(EU) č. 1321/2013Prováděcí nařízení Komise (EU) č. 1321/2013 ze dne 10. prosince 2013 , kterým se na úrovni Unie stanoví seznam primárních produktů kouřových aromat povolených pro použití jako takové v potravinách nebo na jejich povrchu a/nebo k výrobě sekundárních kouřových aromat Text s významem pro EHP

Publikováno: Úř. věst. L 333, 12.12.2013, s. 54-67 Druh předpisu: Prováděcí nařízení
Přijato: 10. prosince 2013 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 1. ledna 2014 Nabývá účinnosti: 1. ledna 2014
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Konsolidované znění předpisu s účinností od 19. dubna 2022

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění příslušných právních předpisů, včetně jejich právních východisek a odůvodnění, jsou zveřejněna v Úředním věstníku Evropské unie a jsou k dispozici v databázi EUR-Lex. Tato úřední znění jsou přímo dostupná přes odkazy uvedené v tomto dokumentu

►B

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1321/2013

ze dne 10. prosince 2013,

kterým se na úrovni Unie stanoví seznam primárních produktů kouřových aromat povolených pro použití jako takové v potravinách nebo na jejich povrchu a/nebo k výrobě sekundárních kouřových aromat

(Text s významem pro EHP)

(Úř. věst. L 333 12.12.2013, s. 54)

Ve znění:

 

 

Úřední věstník

  Č.

Strana

Datum

►M1

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2022/502 ze dne 29. března 2022,

  L 102

6

30.3.2022




▼B

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1321/2013

ze dne 10. prosince 2013,

kterým se na úrovni Unie stanoví seznam primárních produktů kouřových aromat povolených pro použití jako takové v potravinách nebo na jejich povrchu a/nebo k výrobě sekundárních kouřových aromat

(Text s významem pro EHP)



Článek 1

Příloha tohoto nařízení obsahuje seznam primárních produktů kouřových aromat, které jsou s vyloučením všech ostatních povoleny na úrovni Unie pro použití v potravinách nebo na jejich povrchu nebo pro výrobu sekundárních kouřových aromat, jak je uvedeno v článku 6 nařízení (ES) č. 2065/2003.

Článek 2

Toto nařízení vstupuje v platnost dvacátým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.

Seznam povolených kouřových aromat se zavádí s účinností od 1. ledna 2014.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.




PŘÍLOHA

Seznam primárních produktů kouřových aromat, které jsou povoleny na úrovni Unie jako takové pro použití v potravinách nebo na jejich povrchu a/nebo k výrobě sekundárních kouřových aromat

Poznámka 1:  Maximální úrovní se rozumí úroveň v potravinách nebo na jejich povrchu v podobě, v jaké jsou uváděny na trh. Odchylně od této zásady se u sušených nebo koncentrovaných potravin, jež musí být rekonstituovány, maximální množství vztahuje na potraviny rekonstituované podle pokynů na etiketě s ohledem na minimální ředicí faktor. Pokud se primární produkty používají pro výrobu sekundárních kouřových aromat, maximální úrovně se odpovídajícím způsobem upraví.

Poznámka 2  Pokud se kouřová aromata v potravinách nebo na jejich povrchu používají v kombinaci, jednotlivé úrovně se poměrně sníží.

Poznámka 3  Pokud jsou kouřová aromata povolena pro použití ve zpracovaném mase (kategorie potravin 8.2) nebo ve zpracovaných rybách a produktech rybolovu (kategorie potravin 9.2) a pokud jsou tyto potraviny uzeny v udírně regenerací kouře při použití těchto povolených kouřových aromat, jejich použití musí být v souladu se správnou výrobní praxí.

Poznámka 4:  Přítomnost kouřového aromatu by měla být povolena:

a) 

v jiných vícesložkových potravinách, než které jsou uvedeny v příloze, pokud je primární produkt povolen v jedné ze složek;

b) 

v potravinách určených výhradně k přípravě vícesložkových potravin a za podmínky, že daná vícesložková potravina vyhovuje tomuto nařízení.

Toto ustanovení se nepoužije na recepty na počáteční a pokračující kojeneckou výživu, na zpracované obilné a ostatní příkrmy pro kojence a na dietní potraviny pro zvláštní léčebné účely určené pro kojence a malé děti ve smyslu směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/39/ES ze dne 6. května 2009 o potravinách určených pro zvláštní výživu ( 1 ).



Jednoznačný kód

SF-001

Název produktu

Scansmoke PB 1110

Jméno držitele povolení

►M1  proFagus GmbH ◄

Adresa držitele povolení

►M1  
Uslarer Str. 30
37194 Bodenfelde
NĚMECKO  ◄

Popis a charakterizace produktu

1.  Výchozí materiály:

90 % buk (Fagus sylvatica), 10 % dub (Quercus alba)

2.  Specifikace:

— pH: 2,1 – 2,9

— voda: 47,0 – 56,0 %

— kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 8 – 12 %

— karbonylové sloučeniny: 17 – 25 %

— fenoly (jako syringol, mg/g): 10,5 – 20,1

3.  Kritéria čistoty:

— olovo: < 5,0 mg/kg

— arzen: < 3,0 mg/kg

— kadmium: < 1,0 mg/kg

— rtuť: < 1,0 mg/kg

Podmínky použití

Kategorie potravin

Maximální množství v g/kg

1.7.  Sýry a výrobky ze sýra

2,0

2.  Tuky, oleje a tukové a olejové emulze

0,002

3.  Zmrzliny

0,005

5.  Cukrovinky

0,05

8.1.2.  Masné polotovary ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004 (1)

2,0

8.2.  Zpracované maso

2,0

9.2.  Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů

2,0

9.3.  Jikry

2,0

12.2.  Byliny, koření, ochucovadla

2,3

12.5.  Polévky a vývary

0,23

12.6.  Omáčky

1,0

12.7.  Saláty a lahůdkové pomazánky

0,23

14.1  Nealkoholické nápoje

0,02

14.2  Alkoholické nápoje, včetně podobných výrobků bez alkoholu a se sníženým obsahem alkoholu

0,02

15.  Pochutiny k přímé spotřebě a snacky

2,0

Den, od kterého je produkt povolen

1. ledna 2014

Den, do kterého je produkt povolen

1. ledna 2024

(1)   

Úř. věst. L 139, 30.4.2004, s. 55.



Jednoznačný kód

SF-002

Název produktu

Zesti Smoke Code 10

Jméno držitele povolení

Mastertaste

Adresa držitele povolení

Draycott Mills

Cam

Dursley

Gloucestershire GL11 5NA

SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ

Popis a charakterizace produktu

1.  Výchozí materiál:

50 – 60 % ořechovec (Carya ovata), 40 – 50 % dub (Quercus alba)

2.  Specifikace:

— pH: 2,0 – 2,5

— voda: 62,3 – 65,7 %

— kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 10,5 – 11

— karbonylové sloučeniny (g/100 ml): 15 – 25

— fenoly (mg/ml): 12 – 22

3.  Kritéria čistoty:

— olovo: < 5,0 mg/kg

— arzen: < 3,0 mg/kg

— kadmium: < 1,0 mg/kg

— rtuť: < 1,0 mg/kg

Podmínky použití

Kategorie potravin

Maximální množství v g/kg

1.7.  Sýry a výrobky ze sýra

0,50

1.8.  Analogy mléčných výrobků, včetně náhrad mléka do teplých nápojů

0,50

4.2.  Zpracované ovoce a zelenina

0,30

8.1.2.  Masné polotovary ve smyslu nařízení (ES) č. 853/2004

2,5

8.2.  Zpracované maso

2,5

9.2.  Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů

2,0

9.3.  Jikry

2,0

12.2.  Byliny, koření, ochucovadla

3,0

12.5.  Polévky a vývary

0,30

12.6.  Omáčky

1,0

12.9.  Bílkovinové produkty, kromě produktů spadajících do skupiny 1.8

1,0

15.  Pochutiny k přímé spotřebě a snacky

3,0

Den, od kterého je produkt povolen

1. ledna 2014

Den, do kterého je produkt povolen

1. ledna 2024



Jednoznačný kód

SF-003

Název produktu

Smoke Concentrate 809045

Jméno držitele povolení

Symrise AG

Adresa držitele povolení

Mühlenfeldstraße 1

37603 Holzminden

NĚMECKO

Popis a charakterizace produktu

1.  Výchozí materiál:

buk (Fagus sylvatica)

2.  Specifikace:

— pH: 2 – 3

— voda: 5 – 15 %

— kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 8–15 %

— karbonylové sloučeniny: 10 – 20 %

— fenoly: 0,2 – 0,6 %

3.  Kritéria čistoty:

— olovo: < 5 mg/kg

— arzen: < 3 mg/kg

— kadmium: < 1 mg/kg

— rtuť: < 1 mg/kg

Podmínky použití

Kategorie potravin

Maximální množství v g/kg

1.  Mléčné výrobky a jejich analogy

0,50

4.2.  Zpracované ovoce a zelenina

0,30

6.4.5.  Náplně pro plněné těstoviny (ravioli a podobné výrobky)

1,0

7.1  Chléb a pečivo

0,60

7.2  Jemné pečivo

0,60

8.  Maso

0,60

9.2.  Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů

0,60

9.3.  Jikry

0,60

12.2.  Byliny, koření, ochucovadla

3,0

12.5.  Polévky a vývary

0,60

12.6.  Omáčky

4,0

12.7.  Saláty a lahůdkové pomazánky

1,0

12.9.  Bílkovinové produkty, kromě produktů spadajících do skupiny 1.8

1,0

15.  Pochutiny k přímé spotřebě a snacky

3,0

Den, od kterého je produkt povolen

1. ledna 2014

Den, do kterého je produkt povolen

1. ledna 2024



Jednoznačný kód

SF-004

Název produktu

Scansmoke SEF 7525

Jméno držitele povolení

Azelis Denmark A/St

Adresa držitele povolení

Lundtoftegaardsvej 95

2800 Lyngby

DÁNSKO

Popis a charakterizace produktu

1.  Výchozí materiály:

35 % dub červený (Quercus rubra), 35 % dub bílý (Quercus alba), 10 % javor (Acer saccharum), 10 % buk (Fagus grandifolia) a 10 % ořechovec (Carya ovata).

2.  Specifikace:

— voda: 0,3 – 0,9 % hmotnostních

— kyselost (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 0,09 – 0,25 meq/g

— karbonylové sloučeniny: 1,2 – 3,0 % hmotnostních

— fenoly: 8 – 12 % hmotnostních

3.  Kritéria čistoty:

— olovo: < 5,0 mg/kg

— arzen: < 3,0 mg/kg

— kadmium: < 1,0 mg/kg

— rtuť: < 1,0 mg/kg

Podmínky použití

Kategorie potravin

Maximální množství v g/kg

1.  Mléčné výrobky a jejich analogy

0,16

2.  Tuky, oleje a tukové a olejové emulze

0,05

4.2.  Zpracované ovoce a zelenina

0,05

5.  Cukrovinky

0,08

6.  Obiloviny a ostatní obilné a škrobnaté výrobky

0,05

7.1  Chléb a pečivo

0,08

7.2  Jemné pečivo

0,08

8.  Maso

0,16

9.2.  Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů

0,16

9.3.  Jikry

0,16

10.2.  Zpracovaná vejce a vaječné výrobky

0,05

12.2.  Byliny, koření, ochucovadla

0,18

12.5.  Polévky a vývary

0,05

12.6.  Omáčky

0,05

12.7.  Saláty a lahůdkové pomazánky

0,05

12.9.  Bílkovinové produkty, kromě produktů spadajících do skupiny 1.8

0,05

14.1  Nealkoholické nápoje

0,05

14.2  Alkoholické nápoje, včetně podobných výrobků bez alkoholu a se sníženým obsahem alkoholu

0,05

15.  Pochutiny k přímé spotřebě a snacky

0,08

Den, od kterého je produkt povolen

1. ledna 2014

Den, do kterého je produkt povolen

1. ledna 2024



Jednoznačný kód

SF-005

Název produktu

SmokEz C-10

Jméno držitele povolení

Red Arrow Products Company LLC

Adresa držitele povolení

P.O. Box 1537

633 South 20th street

Manitowoc, WI 54221- 1537

USA

Popis a charakterizace produktu

1.  Výchozí materiály:

javor (Acer saccharum): 25 – 60 %

dub (Quercus alba): 10 – 40 %

ořechovec vejčitý (Carya ovata): 10 – 25 %

jasan (Fraxinus americana), bříza (Betula papyrifera a Betula alleghanisensis), střemcha (Prunus serotina), buk (Facus grandifolia): 0 – 15 % (celkem)

2.  Specifikace:

— pH: 2,1 – 2,6

— voda: 60,7 – 65,1 %

— kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 10,5 – 12,0 % hmotnostních

— karbonylové sloučeniny: 12,0 – 17,0 % hmotnostních

— fenoly: 10,0 – 15,0 mg/ml

3.  Kritéria čistoty:

— olovo: < 5,0 mg/kg

— arzen: < 3,0 mg/kg

— kadmium: < 1,0 mg/kg

— rtuť: < 1,0 mg/kg

Podmínky použití

Kategorie potravin

Maximální množství v g/kg

1.7.  Sýry a výrobky ze sýra

0,20

8.1.2.  Masné polotovary ve smyslu nařízení (ES) č. 853/2004

2,5

8.2.  Zpracované maso

2,5

9.2.  Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů

2,0

9.3.  Jikry

2,0

12.2.  Byliny, koření, ochucovadla

3,0

12.6.  Omáčky a obdobné produkty

3,0

15.  Pochutiny k přímé spotřebě a snacky

3,0

Den, od kterého je produkt povolen

1. ledna 2014

Den, do kterého je produkt povolen

1. ledna 2024



Jednoznačný kód

SF-006

Název produktu

SmokEz Enviro-23

Jméno držitele povolení

Red Arrow Products Company LLC

Adresa držitele povolení

P.O. Box 1537

633 South 20th street

Manitowoc, WI 54221- 1537

USA

Popis a charakterizace produktu

1.  Výchozí materiály:

javor (Acer saccharum): 25 – 65 %

dub (Quercus alba): 20 – 75 %

ořechovec vejčitý (Carya ovata), jasan (Fraxinus americana), bříza (Betula papyrifera a Betula alleghanisensis), střemcha (Prunus serotina), buk (Facus grandifolia): 0 – 15 % (celkem)

2.  Specifikace:

— pH: 2,8 – 3,2

— voda: 57,0 – 64,4 %

— kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 6,0 – 7,0 % hmotnostních

— karbonylové sloučeniny: 16,0 – 24,0 % hmotnostních

— fenoly: 10,0 – 16,0 mg/ml

3.  Kritéria čistoty:

— olovo: < 5,0 mg/kg

— arzen: < 3,0 mg/kg

— kadmium: < 1,0 mg/kg

— rtuť: < 1,0 mg/kg

Podmínky použití

Kategorie potravin

Maximální množství v g/kg

1.7.  Sýry a výrobky ze sýra

2,0

8.1.2.  Masné polotovary ve smyslu nařízení (ES) č. 853/2004

5,0

8.2.  Zpracované maso

5,0

9.2.  Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů

2,0

9.3.  Jikry

2,0

Den, od kterého je produkt povolen

1. ledna 2014

Den, do kterého je produkt povolen

1. ledna 2024



Jednoznačný kód

SF-007

Název produktu

TradismokeTM A MAX

Jméno držitele povolení

Nactis

Adresa držitele povolení

36, rue Gutenberg – ZI La Marinière

91070 Bondoufle

FRANCIE

Popis a charakterizace produktu

1.  Výchozí materiály:

buk (Fagus grandifolia)

2.  Specifikace:

— pH: 1,5 – 2,5

— voda: 50 – 58 % hmotnostních

— kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 13 – 16 % hmotnostních

— karbonylové sloučeniny: 17 – 22 % hmotnostních

— fenoly: 30 – 45 mg/ml

3.  Kritéria čistoty:

— olovo: < 5,0 mg/kg

— arzen: < 3,0 mg/kg

— kadmium: < 1,0 mg/kg

— rtuť: < 1,0 mg/kg

Podmínky použití

Kategorie potravin

Maximální množství v g/kg

1.4.  Ochucené fermentované mléčné výrobky včetně tepelně ošetřených

1,0

1.6.3.  Jiné druhy smetany

1,0

1.7.3.  Jedlá kůrka sýrů

1,0

1.7.5.  Tavené sýry

1,0

2.  Tuky, oleje a tukové a olejové emulze

1,0

8.1.2.  Masné polotovary ve smyslu nařízení (ES) č. 853/2004

4,0

8.2.  Zpracované maso

4,0

9.2.  Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů

4,0

9.3.  Jikry

4,0

12.2.  Byliny, koření, ochucovadla

1,0

12.5.  Polévky a vývary

0,50

12.6.  Omáčky

1,0

14.1  Nealkoholické nápoje

0,10

14.2  Alkoholické nápoje, včetně podobných výrobků bez alkoholu a se sníženým obsahem alkoholu

0,10

15.  Pochutiny k přímé spotřebě a snacky

1,0

Den, od kterého je produkt povolen

1. ledna 2014

Den, do kterého je produkt povolen

1. ledna 2024



Jednoznačný kód

SF-008

Název produktu

proFagus-Smoke R709

Jméno držitele povolení

ProFagus Gmbh

Adresa držitele povolení

Uslarer Strasse 30

37194 Bodenfelde

NĚMECKO

Popis a charakterizace produktu

1.  Výchozí materiály:

90 % buk (Fagus sylvatica), 10 % dub (Quercus alba)

2.  Specifikace:

— pH: 2,0 – 2,5

— voda: 76,7 – 83,5 %

— kyselost (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 10,5 – 12,5 meq/g

— karbonylové sloučeniny: 5 – 10 % hmotnostních

— fenoly: 5 – 10 % hmotnostních

3.  Kritéria čistoty:

— olovo: < 5,0 mg/kg

— arzen: < 3,0 mg/kg

— kadmium: < 1,0 mg/kg

— rtuť: < 1,0 mg/kg

Podmínky použití

Kategorie potravin

Maximální množství v g/kg

1.7.  Sýry a výrobky ze sýra

2,5

2.  Tuky, oleje a tukové a olejové emulze

0,002

3.  Zmrzliny

0,005

4.2.  Zpracované ovoce a zelenina

0,55

5.  Cukrovinky

0,10

8.1.2.  Masné polotovary ve smyslu nařízení (ES) č. 853/2004

2,5

8.2.  Zpracované maso

2,5

9.2.  Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů

2,5

9.3.  Jikry

2,5

12.2.  Byliny, koření, ochucovadla

4,0

12.4.  Hořčice

0,10

12.5.  Polévky a vývary

0,28

12.6.  Omáčky

1,5

12.7.  Saláty a lahůdkové pomazánky

0,40

14.1  Nealkoholické nápoje

0,10

14.2  Alkoholické nápoje, včetně podobných výrobků bez alkoholu a se sníženým obsahem alkoholu

0,02

15.  Pochutiny k přímé spotřebě a snacky

2,5

Den, od kterého je produkt povolen

1. ledna 2014

Den, do kterého je produkt povolen

1. ledna 2024



Jednoznačný kód

SF-009

Název produktu

Fumokomp

Jméno držitele povolení

Kompozíció Kft

Adresa držitele povolení

Kompozíció Kft

2053 Herceghalom

MAĎARSKO

Popis a charakterizace produktu

1.  Výchozí materiály:

85 % buk (Fagus sylvatica), 15 % habr (Carpinus betulus)

2.  Specifikace:

— obsah vody: < 2 % hmotnostních

— kyselost v % (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 1 – 8 % hmotnostních

— karbonylové sloučeniny: 25 – 30 % hmotnostních

— fenoly: 15 – 60 % hmotnostních

3.  Kritéria čistoty:

— olovo: < 5,0 mg/kg

— arzen: < 3,0 mg/kg

— kadmium: < 1,0 mg/kg

— rtuť: < 1,0 mg/kg

Podmínky použití

Kategorie potravin

Maximální množství v g/kg

1.4.  Ochucené fermentované mléčné výrobky včetně tepelně ošetřených

0,06

1.6.3.  Jiné druhy smetany

0,06

1.7.  Sýry a výrobky ze sýra

0,06

1.8.  Analogy mléčných výrobků, včetně náhrad mléka do teplých nápojů

0,06

2.  Tuky, oleje a tukové a olejové emulze

0,06

3.  Zmrzliny

0,06

4.2.  Zpracované ovoce a zelenina

0,06

5.  Cukrovinky

0,06

6.3.  Snídaňové cereálie

0,06

6.4.5.  Náplně pro plněné těstoviny (ravioli a podobné výrobky)

0,06

6.5.  Nudle

0,06

6.6.  Šlehané těsto

0,06

6.7.  Předvařené nebo zpracované obiloviny

0,06

7.1  Chléb a pečivo

0,06

7.2  Jemné pečivo

0,06

8.  Maso

0,06

9.2.  Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů

0,06

9.3.  Jikry

0,06

10.2.  Zpracovaná vejce a vaječné výrobky

0,06

12.2.  Byliny, koření, ochucovadla

0,06

12.3.  Octy

0,06

12.4.  Hořčice

0,06

12.5.  Polévky a vývary

0,06

12.6.  Omáčky

0,06

12.7.  Saláty a lahůdkové pomazánky

0,06

12.9.  Bílkovinové produkty, kromě produktů spadajících do skupiny 1.8

0,06

13.3.  Dietní potraviny pro diety zaměřené na regulaci hmotnosti určené k náhradě celodenní stravy nebo jednotlivého pokrmu

0,06

13.4.  Potraviny vhodné pro osoby s nesnášenlivostí lepku ve smyslu nařízení Komise (ES) č. 41/2009 (1)

0,06

14.1.4.  Ochucené nápoje

0,06

14.1.5.2.  Ostatní

0,06

14.2.  Alkoholické nápoje, včetně podobných výrobků bez alkoholu a se sníženým obsahem alkoholu

0,06

15.  Pochutiny k přímé spotřebě a snacky

0,06

16.  Dezerty, kromě výrobků spadajících do kategorií 1, 3 a 4

0,06

Den, od kterého je produkt povolen

1. ledna 2014

Den, do kterého je produkt povolen

1. ledna 2024

(1)   

Úř. věst. L 16, 21.1.2009, s. 3.



Jednoznačný kód

SF-010

Název produktu

AM 01

Jméno držitele povolení

AROMARCO, spol. s r. o.

Adresa držitele povolení

Mlynská 15

929 01 Dunajská Streda

SLOVENSKO

Popis a charakterizace produktu

1.  Výchozí materiály:

buk (Fagus sylvatica)

2.  Specifikace:

— rozpouštědlo: směs ethanol/voda (přibližně 60/40 % hmotnostních)

— kyselost (vyjádřená jako podíl kyseliny octové): 3,5 – 5,2 g/kg

— karbonylové sloučeniny: 6,0 – 10,0 g/kg

— fenoly: 8,0 – 14,0 g/kg

3.  Kritéria čistoty:

— olovo: < 5,0 mg/kg

— arzen: < 3,0 mg/kg

— kadmium: < 1,0 mg/kg

— rtuť: < 1,0 mg/kg

Podmínky použití

Kategorie potravin

Maximální množství v g/kg

1.4.  Ochucené fermentované mléčné výrobky včetně tepelně ošetřených

0,60

1.6.3.  Jiné druhy smetany

0,60

1.7.  Sýry a výrobky ze sýra

0,60

1.8.  Analogy mléčných výrobků, včetně náhrad mléka do teplých nápojů

0,60

2.  Tuky, oleje a tukové a olejové emulze

0,40

8.1.2.  Masné polotovary ve smyslu nařízení (ES) č. 853/2004

0,85

8.2.  Zpracované maso

0,85

9.2.  Zpracované ryby a produkty rybolovu včetně měkkýšů a korýšů

0,80

9.3.  Jikry

0,80

14.2.  Alkoholické nápoje, včetně podobných výrobků bez alkoholu a se sníženým obsahem alkoholu

0,02

15.  Pochutiny k přímé spotřebě a snacky

1,30

Den, od kterého je produkt povolen

1. ledna 2014

Den, do kterého je produkt povolen

1. ledna 2024



( 1 ) Úř. věst. L 124, 20.5.2009, s. 21.

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU