(EU) č. 1321/2013Prováděcí nařízení Komise (EU) č. 1321/2013 ze dne 10. prosince 2013 , kterým se na úrovni Unie stanoví seznam primárních produktů kouřových aromat povolených pro použití jako takové v potravinách nebo na jejich povrchu a/nebo k výrobě sekundárních kouřových aromat Text s významem pro EHP
Publikováno: | Úř. věst. L 333, 12.12.2013, s. 54-67 | Druh předpisu: | Prováděcí nařízení |
Přijato: | 10. prosince 2013 | Autor předpisu: | Evropská komise |
Platnost od: | 1. ledna 2014 | Nabývá účinnosti: | 1. ledna 2014 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění příslušných právních předpisů, včetně jejich právních východisek a odůvodnění, jsou zveřejněna v Úředním věstníku Evropské unie a jsou k dispozici v databázi EUR-Lex. Tato úřední znění jsou přímo dostupná přes odkazy uvedené v tomto dokumentu
PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1321/2013 ze dne 10. prosince 2013, kterým se na úrovni Unie stanoví seznam primárních produktů kouřových aromat povolených pro použití jako takové v potravinách nebo na jejich povrchu a/nebo k výrobě sekundárních kouřových aromat (Úř. věst. L 333 12.12.2013, s. 54) |
Ve znění:
|
|
Úřední věstník |
||
Č. |
Strana |
Datum |
||
PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2022/502 ze dne 29. března 2022, |
L 102 |
6 |
30.3.2022 |
PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1321/2013
ze dne 10. prosince 2013,
kterým se na úrovni Unie stanoví seznam primárních produktů kouřových aromat povolených pro použití jako takové v potravinách nebo na jejich povrchu a/nebo k výrobě sekundárních kouřových aromat
(Text s významem pro EHP)
Článek 1
Příloha tohoto nařízení obsahuje seznam primárních produktů kouřových aromat, které jsou s vyloučením všech ostatních povoleny na úrovni Unie pro použití v potravinách nebo na jejich povrchu nebo pro výrobu sekundárních kouřových aromat, jak je uvedeno v článku 6 nařízení (ES) č. 2065/2003.
Článek 2
Toto nařízení vstupuje v platnost dvacátým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.
Seznam povolených kouřových aromat se zavádí s účinností od 1. ledna 2014.
Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.
PŘÍLOHA
Seznam primárních produktů kouřových aromat, které jsou povoleny na úrovni Unie jako takové pro použití v potravinách nebo na jejich povrchu a/nebo k výrobě sekundárních kouřových aromat
Poznámka 1: Maximální úrovní se rozumí úroveň v potravinách nebo na jejich povrchu v podobě, v jaké jsou uváděny na trh. Odchylně od této zásady se u sušených nebo koncentrovaných potravin, jež musí být rekonstituovány, maximální množství vztahuje na potraviny rekonstituované podle pokynů na etiketě s ohledem na minimální ředicí faktor. Pokud se primární produkty používají pro výrobu sekundárních kouřových aromat, maximální úrovně se odpovídajícím způsobem upraví.
Poznámka 2 Pokud se kouřová aromata v potravinách nebo na jejich povrchu používají v kombinaci, jednotlivé úrovně se poměrně sníží.
Poznámka 3 Pokud jsou kouřová aromata povolena pro použití ve zpracovaném mase (kategorie potravin 8.2) nebo ve zpracovaných rybách a produktech rybolovu (kategorie potravin 9.2) a pokud jsou tyto potraviny uzeny v udírně regenerací kouře při použití těchto povolených kouřových aromat, jejich použití musí být v souladu se správnou výrobní praxí.
Poznámka 4: Přítomnost kouřového aromatu by měla být povolena:
v jiných vícesložkových potravinách, než které jsou uvedeny v příloze, pokud je primární produkt povolen v jedné ze složek;
v potravinách určených výhradně k přípravě vícesložkových potravin a za podmínky, že daná vícesložková potravina vyhovuje tomuto nařízení.
Toto ustanovení se nepoužije na recepty na počáteční a pokračující kojeneckou výživu, na zpracované obilné a ostatní příkrmy pro kojence a na dietní potraviny pro zvláštní léčebné účely určené pro kojence a malé děti ve smyslu směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/39/ES ze dne 6. května 2009 o potravinách určených pro zvláštní výživu ( 1 ).
Jednoznačný kód |
SF-001 |
|
Název produktu |
Scansmoke PB 1110 |
|
Jméno držitele povolení |
►M1 proFagus GmbH ◄ |
|
Adresa držitele povolení |
►M1
|
|
Popis a charakterizace produktu |
1. Výchozí materiály: 90 % buk (Fagus sylvatica), 10 % dub (Quercus alba) 2. Specifikace: — pH: 2,1 – 2,9 — voda: 47,0 – 56,0 % — kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 8 – 12 % — karbonylové sloučeniny: 17 – 25 % — fenoly (jako syringol, mg/g): 10,5 – 20,1 3. Kritéria čistoty: — olovo: < 5,0 mg/kg — arzen: < 3,0 mg/kg — kadmium: < 1,0 mg/kg — rtuť: < 1,0 mg/kg |
|
Podmínky použití |
Kategorie potravin |
Maximální množství v g/kg |
1.7. Sýry a výrobky ze sýra |
2,0 |
|
2. Tuky, oleje a tukové a olejové emulze |
0,002 |
|
3. Zmrzliny |
0,005 |
|
5. Cukrovinky |
0,05 |
|
8.1.2. Masné polotovary ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004 (1) |
2,0 |
|
8.2. Zpracované maso |
2,0 |
|
9.2. Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů |
2,0 |
|
9.3. Jikry |
2,0 |
|
12.2. Byliny, koření, ochucovadla |
2,3 |
|
12.5. Polévky a vývary |
0,23 |
|
12.6. Omáčky |
1,0 |
|
12.7. Saláty a lahůdkové pomazánky |
0,23 |
|
14.1 Nealkoholické nápoje |
0,02 |
|
14.2 Alkoholické nápoje, včetně podobných výrobků bez alkoholu a se sníženým obsahem alkoholu |
0,02 |
|
15. Pochutiny k přímé spotřebě a snacky |
2,0 |
|
Den, od kterého je produkt povolen |
1. ledna 2014 |
|
Den, do kterého je produkt povolen |
1. ledna 2024 |
|
(1)
Úř. věst. L 139, 30.4.2004, s. 55. |
Jednoznačný kód |
SF-002 |
|
Název produktu |
Zesti Smoke Code 10 |
|
Jméno držitele povolení |
Mastertaste |
|
Adresa držitele povolení |
Draycott Mills Cam Dursley Gloucestershire GL11 5NA SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ |
|
Popis a charakterizace produktu |
1. Výchozí materiál: 50 – 60 % ořechovec (Carya ovata), 40 – 50 % dub (Quercus alba) 2. Specifikace: — pH: 2,0 – 2,5 — voda: 62,3 – 65,7 % — kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 10,5 – 11 — karbonylové sloučeniny (g/100 ml): 15 – 25 — fenoly (mg/ml): 12 – 22 3. Kritéria čistoty: — olovo: < 5,0 mg/kg — arzen: < 3,0 mg/kg — kadmium: < 1,0 mg/kg — rtuť: < 1,0 mg/kg |
|
Podmínky použití |
Kategorie potravin |
Maximální množství v g/kg |
1.7. Sýry a výrobky ze sýra |
0,50 |
|
1.8. Analogy mléčných výrobků, včetně náhrad mléka do teplých nápojů |
0,50 |
|
4.2. Zpracované ovoce a zelenina |
0,30 |
|
8.1.2. Masné polotovary ve smyslu nařízení (ES) č. 853/2004 |
2,5 |
|
8.2. Zpracované maso |
2,5 |
|
9.2. Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů |
2,0 |
|
9.3. Jikry |
2,0 |
|
12.2. Byliny, koření, ochucovadla |
3,0 |
|
12.5. Polévky a vývary |
0,30 |
|
12.6. Omáčky |
1,0 |
|
12.9. Bílkovinové produkty, kromě produktů spadajících do skupiny 1.8 |
1,0 |
|
15. Pochutiny k přímé spotřebě a snacky |
3,0 |
|
Den, od kterého je produkt povolen |
1. ledna 2014 |
|
Den, do kterého je produkt povolen |
1. ledna 2024 |
Jednoznačný kód |
SF-003 |
|
Název produktu |
Smoke Concentrate 809045 |
|
Jméno držitele povolení |
Symrise AG |
|
Adresa držitele povolení |
Mühlenfeldstraße 1 37603 Holzminden NĚMECKO |
|
Popis a charakterizace produktu |
1. Výchozí materiál: buk (Fagus sylvatica) 2. Specifikace: — pH: 2 – 3 — voda: 5 – 15 % — kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 8–15 % — karbonylové sloučeniny: 10 – 20 % — fenoly: 0,2 – 0,6 % 3. Kritéria čistoty: — olovo: < 5 mg/kg — arzen: < 3 mg/kg — kadmium: < 1 mg/kg — rtuť: < 1 mg/kg |
|
Podmínky použití |
Kategorie potravin |
Maximální množství v g/kg |
1. Mléčné výrobky a jejich analogy |
0,50 |
|
4.2. Zpracované ovoce a zelenina |
0,30 |
|
6.4.5. Náplně pro plněné těstoviny (ravioli a podobné výrobky) |
1,0 |
|
7.1 Chléb a pečivo |
0,60 |
|
7.2 Jemné pečivo |
0,60 |
|
8. Maso |
0,60 |
|
9.2. Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů |
0,60 |
|
9.3. Jikry |
0,60 |
|
12.2. Byliny, koření, ochucovadla |
3,0 |
|
12.5. Polévky a vývary |
0,60 |
|
12.6. Omáčky |
4,0 |
|
12.7. Saláty a lahůdkové pomazánky |
1,0 |
|
12.9. Bílkovinové produkty, kromě produktů spadajících do skupiny 1.8 |
1,0 |
|
15. Pochutiny k přímé spotřebě a snacky |
3,0 |
|
Den, od kterého je produkt povolen |
1. ledna 2014 |
|
Den, do kterého je produkt povolen |
1. ledna 2024 |
Jednoznačný kód |
SF-004 |
|
Název produktu |
Scansmoke SEF 7525 |
|
Jméno držitele povolení |
Azelis Denmark A/St |
|
Adresa držitele povolení |
Lundtoftegaardsvej 95 2800 Lyngby DÁNSKO |
|
Popis a charakterizace produktu |
1. Výchozí materiály: 35 % dub červený (Quercus rubra), 35 % dub bílý (Quercus alba), 10 % javor (Acer saccharum), 10 % buk (Fagus grandifolia) a 10 % ořechovec (Carya ovata). 2. Specifikace: — voda: 0,3 – 0,9 % hmotnostních — kyselost (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 0,09 – 0,25 meq/g — karbonylové sloučeniny: 1,2 – 3,0 % hmotnostních — fenoly: 8 – 12 % hmotnostních 3. Kritéria čistoty: — olovo: < 5,0 mg/kg — arzen: < 3,0 mg/kg — kadmium: < 1,0 mg/kg — rtuť: < 1,0 mg/kg |
|
Podmínky použití |
Kategorie potravin |
Maximální množství v g/kg |
1. Mléčné výrobky a jejich analogy |
0,16 |
|
2. Tuky, oleje a tukové a olejové emulze |
0,05 |
|
4.2. Zpracované ovoce a zelenina |
0,05 |
|
5. Cukrovinky |
0,08 |
|
6. Obiloviny a ostatní obilné a škrobnaté výrobky |
0,05 |
|
7.1 Chléb a pečivo |
0,08 |
|
7.2 Jemné pečivo |
0,08 |
|
8. Maso |
0,16 |
|
9.2. Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů |
0,16 |
|
9.3. Jikry |
0,16 |
|
10.2. Zpracovaná vejce a vaječné výrobky |
0,05 |
|
12.2. Byliny, koření, ochucovadla |
0,18 |
|
12.5. Polévky a vývary |
0,05 |
|
12.6. Omáčky |
0,05 |
|
12.7. Saláty a lahůdkové pomazánky |
0,05 |
|
12.9. Bílkovinové produkty, kromě produktů spadajících do skupiny 1.8 |
0,05 |
|
14.1 Nealkoholické nápoje |
0,05 |
|
14.2 Alkoholické nápoje, včetně podobných výrobků bez alkoholu a se sníženým obsahem alkoholu |
0,05 |
|
15. Pochutiny k přímé spotřebě a snacky |
0,08 |
|
Den, od kterého je produkt povolen |
1. ledna 2014 |
|
Den, do kterého je produkt povolen |
1. ledna 2024 |
Jednoznačný kód |
SF-005 |
|
Název produktu |
SmokEz C-10 |
|
Jméno držitele povolení |
Red Arrow Products Company LLC |
|
Adresa držitele povolení |
P.O. Box 1537 633 South 20th street Manitowoc, WI 54221- 1537 USA |
|
Popis a charakterizace produktu |
1. Výchozí materiály: javor (Acer saccharum): 25 – 60 % dub (Quercus alba): 10 – 40 % ořechovec vejčitý (Carya ovata): 10 – 25 % jasan (Fraxinus americana), bříza (Betula papyrifera a Betula alleghanisensis), střemcha (Prunus serotina), buk (Facus grandifolia): 0 – 15 % (celkem) 2. Specifikace: — pH: 2,1 – 2,6 — voda: 60,7 – 65,1 % — kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 10,5 – 12,0 % hmotnostních — karbonylové sloučeniny: 12,0 – 17,0 % hmotnostních — fenoly: 10,0 – 15,0 mg/ml 3. Kritéria čistoty: — olovo: < 5,0 mg/kg — arzen: < 3,0 mg/kg — kadmium: < 1,0 mg/kg — rtuť: < 1,0 mg/kg |
|
Podmínky použití |
Kategorie potravin |
Maximální množství v g/kg |
1.7. Sýry a výrobky ze sýra |
0,20 |
|
8.1.2. Masné polotovary ve smyslu nařízení (ES) č. 853/2004 |
2,5 |
|
8.2. Zpracované maso |
2,5 |
|
9.2. Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů |
2,0 |
|
9.3. Jikry |
2,0 |
|
12.2. Byliny, koření, ochucovadla |
3,0 |
|
12.6. Omáčky a obdobné produkty |
3,0 |
|
15. Pochutiny k přímé spotřebě a snacky |
3,0 |
|
Den, od kterého je produkt povolen |
1. ledna 2014 |
|
Den, do kterého je produkt povolen |
1. ledna 2024 |
Jednoznačný kód |
SF-006 |
|
Název produktu |
SmokEz Enviro-23 |
|
Jméno držitele povolení |
Red Arrow Products Company LLC |
|
Adresa držitele povolení |
P.O. Box 1537 633 South 20th street Manitowoc, WI 54221- 1537 USA |
|
Popis a charakterizace produktu |
1. Výchozí materiály: javor (Acer saccharum): 25 – 65 % dub (Quercus alba): 20 – 75 % ořechovec vejčitý (Carya ovata), jasan (Fraxinus americana), bříza (Betula papyrifera a Betula alleghanisensis), střemcha (Prunus serotina), buk (Facus grandifolia): 0 – 15 % (celkem) 2. Specifikace: — pH: 2,8 – 3,2 — voda: 57,0 – 64,4 % — kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 6,0 – 7,0 % hmotnostních — karbonylové sloučeniny: 16,0 – 24,0 % hmotnostních — fenoly: 10,0 – 16,0 mg/ml 3. Kritéria čistoty: — olovo: < 5,0 mg/kg — arzen: < 3,0 mg/kg — kadmium: < 1,0 mg/kg — rtuť: < 1,0 mg/kg |
|
Podmínky použití |
Kategorie potravin |
Maximální množství v g/kg |
1.7. Sýry a výrobky ze sýra |
2,0 |
|
8.1.2. Masné polotovary ve smyslu nařízení (ES) č. 853/2004 |
5,0 |
|
8.2. Zpracované maso |
5,0 |
|
9.2. Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů |
2,0 |
|
9.3. Jikry |
2,0 |
|
Den, od kterého je produkt povolen |
1. ledna 2014 |
|
Den, do kterého je produkt povolen |
1. ledna 2024 |
Jednoznačný kód |
SF-007 |
|
Název produktu |
TradismokeTM A MAX |
|
Jméno držitele povolení |
Nactis |
|
Adresa držitele povolení |
36, rue Gutenberg – ZI La Marinière 91070 Bondoufle FRANCIE |
|
Popis a charakterizace produktu |
1. Výchozí materiály: buk (Fagus grandifolia) 2. Specifikace: — pH: 1,5 – 2,5 — voda: 50 – 58 % hmotnostních — kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 13 – 16 % hmotnostních — karbonylové sloučeniny: 17 – 22 % hmotnostních — fenoly: 30 – 45 mg/ml 3. Kritéria čistoty: — olovo: < 5,0 mg/kg — arzen: < 3,0 mg/kg — kadmium: < 1,0 mg/kg — rtuť: < 1,0 mg/kg |
|
Podmínky použití |
Kategorie potravin |
Maximální množství v g/kg |
1.4. Ochucené fermentované mléčné výrobky včetně tepelně ošetřených |
1,0 |
|
1.6.3. Jiné druhy smetany |
1,0 |
|
1.7.3. Jedlá kůrka sýrů |
1,0 |
|
1.7.5. Tavené sýry |
1,0 |
|
2. Tuky, oleje a tukové a olejové emulze |
1,0 |
|
8.1.2. Masné polotovary ve smyslu nařízení (ES) č. 853/2004 |
4,0 |
|
8.2. Zpracované maso |
4,0 |
|
9.2. Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů |
4,0 |
|
9.3. Jikry |
4,0 |
|
12.2. Byliny, koření, ochucovadla |
1,0 |
|
12.5. Polévky a vývary |
0,50 |
|
12.6. Omáčky |
1,0 |
|
14.1 Nealkoholické nápoje |
0,10 |
|
14.2 Alkoholické nápoje, včetně podobných výrobků bez alkoholu a se sníženým obsahem alkoholu |
0,10 |
|
15. Pochutiny k přímé spotřebě a snacky |
1,0 |
|
Den, od kterého je produkt povolen |
1. ledna 2014 |
|
Den, do kterého je produkt povolen |
1. ledna 2024 |
Jednoznačný kód |
SF-008 |
|
Název produktu |
proFagus-Smoke R709 |
|
Jméno držitele povolení |
ProFagus Gmbh |
|
Adresa držitele povolení |
Uslarer Strasse 30 37194 Bodenfelde NĚMECKO |
|
Popis a charakterizace produktu |
1. Výchozí materiály: 90 % buk (Fagus sylvatica), 10 % dub (Quercus alba) 2. Specifikace: — pH: 2,0 – 2,5 — voda: 76,7 – 83,5 % — kyselost (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 10,5 – 12,5 meq/g — karbonylové sloučeniny: 5 – 10 % hmotnostních — fenoly: 5 – 10 % hmotnostních 3. Kritéria čistoty: — olovo: < 5,0 mg/kg — arzen: < 3,0 mg/kg — kadmium: < 1,0 mg/kg — rtuť: < 1,0 mg/kg |
|
Podmínky použití |
Kategorie potravin |
Maximální množství v g/kg |
1.7. Sýry a výrobky ze sýra |
2,5 |
|
2. Tuky, oleje a tukové a olejové emulze |
0,002 |
|
3. Zmrzliny |
0,005 |
|
4.2. Zpracované ovoce a zelenina |
0,55 |
|
5. Cukrovinky |
0,10 |
|
8.1.2. Masné polotovary ve smyslu nařízení (ES) č. 853/2004 |
2,5 |
|
8.2. Zpracované maso |
2,5 |
|
9.2. Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů |
2,5 |
|
9.3. Jikry |
2,5 |
|
12.2. Byliny, koření, ochucovadla |
4,0 |
|
12.4. Hořčice |
0,10 |
|
12.5. Polévky a vývary |
0,28 |
|
12.6. Omáčky |
1,5 |
|
12.7. Saláty a lahůdkové pomazánky |
0,40 |
|
14.1 Nealkoholické nápoje |
0,10 |
|
14.2 Alkoholické nápoje, včetně podobných výrobků bez alkoholu a se sníženým obsahem alkoholu |
0,02 |
|
15. Pochutiny k přímé spotřebě a snacky |
2,5 |
|
Den, od kterého je produkt povolen |
1. ledna 2014 |
|
Den, do kterého je produkt povolen |
1. ledna 2024 |
Jednoznačný kód |
SF-009 |
|
Název produktu |
Fumokomp |
|
Jméno držitele povolení |
Kompozíció Kft |
|
Adresa držitele povolení |
Kompozíció Kft 2053 Herceghalom MAĎARSKO |
|
Popis a charakterizace produktu |
1. Výchozí materiály: 85 % buk (Fagus sylvatica), 15 % habr (Carpinus betulus) 2. Specifikace: — obsah vody: < 2 % hmotnostních — kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 1 – 8 % hmotnostních — karbonylové sloučeniny: 25 – 30 % hmotnostních — fenoly: 15 – 60 % hmotnostních 3. Kritéria čistoty: — olovo: < 5,0 mg/kg — arzen: < 3,0 mg/kg — kadmium: < 1,0 mg/kg — rtuť: < 1,0 mg/kg |
|
Podmínky použití |
Kategorie potravin |
Maximální množství v g/kg |
1.4. Ochucené fermentované mléčné výrobky včetně tepelně ošetřených |
0,06 |
|
1.6.3. Jiné druhy smetany |
0,06 |
|
1.7. Sýry a výrobky ze sýra |
0,06 |
|
1.8. Analogy mléčných výrobků, včetně náhrad mléka do teplých nápojů |
0,06 |
|
2. Tuky, oleje a tukové a olejové emulze |
0,06 |
|
3. Zmrzliny |
0,06 |
|
4.2. Zpracované ovoce a zelenina |
0,06 |
|
5. Cukrovinky |
0,06 |
|
6.3. Snídaňové cereálie |
0,06 |
|
6.4.5. Náplně pro plněné těstoviny (ravioli a podobné výrobky) |
0,06 |
|
6.5. Nudle |
0,06 |
|
6.6. Šlehané těsto |
0,06 |
|
6.7. Předvařené nebo zpracované obiloviny |
0,06 |
|
7.1 Chléb a pečivo |
0,06 |
|
7.2 Jemné pečivo |
0,06 |
|
8. Maso |
0,06 |
|
9.2. Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů |
0,06 |
|
9.3. Jikry |
0,06 |
|
10.2. Zpracovaná vejce a vaječné výrobky |
0,06 |
|
12.2. Byliny, koření, ochucovadla |
0,06 |
|
12.3. Octy |
0,06 |
|
12.4. Hořčice |
0,06 |
|
12.5. Polévky a vývary |
0,06 |
|
12.6. Omáčky |
0,06 |
|
12.7. Saláty a lahůdkové pomazánky |
0,06 |
|
12.9. Bílkovinové produkty, kromě produktů spadajících do skupiny 1.8 |
0,06 |
|
13.3. Dietní potraviny pro diety zaměřené na regulaci hmotnosti určené k náhradě celodenní stravy nebo jednotlivého pokrmu |
0,06 |
|
13.4. Potraviny vhodné pro osoby s nesnášenlivostí lepku ve smyslu nařízení Komise (ES) č. 41/2009 (1) |
0,06 |
|
14.1.4. Ochucené nápoje |
0,06 |
|
14.1.5.2. Ostatní |
0,06 |
|
14.2. Alkoholické nápoje, včetně podobných výrobků bez alkoholu a se sníženým obsahem alkoholu |
0,06 |
|
15. Pochutiny k přímé spotřebě a snacky |
0,06 |
|
16. Dezerty, kromě výrobků spadajících do kategorií 1, 3 a 4 |
0,06 |
|
Den, od kterého je produkt povolen |
1. ledna 2014 |
|
Den, do kterého je produkt povolen |
1. ledna 2024 |
|
(1)
Úř. věst. L 16, 21.1.2009, s. 3. |
Jednoznačný kód |
SF-010 |
|
Název produktu |
AM 01 |
|
Jméno držitele povolení |
AROMARCO, spol. s r. o. |
|
Adresa držitele povolení |
Mlynská 15 929 01 Dunajská Streda SLOVENSKO |
|
Popis a charakterizace produktu |
1. Výchozí materiály: buk (Fagus sylvatica) 2. Specifikace: — rozpouštědlo: směs ethanol/voda (přibližně 60/40 % hmotnostních) — kyselost (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 3,5 – 5,2 g/kg — karbonylové sloučeniny: 6,0 – 10,0 g/kg — fenoly: 8,0 – 14,0 g/kg 3. Kritéria čistoty: — olovo: < 5,0 mg/kg — arzen: < 3,0 mg/kg — kadmium: < 1,0 mg/kg — rtuť: < 1,0 mg/kg |
|
Podmínky použití |
Kategorie potravin |
Maximální množství v g/kg |
1.4. Ochucené fermentované mléčné výrobky včetně tepelně ošetřených |
0,60 |
|
1.6.3. Jiné druhy smetany |
0,60 |
|
1.7. Sýry a výrobky ze sýra |
0,60 |
|
1.8. Analogy mléčných výrobků, včetně náhrad mléka do teplých nápojů |
0,60 |
|
2. Tuky, oleje a tukové a olejové emulze |
0,40 |
|
8.1.2. Masné polotovary ve smyslu nařízení (ES) č. 853/2004 |
0,85 |
|
8.2. Zpracované maso |
0,85 |
|
9.2. Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů |
0,80 |
|
9.3. Jikry |
0,80 |
|
14.2. Alkoholické nápoje, včetně podobných výrobků bez alkoholu a se sníženým obsahem alkoholu |
0,02 |
|
15. Pochutiny k přímé spotřebě a snacky |
1,30 |
|
Den, od kterého je produkt povolen |
1. ledna 2014 |
|
Den, do kterého je produkt povolen |
1. ledna 2024 |
( 1 ) Úř. věst. L 124, 20.5.2009, s. 21.