2 type=‘S’ input=‘S’>

Krok provádění nebo finanční ukazatel <2A.3.3 type=‘S’ maxlength=‘5’ input=‘M’>

Ukazatel výstupů nebo výsledků<2A.3.3 type=‘S’ input=‘S’>

Krok provádění nebo finanční ukazatel <2A.3.4 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’>

Ukazatel výstupů nebo výsledků <2A.4.4 type=‘S’ input=‘G’ or ‘M’>

Krok provádění nebo finanční ukazatel <2A.3.5 type=‘S’ input=‘M’>

Ukazatel výstupů nebo výsledků <2A.3.5 type=‘S’ input=‘G’ or ‘M’>

<2A.3.7 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’>

<2A.3.8 type=‘S’ input=‘M’>

Ukazatel výstupů nebo výsledků <2A.3.8 type=‘S’ input=‘M’>

<2A.3.9 type=‘S’ maxlength=‘200’ input=‘M’>

Ukazatel výstupů nebo výsledků <2A.3.9 type=‘S’ input=‘M’>

<2A.3.10 type=‘S’ maxlength=‘500’ input=‘M’>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Další kvalitativní informace o stanovení výkonnostního rámce (nepovinné)



<2A.3.11 type=‘S’ maxlength=‘7000’ input=‘M’>

2.A.8    Kategorie zásahů

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) bod vii) nařízení (EU) č. 1299/2013)

Kategorie zásahů odpovídající obsahu prioritní osy vycházející z nomenklatury přijaté Komisí a orientační rozdělení podpory Unie



Tabulky 6–9:

Kategorie zásahů

Tabulka 6: Dimenze 1 Oblast zásahu

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2A.4.1.1 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N>

<2A.4.1.1 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N >

<2A.4.1.3 type=‘N’ input=‘M’ Decision=N >

 

 

 

 

 

 



Tabulka 7: Dimenze 2 Forma financování

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2A.4.1.4 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N>

<2A.4.1.5 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N >

<2A.4.1.6 type=‘N’ input=‘M’ Decision=N >

 

 

 

 

 

 



Tabulka 8: Dimenze 3 Typ území

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2A.4.1.7 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N>

<2A.4.1.8 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N >

<2A.4.1.9 type=‘N’ input=‘M’ Decision=N >

 

 

 

 

 

 



Tabulka 9: Dimenze 6 Mechanismy územního plnění

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2A.4.1.10 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N>

<2A.4.1.11 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N >

<2A.4.1.12 type=‘N’ input=‘M’ Decision=N >

 

 

 

 

 

 

2.A.9    Shrnutí plánovaného využití technické pomoci, jež v případě nutnosti zahrnuje i kroky k posílení správní kapacity orgánů zapojených do řízení a kontroly programů a příjemců a v nezbytném případě také opatření k posílení správní kapacity příslušných partnerů, aby se mohli podílet na provádění programů (v případě potřeby) ( 27 )

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. b) bod vi) nařízení (EU) č. 1299/2013)



Prioritní osa

<3A.5.1 type=‘S’ input=‘S’>

<2A.5.2 type=‘S’ maxlength=‘2000’ input=‘M’>

ODDÍL 2.B

POPIS PRIORITNÍCH OS TÝKAJÍCÍCH SE TECHNICKÉ POMOCI

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. c) nařízení (EU) č. 1299/2013)

2.B.1    Prioritní osa



ID

<2B.0.1 type=‘N’ maxlength=‘5’ input=‘G’>

Název

<2B.0.2 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’>



□  Celá prioritní osa se zaměřuje na REACT-EU

<2B.1 type="C" input="M">

2.B.2    Fond a základ pro výpočet podpory Unie (uvedeno opakovaně pro každý fond v rámci prioritní osy)



Fond

<2B.0.3 type=‘S’ input=‘S’>

Základ pro výpočet (celkové způsobilé výdaje nebo způsobilé veřejné výdaje)

<2B.0.4 type=‘S’ input=‘S’>

2.B.3    Specifické cíle a očekávané výsledky

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. c) bod i) a ii) nařízení (EU) č. 1299/2013)

Specifický cíl (uvedeno opakovaně pro každý specifický cíl)



ID

<2B.1.1 type=‘N’ maxlength=‘5’ input=‘G’>

Specifický cíl

<2B.1.2 type=‘S’ maxlength=‘500’ input=‘M’>

Výsledky, kterých členské státy chtějí dosáhnout s podporou Unie (1)

<2B.1.3 type=‘S’ maxlength=‘3500’ input=‘M’>

(1)   

Požadováno, pokud unijní podpora technické pomoci v programu spolupráce přesáhne 15 milionů EUR.

2.B.4    Ukazatele výsledků ( 28 )



Tabulka 10:

Programově specifické ukazatele výsledků (podle specifického cíle)

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. c) bod ii) nařízení (EU) č. 1299/2013)

ID

Ukazatel

Měrná jednotka

Výchozí hodnota

Výchozí rok

Cílová hodnota (1) (2023)

Zdroj údajů

Četnost podávání zpráv

<2.B.2.1 type=‘S’ maxlength=‘5’ input=‘M’>

<2.B.2.2 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’>

<2.B.2.3 type=‘S’ input=‘M’>

Kvantitativní <2.B.2.4 type=‘N’ input=‘M’>

<2.B.2.5 type=‘N’ input=‘M’>

Kvantitativní <2.B.2.6 type=‘N’ input=‘M’>

Kvalitativní <2A.1.10 type=‘S’ maxlength=‘100’ input=‘M’>

<2.B.2.7 type=‘S’ maxlength=‘100’ input=‘M’>

<2.B.2.8 type=‘S’ maxlength=‘100’ input=‘M’>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1)   

Cílové hodnoty mohou být kvalitativní nebo kvantitativní.

2.B.5    Kroky, které mají být podporovány, a jejich očekávaný přínos k plnění specifických cílů (podle prioritní osy)

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. c) bod iii) nařízení (EU) č. 1299/2013)

2.B.5.1    Popis kroků, které mají být podporovány, a jejich očekávaný přínos k plnění specifických cílů

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. c) bod iii) nařízení (EU) č. 1299/2013)



Prioritní osa

<2.B.3.1.1 type=‘S’ input=‘S’>

<2.B.3.1.2 type=‘S’ maxlength=‘7000’ input=‘M’>

2.B.5.2    Ukazatele výstupů, které by podle očekávání měly přispět k dosažení výsledků (podle prioritní osy)

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. c) bod iv) nařízení (EU) č. 1299/2013)



Tabulka 11:

Ukazatele výstupů

ID

Ukazatel

Měrná jednotka

Cílová hodnota (2023)

(nepovinné)

Zdroj údajů

<2.B.3.2.1 type=‘S’ maxlength=‘5’ input=‘M’>

<2.B.2.2.2 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’>

<2.B.3.2.3 type=‘S’ input=‘M’>

<2.B.3.2.4 type=‘N’ input=‘M’>

<2.B.3.2.5 type=‘S’ maxlength=‘100’ input=‘M’>

 

 

 

 

 

2.B.6    Kategorie zásahů

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. c) bod v) nařízení (EU) č. 1299/2013)

Odpovídající kategorie zásahů vycházející z nomenklatury přijaté Komisí a orientační rozdělení podpory Unie.



Tabulky 12–14:

Kategorie zásahů

Tabulka 12: Dimenze 1 Oblast zásahů

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2B.4.1.1 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N >

<2B.4.1.2 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N >

<2B.4.1.3 type=‘N’ input=‘M Decision=N ‘>

 

 

 

 

 

 



Tabulka 13: Dimenze 2 Forma finančních prostředků

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2B.4.2.1 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N >

<2B.4.2.2 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N >

<2B.4.2.3 type=‘N’ input=‘M’ Decision=N >

 

 

 

 

 

 



Tabulka 14: Dimenze 3 Typ území

Prioritní osa

Kód

Částka (v EUR)

<2B.4.3.1 type=‘S’ input=‘S’ Decision=N >

<2B.4.3.2 type=‘S’ input=’ Decision=N S’>

<2B.4.3.3 type=‘N’ input=‘M Decision=N ‘>

 

 

 

 

 

 

ODDÍL 3

FINANČNÍ PLÁN

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. d) nařízení (EU) č. 1299/2013)

3.1    Finanční příspěvek z EFRR (v EUR)

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. d) bod i) nařízení (EU) č. 1299/2013)



Tabulka 15

Fond

<3.1.1 type=‘S’ input=‘G’>

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

Celkem

EFRR bez REACT-EU

<3.1.3 type=‘N’ input=‘M’>

<3.1.4 type=‘N’ input=‘M’>

<3.1.5 type=‘N’ input=‘M’>

<3.1.6 type=‘N’ input=‘M’>

<3.1.7 type=‘N’ input=‘M’>

<3.1.8 type=‘N’ input=‘M’>

<3.1.9 type=‘N’ input=‘M’>

Nepoužije se

Nepoužije se

<3.1.10 type=‘N’ input=‘G’>

EFRR REACT-EU

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

Nepoužije se

<3.1.10 type=‘N’ input=‘M’>

<3.1.11 type=‘N’ input=‘M’>

 

Částky z nástroje předvstupní pomoci (NPP) (použije-li se)

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

 

Částky z evropského nástroje sousedství (ENI) (použije-li se)

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

 

Celkový součet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.2.A    Celkový finanční příspěvek podpory z EFRR a spolufinancování jednotlivých států (v EUR)

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. d) bod ii) nařízení (EU) č. 1299/2013)

1. 

Finanční tabulka stanoví finanční plán programu spolupráce podle prioritní osy. Pokud programy pro nejvzdálenější regiony kombinují přeshraniční a nadnárodní příděly, stanoví se pro každý z nich samostatné prioritní osy.

2. 

Ve finanční tabulce se pro informaci uvede jakýkoli příspěvek ze třetích zemí, které se programu účastní, (jiný než příspěvky z nástroje předvstupní pomoci (NPP) a evropského nástroje sousedství (ENI)).

3. 

Příspěvek EIB ( 29 )je uveden na úrovni prioritní osy.



Tabulka 16:

Finanční plán

Prioritní osa

Fond

Základ pro výpočet podpory Unie

(celkové způsobilé náklady nebo veřejné způsobilé náklady)

Podpora Unie (a)

Příspěvek členského státu

(b) = (c) + (d))

Orientační rozdělení příspěvku členského státu

Financování celkem

(e) = (a) + (b)

Míra spolufinancování (2)

(f) = (a)/(e) (3)

100% míra spolufinancování pro účetní období 2020–2021 (*1)

Pro informaci

 

 

 

 

Financování z vnitrostátních veřejných zdrojů (c)

Financování z vnitrostátních soukromých zdrojů (d) (1)

 

 

 

Příspěvky třetích zemí

Příspěvky EIB

<3.2.A.1 type=‘S’ input=‘G’>

<3.2.A.2 type=‘S’ input=‘G’>

<3.2.A.3 type=‘S’ input=‘G’>

<3.2.A.4 type=‘N’ input=‘M’>

<3.2.A.5 type=‘N’ input=‘G’>

<3.2.A.6 type=‘N’ input=‘M’>

<3.2.A.7 type=‘N’ input=‘M’>

<3.2.A.8 type=‘N’ input=‘G’>

<3.2.A.9 type=‘P’ input=‘G’>

Podrobnosti viz poznámka pod čarou (*1) (příklady níže)

<3.2.A.10 type=‘N’ input=‘M’>

<3.2.A.11 type=‘N’ input=‘M’>

Prioritní osa 1

EFRR (případně včetně částek převedených z NPP a ENI) (4)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NPP

 

 

 

 

 

 

 

ENI

 

 

 

 

 

 

 

Prioritní osa N

EFRR (případně včetně částek převedených z NPP a ENI)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NPP

 

 

 

 

 

 

 

ENI

 

 

 

 

 

 

 

Prioritní osa N

EFRR REACT-EU

 

 

 

 

 

 

 

Nepoužije se

Nepoužije se

Celkem

EFRR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NPP

 

 

 

 

 

 

 

 

ENI

 

 

 

 

 

 

 

 

EFRR REACT-EU

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkem

Všechny fondy celkem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(*1)   

Zaškrtnutím políčka členský stát žádá v souladu s čl. 25a odst. 1 nařízení (EU) č. 1303/2013 o použití míry spolufinancování ve výši 100 % na výdaje vykázané v žádostech o platbu během účetního období, které začíná 1. července 2020 a končí 30. června 2021, pro [všechny prioritní osy] [některé prioritní osy] operačního programu.

(1)   

Vyplní se pouze v případě, že prioritní osy jsou vyjádřeny v celkových nákladech.

(2)   

Odchylka od čl. 120 odst. 3 prvního a druhého pododstavce nařízení (EU) č. 1303/2013 (stanovená v čl. 92b odst. 11 nařízení (EU) č. 1303/2013) se nevztahuje na dodatečné zdroje REACT-EU přidělené na technickou pomoc. Míra spolufinancování pro takovou prioritní osu technické pomoci by měla být stejná jako míra spolufinancování pro prioritní osu technické pomoc, která nesouvisí s REACT-EU.

(3)   

Tuto sazbu lze zaokrouhlit na nejbližší celé číslo v tabulce. Přesnou mírou použitou k úhradě plateb je poměr (f).

(4)   

Uvedení částek převedených z evropského nástroje sousedství (ENI) a nástroje předvstupní pomoci (NPP) závisí na zvolené možnosti řízení.

3.2.B    Rozdělení podle prioritní osy a tematického cíle

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. d) bod ii) nařízení (EU) č. 1299/2013)



Tabulka 17

Prioritní osa

Tematický cíl

Podpora Unie

Příspěvek členského státu

Financování celkem

<3.2.B.1 type=‘S’ input=‘G’>

<3.2.B.2 type=‘S’ input=‘G’>

<3.2.B.3 type=‘N’ input=‘M’>

<3.2.B.4 type=‘N’ input=‘M’>

<3.2.B.5 type=‘N’ input=‘M’>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EFRR bez REACT-EU celkem

 

 

 

 

EFRR REACT-EU celkem

 

 

 

 

Celkový součet

 

 

 

 



Tabulka 18:

Orientační částka podpory, jež má být použita na cíle v oblasti změny klimatu

(Odkaz: čl. 27 odst. 6 nařízení (EU) č. 1303/2013) (1)

Prioritní osa

Orientační částka podpory, jež má být použita na cíle v oblasti změny klimatu (v EUR)

Podíl celkového přídělu pro program (v %)

<3.2.B.8 type=‘S’ input=‘G’>

<3.2.B.9 type=‘N’ input=‘G’ Decision=N >

<3.2.B.10 type=‘P’ input=‘G’ Decision=N >

 

 

 

EFRR REACT-EU celkem

 

 

Celkem

 

 

(1)   

Tato tabulka je vytvořena automaticky na základě tabulek týkajících se kategorií zásahů v rámci každé prioritní osy.

ODDÍL 4

INTEGROVANÝ PŘÍSTUP K ÚZEMNÍMU ROZVOJI ( 30 )

(Odkaz: čl. 8 odst. 3 nařízení (EU) č. 1299/2013)

Popis integrovaného přístupu k územnímu rozvoji, s přihlédnutím k obsahu a cílům programu spolupráce, a to i pokud jde o regiony a oblasti uvedené v čl. 174 odst. 3 Smlouvy o fungování EU, s ohledem na dohodu o partnerství zúčastněných členských států, přičemž se uvede, jak přispívá k dosažení cílů programu a očekávaných výsledků



<4.0 type=‘S’ maxlength=‘3500’ input=‘M’>

4.1    Komunitně vedený místní rozvoj (použije-li se)

Přístup k využívání nástrojů komunitně vedeného místního rozvoje a zásady pro určení oblastí, v nichž bude tento přístup uplatňován

(Odkaz: čl. 8 odst. 3 písm. a) nařízení (EU) č. 1299/2013)



<4.1 type=‘S’ maxlength=‘7000’ input=‘M’ >

4.2    Integrovaná opatření pro udržitelný rozvoj měst (použije-li se)

Zásady pro určení městských oblastí, kde budou přijata integrovaná opatření pro udržitelný rozvoj měst, a předběžný příspěvek podpory z EFRR na tato opatření

(Odkaz: čl. 8 odst. 3 písm. b) nařízení (EU) č. 1299/2013)



<4.2.1 type=‘S’ maxlength=‘3500’ input=‘M’>



Tabulka 19:

Integrovaná opatření pro udržitelný rozvoj měst – orientační výše podpory z EFRR

Fond

Orientační výše podpory z EFRR (v EUR)

<4.2.2 type=‘S’ input=‘G’>

<4.2.3 type=‘N’ input=‘M’>

EFRR bez REACT-EU

 

4.3    Integrované územní investice (použije-li se)

Přístup k používání integrovaných územních investic (jak je definováno v článku 36 nařízení (EU) č. 1303/2013), jiných než případy uvedené v bodě 4.2, a jejich orientační finanční příděl z každé prioritní osy

(Odkaz: čl. 8 odst. 3 písm. c) nařízení (EU) č. 1299/2013)



<4.3.1 type=‘S’ maxlength=‘5000’ input=‘M ‘>



Tabulka 20:

Orientační finanční příděl pro integrované územní investice neuvedené v bodě 4.2 (souhrnná částka)

Prioritní osa

Orientační finanční příděl (podpora Unie) (v EUR)

<4.3.2 type=‘S’ input=‘G’ >

<4.3.3 type=‘N’ input=‘M’>

EFRR bez REACT-EU celkem

 

EFRR REACT-EU celkem

 

CELKEM

 

4.4    Přínos plánovaných zásahů v rámci programu spolupráce pro tyto strategie v závislosti na potřebách programové oblasti, jak je určily příslušné členské státy, a případně s ohledem na strategicky významné projekty určené v těchto strategiích (použije-li se)

(V případě, že se členské státy a regiony podílejí na strategiích pro makroregiony a přímořské oblasti)

(Odkaz: čl. 8 odst. 3 písm. d) nařízení (EU) č. 1299/2013)



<4.4.1.2 type=‘S’ maxlength=‘7000’ input=‘M’ >

ODDÍL 5

PROVÁDĚCÍ USTANOVENÍ PRO PROGRAM SPOLUPRÁCE

(Odkaz: čl. 8 odst. 4 nařízení (EU) č. 1299/2013)

5.1    Příslušné orgány a subjekty

(Odkaz: čl. 8 odst. 4 nařízení (EU) č. 1299/2013)



Tabulka 21:

Identifikace programových orgánů

(Odkaz: čl. 8 odst. 4 písm. a) bod i) nařízení (EU) č. 1299/2013)

Orgán/subjekt

Název orgánu/subjektu a odboru či oddělení

Vedoucí orgánu/subjektu (pozice nebo funkce)

Řídicí orgán

<5.1.1 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’ decision=’N’ >

<5.1.2 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’ decision=’N’ >

Certifikační orgán (v příslušných případech)

<5.1.3 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’ decision=’N’ >

<5.1.4 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’ decision=’N’ >

Auditní orgán

<5.1.5 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’ decision=’N’ >

<5.1.6 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’ decision=’N’ >

Subjekt, kterému má Komise poukazovat platby:

(Odkaz: čl. 8 odst. 4 písm. b) nařízení (EU) č. 1299/2013)



□  certifikační orgán

<5.1.8 type type=‘C’ input=‘M’>



Tabulka 22:

Subjekt nebo subjekty pověřené kontrolou a odpovědné za audit

(Odkaz: čl. 8 odst. 4 písm. a) bod ii) a iii) nařízení (EU) č. 1299/2013)

Orgán/subjekt

Název orgánu/subjektu a odboru či oddělení

Vedoucí orgánu/subjektu (pozice nebo funkce)

Subjekt nebo subjekty pověřené kontrolou

<5.1.9 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’ >

<5.1.10 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’ >

Subjekt nebo subjekty odpovědné za audit

<5.1.11 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’ >

<5.1.12 type=‘S’ maxlength=‘255’ input=‘M’ >

5.2    Postup zřízení společného sekretariátu

(Odkaz: čl. 8 odst. 4 písm. a) bod iv) nařízení (EU) č. 1299/2013)



<5.2 type=‘S’ maxlength=‘3500’ input=‘M’ >

5.3    Souhrnný popis ustanovení o řízení a kontrole

(Odkaz: čl. 8 odst. 4 písm. a) bod v) nařízení (EU) č. 1299/2013)



<5.3. type=‘S’ maxlength=‘35000’ input=‘M’ >

5.4    Rozdělení závazků mezi zúčastněné členské státy v případě finančních oprav uložených řídicím orgánem nebo Komisí

(Odkaz: čl. 8 odst. 4 písm. a) bod vi) nařízení (EU) č. 1299/2013)



<5.4 type=‘S’ maxlength=‘10500’ input=‘M’ >

5.5    Použití eura (ve vhodných případech)

(Odkaz: článek 28 nařízení (EU) č. 1299/2013)

Metoda zvolená pro převod výdajů vzniklých v jiné měně než v eurech



<5.5. type=‘S’ maxlength=‘2000’ input=‘M’ >

5.6    Zapojení partnerů

(Odkaz: čl. 8 odst. 4 písm. c) nařízení (EU) č. 1299/2013)

Opatření přijatá s cílem zapojit partnery podle článku 5 nařízení (EU) č. 1303/2013 do přípravy programu spolupráce a úloha těchto partnerů při přípravě a provádění programu spolupráce, včetně jejich zapojení do monitorovacího výboru



<5.6 type=‘S’ maxlength=‘14000’ input=‘M’ Decisions=N>

ODDÍL 6

KOORDINACE

(Odkaz: čl. 8 odst. 5 písm. a) nařízení (EU) č. 1299/2013)

Mechanismy zajišťující účinnou koordinaci mezi EFRR, Evropským sociálním fondem, Fondem soudržnosti, Evropským zemědělským fondem pro rozvoj venkova, Evropským námořním a rybářským fondem a dalšími unijními a vnitrostátními nástroji financování, včetně koordinace a možné kombinace s nástrojem pro propojení Evropy, evropským nástrojem sousedství, Evropským rozvojovým fondem (ERF), NPP a EIB, a to s ohledem na společný strategický rámec uvedený v příloze I nařízení (EU) č. 1303/2013, pokud se členské státy a třetí země účastní programů spolupráce, které zahrnují využívání prostředků z EFRR pro nejvzdálenější regiony a zdrojů z ERF, koordinačních mechanismů na příslušné úrovni, aby byla usnadněna účinná koordinace při využívání těchto zdrojů



<6.1 type=‘S’ maxlength=‘14000’ input=‘M’ Decisions=N >

ODDÍL 7

SNÍŽENÍ ADMINISTRATIVNÍ ZÁTĚŽE PRO PŘÍJEMCE

(Odkaz: čl. 8 odst. 5 písm. b) nařízení (EU) č. 1299/2013 ( 31 ))

Souhrn posouzení administrativní zátěže pro příjemce a případně plánovaná opatření, včetně orientačního harmonogramu, za účelem snížení správní zátěže.



<7..0 type=‘S’ maxlength=‘7000’ input=‘M’ decision=N >

ODDÍL 8

HORIZONTÁLNÍ ZÁSADY

(Odkaz: čl. 8 odst. 7 nařízení (EU) č. 1299/2013)

8.1    Udržitelný rozvoj ( 32 )

Popis konkrétních opatření, jež ve výběru operací zohledňují požadavky na ochranu životního prostředí, účinnost zdrojů, zmírnění změny klimatu a přizpůsobení se jí, odolnost vůči katastrofám, předcházení rizikům a jejich řízení.



<7.1 type=‘S’ maxlength=‘5500’ input=‘M’ decision=N>

8.2    Rovné příležitosti a nediskriminace ( 33 )

Popis konkrétních opatření, jež během přípravy, vytváření a provádění programu spolupráce podporují rovné příležitosti a předcházejí diskriminaci na základě pohlaví, rasového nebo etnického původu, náboženství nebo víry, zdravotního postižení, věku nebo sexuální orientace, a to zejména pokud jde o přístup k finančním prostředkům, přičemž se zohlední rovněž potřeby různých cílových skupin ohrožených diskriminací, a zejména popis požadavků zajišťujících přístup k finančním prostředkům pro osoby se zdravotním postižením.



<7.2 type=‘S’ maxlength=‘5500’ input=‘M’ decision=N>

8.3    Rovnost žen a mužů

Popis přínosu programu spolupráce k prosazování rovnosti žen a mužů a případně opatření k začlenění genderového hlediska na úrovni programu spolupráce a operací.



<7.3 type=‘S’ maxlength=‘5500’ input=‘M’ decision=N>

ODDÍL 9

SAMOSTATNÉ PRVKY

9.1    Velké projekty, které mají být během programového období realizovány

(Odkaz: čl. 8 odst. 2 písm. e) nařízení (EU) č. 1299/2013)



Tabulka 23:

Seznam velkých projektů (1)

Projekt

Plánované datum oznámení/ podání žádosti Komisi

(rok, čtvrtletí)

Plánovaný začátek provádění

(rok, čtvrtletí)

Plánované datum dokončení provádění

(rok, čtvrtletí)

Prioritní osy / investiční priority

<9.1.1 type=‘S’ maxlength=‘500’ input=‘S’ decision=N>

<9.1.2 type=‘D’ input=‘M’ decision=’N’ >

<9.1.3 type=‘D’ input=‘M’ decision=’N’ >

<9.1.4 type=‘D’ input=‘M’ decision=’N’ >

<9.1.5 type=‘S’ input=‘S decision=’N’‘>

 

 

 

 

 

(1)   

Nepoužije se pro INTERACT a ESPON.

9.2    Výkonnostní rámec pro program spolupráce ( 34 )



Tabulka 24:

Výkonnostní rámec (souhrnná tabulka)

Prioritní osa

Ukazatel nebo klíčový krok provádění

Měrná jednotka (použije-li se)

Milník pro rok 2018

Konečný cíl (2023)

<9.2.1 type=‘S’‘ input=‘G’>

<9.2.3 type=‘S’ input=‘G’>

<9.2.4 type=‘S’ input=‘G’>

<9.2.5 type=‘S’ input=‘G’>

<9.2.6 type=‘S’ input=‘G’>

 

 

 

 

 

9.3    Příslušní partneři zapojení do přípravy programu spolupráce



<9.3 type=‘S’ maxlength=‘15000’ input=‘M’ decision=N>

9.4    Použitelné podmínky provádění programů, kterými se řídí finanční řízení a programování, monitorování, hodnocení a kontrola účasti třetích zemí v nadnárodních či meziregionálních programech prostřednictvím příspěvku ze zdrojů evropského nástroje sousedství a NPP

(Odkaz: článek 26 nařízení (EU) č. 1299/2013)



<9.4 type=‘S’ maxlength=‘14000’ input=‘S’>

PŘÍLOHY (nahrány do systému pro elektronickou výměnu dat jako samostatné soubory):

— 
návrh zprávy o hodnocení ex ante a shrnutí (povinné)
(Odkaz: čl. 55 odst. 2 a čl. 92b odst. 10 nařízení (EU) č. 1303/2013)
— 
písemné potvrzení souhlasu s programem spolupráce (povinné)
(Odkaz: čl. 8 odst. 9 nařízení (EU) č. 1299/2013)
— 
mapa oblasti, na níž se vztahuje program spolupráce (v příslušných případech)
— 
shrnutí operačního programu pro veřejnost (v příslušných případech)



( 1 ) Tabulky v této příloze v případě potřeby stanoví rozdělení zdrojů REACT-EU (článek 92a nařízení (EU) č. 1303/2013), tj. EFRR REACT-EU, ESF REACT-EU a YEI REACT-EU.

( 2 ) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1303/2013 ze dne 17. prosince 2013 o společných ustanoveních o Evropském fondu pro regionální rozvoj, Evropském sociálním fondu, Fondu soudržnosti, Evropském zemědělském fondu pro rozvoj venkova a Evropském námořním a rybářském fondu, o obecných ustanoveních o Evropském fondu pro regionální rozvoj, Evropském sociálním fondu, Fondu soudržnosti a Evropském námořním a rybářském fondu a o zrušení nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 (Úř. věst. L 347, 20.12.2013, s. 320).

( 3 ) Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu věnovaného tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 4 ) Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu věnovaného tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 5 ) Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 6 ) V případě ESF a ESF REACT-EU tento seznam obsahuje společné ukazatele výstupů, pro které byla stanovena cílová hodnota, a všechny specifické programové ukazatele výstupů.

( 7 ) Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 8 ) Tento oddíl se nevyžaduje v případě operačního programu nebo prioritních os, které se věnují tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 9 ) Požadováno v případě, že je k tomu vzhledem k obsahu opatření objektivní důvod, a pokud unijní podpora technické pomoci v programu přesáhne 15 milionů EUR.

( 10 ) V případě operačního programu nebo revize programu s cílem stanovit jednu nebo více samostatných prioritních os věnovaných tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“ je tato část vyžadována pouze tehdy, je-li poskytována odpovídající podpora.

( 11 ) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1301/2013 ze dne 17. prosince 2013 o Evropském fondu pro regionální rozvoj, o zvláštních ustanoveních týkajících se cíle Investice pro růst a zaměstnanost a o zrušení nařízení (ES) č. 1080/2006 (Úř. věst. L 347, 20.12.2013, s. 289).

( 12 ) Tento oddíl se nepožaduje v případě operačního programu věnovaného tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 13 ) Tento oddíl se nepožaduje v případě operačního programu věnovaného tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 14 ) Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu věnovaného tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 15 ) Tabulky 25 a 26 se vztahují pouze na použitelné obecné a tematické předběžné podmínky, které k okamžiku předložení programu nebyly splněny vůbec nebo jen částečně (viz tabulka 24).

( 16 ) Tento oddíl se nepožaduje v případě operačního programu věnovaného tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 17 ) Tento oddíl se nepožaduje v případě operačního programu věnovaného tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 18 ) Tento oddíl se nepoužije v případě operačního programu věnovaného tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 19 ) Tato příloha se nepoužije v případě operačního programu věnovaného tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 20 ) Tato příloha se nepoužije v případě operačního programu věnovaného tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 21 ) Tato příloha se nevyžaduje v případě operačního programu věnovaného tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 22 ) Zdroje „REACT-EU“ se týkají dodatečných zdrojů, které jsou k dispozici pro programování v rámci EFRR za účelem poskytnutí pomoci v rámci tematického cíle „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství (REACT-EU)“ a technické pomoci (články 92a a 92b nařízení (EU) č. 1303/2013). Tabulky v této příloze v případě potřeby stanoví rozdělení dodatečných zdrojů REACT-EU.

( 23 ) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1303/2013 ze dne 17. prosince 2013 o společných ustanoveních o Evropském fondu pro regionální rozvoj, Evropském sociálním fondu, Fondu soudržnosti, Evropském zemědělském fondu pro rozvoj venkova a Evropském námořním a rybářském fondu, o obecných ustanoveních o Evropském fondu pro regionální rozvoj, Evropském sociálním fondu, Fondu soudržnosti a Evropském námořním a rybářském fondu a o zrušení nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 (Úř. věst. L 347, 20.12.2013, s. 320).

( 24 ) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1299/2013 ze dne 17. prosince 2013 o zvláštních ustanoveních týkajících se podpory z Evropského fondu pro regionální rozvoj pro cíl Evropská územní spolupráce (Úř. věst. L 347, 20.12.2013, s. 259).

( 25 ) Toto pole se nepoužije v případě prioritních os věnovaných tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 26 ) Tento oddíl se nepoužije v případě prioritních os věnovaných tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 27 ) Toto pole není povinné v případě prioritních os věnovaných tematickému cíli „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

( 28 ) Požadováno v případě, že je k tomu vzhledem k obsahu opatření objektivní důvod, a pokud unijní podpora technické pomoci v programu spolupráce přesáhne 15 milionů EUR.

( 29 ) Evropská investiční banka.

( 30 ) V případě revize programu s cílem stanovit jednu nebo více samostatných prioritních os pro tematický cíl „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“ je tato část vyžadována pouze tehdy, je-li poskytována odpovídající podpora.

( 31 ) Nevyžaduje se pro INTERACT a ESPON.

( 32 ) Nepoužije se pro URBACT, INTERACT a ESPON.

( 33 ) Nepoužije se pro URBACT, INTERACT a ESPON.

( 34 ) Nepoužije se pro tematický cíl „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“.

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU