(ES) č. 1217/2009Nařízení Rady (ES) č. 1217/2009 ze dne 30. listopadu 2009 o založení zemědělské účetní datové sítě pro sběr údajů o příjmech a o hospodářské činnosti zemědělských podniků v Evropském společenství

Publikováno: Úř. věst. L 328, 15.12.2009, s. 27-38 Druh předpisu: Nařízení
Přijato: 30. listopadu 2009 Autor předpisu: Rada Evropské unie
Platnost od: 4. ledna 2010 Nabývá účinnosti: 4. ledna 2010
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Konsolidované znění předpisu s účinností od 1. ledna 2023

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění příslušných právních předpisů, včetně jejich právních východisek a odůvodnění, jsou zveřejněna v Úředním věstníku Evropské unie a jsou k dispozici v databázi EUR-Lex. Tato úřední znění jsou přímo dostupná přes odkazy uvedené v tomto dokumentu

►B

►M3  

NAŘÍZENÍ RADY (ES) (ES) č. 1217/2009

ze dne 30. listopadu 2009

o založení zemědělské účetní datové sítě pro sběr údajů o příjmech a o hospodářské činnosti zemědělských podniků v Evropské unii ◄

(kodifikované znění)

(Úř. věst. L 328 15.12.2009, s. 27)

Ve znění:

 

 

Úřední věstník

  Č.

Strana

Datum

►M1

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 737/2011 ze dne 26. července 2011,

  L 195

42

27.7.2011

►M2

NAŘÍZENÍ RADY (EU) č. 517/2013 ze dne 13. května 2013,

  L 158

1

10.6.2013

►M3

NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1318/2013 ze dne 22. října 2013,

  L 340

1

17.12.2013

►M4

NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) 2017/2278 ze dne 4. září 2017,

  L 328

1

12.12.2017

►M5

NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) 2022/2497 ze dne 12. října 2022,

  L 325

13

20.12.2022




▼B

►M3

 

NAŘÍZENÍ RADY (ES) (ES) č. 1217/2009

ze dne 30. listopadu 2009

o založení zemědělské účetní datové sítě pro sběr údajů o příjmech a o hospodářské činnosti zemědělských podniků v Evropské unii

 ◄

(kodifikované znění)



KAPITOLA I

▼M3

ZALOŽENÍ ZEMĚDĚLSKÉ ÚČETNÍ DATOVÉ SÍTĚ UNIE

▼B

Článek 1

▼M3

1.  
K plnění potřeb společné zemědělské politiky je založena zemědělská účetní datová síť Unie (dále jen „datová síť“).

▼B

2.  

Účelem datové sítě je sběr účetních údajů potřebných zejména:

a) 

pro roční stanovení příjmů zemědělských podniků náležících do oblasti zjišťování stanovené v článku 5 a

b) 

pro analýzu hospodářské činnosti zemědělských podniků.

▼M3

3.  
Údaje získané podle tohoto nařízení slouží především jako podklad pro zprávy vypracované Komisí o situaci v zemědělství a na zemědělských trzích, jakož i o příjmech zemědělských podniků v Unii. Tyto zprávy se zpřístupní veřejnosti na internetových stránkách k tomu určených.

▼B

Článek 2

Pro účely tohoto nařízení se rozumí:

a) 

►M3  „zemědělcem“ ◄ fyzická osoba odpovědná za každodenní řízení zemědělského podniku;

▼M3

-b) 

„podnikem“ zemědělský podnik v souladu s obecným používáním tohoto pojmu v kontextu zjišťování v zemědělství a zemědělského sčítání Unie;

b) 

„třídou podniku“ skupina zemědělských podniků, které patří do stejných tříd, pokud jde o typ výrobního zaměření a ekonomickou velikost, definované v klasifikačním systému Unie pro zemědělské podniky;

▼B

c) 

„vykazujícím podnikem“ každý zemědělský podnik vypracovávající podnikové výkazy pro datovou síť;

▼M3

d) 

„oblastí zemědělské účetní datové sítě“ (dále jen „oblastí datové sítě“) území členského státu nebo jeho část vymezená s ohledem na výběr vykazujících podniků (seznam těchto oblastí je obsažen v příloze I);

▼B

e) 

„účetními údaji“ technické, finanční nebo hospodářské údaje o zemědělském podniku pocházející z účetnictví obsahujícího položky vykazované systematicky a pravidelně během celého účetního období;

▼M3

f) 

„standardní produkcí“ standardní hodnota hrubé produkce.

▼M3

Článek 3

K zajištění toho, aby seznam oblastí datové sítě mohl být na žádost členského státu aktualizován, je Komisi svěřena pravomoc přijímat akty v přenesené pravomoci v souladu s článkem 19a, kterými se mění příloha I, pokud jde o seznam oblastí datové sítě podle jednotlivých členských států.

▼B



KAPITOLA II

▼M3

ÚDAJE PRO STANOVENÍ PŘÍJMU A ANALÝZU HOSPODÁŘSKÉ ČINNOSTI ZEMĚDĚLSKÝCH PODNIKŮ

Článek 4

Tato kapitola se vztahuje na sběr účetních údajů za účelem každoročního stanovení příjmu a analýzy hospodářské činnosti zemědělských podniků.

Tyto údaje jsou shromažďovány prostřednictvím pravidelných a zvláštních zjišťování.

▼B

Článek 5

▼M3

1.  
Oblast zjišťování uvedená v čl. 1 odst. 2 zahrnuje zemědělské podniky, jejichž ekonomická velikost je stejná jako nebo větší než práh vyjádřený v eurech odpovídající dolním prahům tříd ekonomické velikosti, jak jsou definovány v klasifikačním systému Unie pro zemědělské podniky stanoveném v článku 5b.

Komise přijme akty v přenesené pravomoci v souladu s článkem 19a, kterými se stanoví pravidla pro určení prahu podle prvního pododstavce tohoto odstavce.

Komise přijme na základě údajů získaných od členských států prováděcí akty, kterými se stanoví práh podle prvního pododstavce. Tyto prováděcí akty se přijímají přezkumným postupem podle čl. 19b odst. 2.

▼B

2.  

Aby byl zemědělský podnik zařazen mezi vykazující podniky, musí splňovat tyto podmínky:

a) 

musí mít ekonomickou velikost nejméně rovnou prahu stanovenému podle odstavce 1;

b) 

zemědělec, který jej provozuje, musí být ochoten a schopen vést zemědělské účetnictví a poskytovat Komisi účetní údaje za svůj podnik;

▼M3

c) 

musí být spolu s ostatními podniky a na úrovni jednotlivých oblastí datové sítě typický pro danou oblast zjišťování.

▼M3 —————

▼M3

Článek 5a

1.  
Každý členský stát vypracuje plán výběru vykazujících podniků, který zajistí reprezentativní účetní výběrový soubor z oblasti zjišťování.

Komise přijme akty v přenesené pravomoci v souladu s článkem 19a, kterými se stanoví pravidla, podle nichž mají členské státy tyto plány vypracovat. Tato pravidla zajistí, aby tyto plány výběru vykazujících podniků:

— 
byly vypracovány na základě nejnovějších statistických údajů,
— 
byly předkládány v souladu s klasifikačním systémem Unie pro zemědělské podniky a
— 
stanovily zejména členění vykazujících podniků v jednotlivých třídách podniků a podrobná pravidla pro jejich výběr.
2.  
V souladu s pravidly přijatými podle odstavce 1 a na základě údajů získaných od členských států přijme Komise prováděcí akty, kterými se stanoví počet vykazujících podniků na členský stát a oblast datové sítě. Tyto prováděcí akty se přijímají přezkumným postupem podle čl. 19b odst. 2.
3.  
Počet vykazujících podniků vybraných na oblast datové sítě může být maximálně o 20 % vyšší nebo nižší než počet stanovený v prováděcích aktech přijatých podle odstavce 2 za předpokladu, že je dodržen celkový počet vykazujících podniků dotčeného členského státu.
4.  
Komise přijme prováděcí akty, kterými se stanoví a aktualizují modely a metody týkající se formy a obsahu údajů, které mají členské státy oznamovat Komisi. Tyto prováděcí akty se přijímají přezkumným postupem podle čl. 19b odst. 2.

Článek 5b

1.  
Zemědělské podniky jsou klasifikovány jednotně podle klasifikačního systému Unie pro zemědělské podniky (dále jen „klasifikační systém“) v závislosti na typu svého výrobního zaměření, své ekonomické velikosti a významu jiných výdělečných činností, které se jich přímo týkají.

Klasifikační systém se používá zejména při předkládání údajů podle typu výrobního zaměření a třídy ekonomické velikosti, které byly shromážděny prostřednictvím statistických zjišťování o struktuře zemědělských podniků v Unii a prostřednictvím datové sítě.

2.  
Typ výrobního zaměření podniku se určí podle podílu standardní produkce různých produkčních odvětví daného podniku na celkové standardní produkci daného podniku.

Komisi je svěřena pravomoc přijímat akty v přenesené pravomoci v souladu s článkem 19a, kterými se stanoví referenční období pro standardní produkci.

3.  
Podniky jsou klasifikovány podle omezeného počtu typů výrobního zaměření. Určí se obecné typy výrobního zaměření. V závislosti na rozsahu požadovaných informací se obecné typy výrobního zaměření rozdělí na hlavní typy výrobního zaměření.

Komisi je svěřena pravomoc přijímat akty v přenesené pravomoci v souladu s článkem 19a, kterými se stanoví obecné a hlavní typy výrobního zaměření.

Určí se vztah mezi obecnými a hlavními typy výrobního zaměření a konkrétními speciálními typy výrobního zaměření odpovídajícími hlavním typům výrobního zaměření.

4.  
Ekonomická velikost podniku se určuje na základě celkové standardní produkce podniku.
5.  
Význam výdělečných činnosti jiných než zemědělských činností podniku, které se jej přímo týkají, se určuje na základě podílu těchto jiných výdělečných činností na produkci podniku.
6.  
Hodnoty standardní produkce a údaje pro jejich určení se předávají Komisi (Eurostatu) prostřednictvím kontaktního orgánu určeného každým členským státem v souladu s článkem 7 nebo prostřednictvím orgánu, na který byla tato působnost přenesena.
7.  

Komise přijme prováděcí akty, kterými se stanoví:

— 
metody pro výpočet konkrétních speciálních typů výrobního zaměření podle odstavce 3 a pro přiřazení podniku k hlavnímu typu výrobního zaměření,
— 
metoda výpočtu ekonomické velikosti podniku,
— 
třídy ekonomické velikosti podniků podle odstavce 1,
— 
metody pro výpočet produkce podniku a pro odhad podílu jiných výdělečných činností na této produkci pro účely odstavce 5,
— 
metoda výpočtu pro stanovení hodnot standardní produkce v rámci každého produkčního odvětví podle odstavce 2, postupy pro sběr odpovídajících údajů a prostředky a lhůty pro předávání hodnot standardní produkce Komisi v souladu s odstavcem 6.

Tyto prováděcí akty se přijímají přezkumným postupem podle čl. 19b odst. 2.

▼B

Článek 6

1.  
Každý členský stát zřídí celostátní výbor pro datovou síť (dále jen „celostátní výbor“). ►M2  Chorvatsko zřídí celostátní výbor nejpozději do konce šestého měsíce po dni přistoupení. ◄

▼M3

2.  
Celostátní výbor odpovídá za výběr vykazujících podniků. Pro tento účel zahrnují jeho povinnosti zejména schvalování plánu výběru vykazujících podniků.

▼B

3.  
Členský stát jmenuje předsedu celostátního výboru z řad členů výboru.

Rozhodnutí celostátního výboru se přijímají jednomyslně. Není-li možné dosáhnout jednomyslnosti, přijme rozhodnutí orgán určený členským státem.

▼M3

4.  
Členský stát s více oblastmi datové sítě může zřídit pro každou takovou oblast ve své jurisdikci regionální výbor pro datovou síť (dále jen „regionální výbor“).

▼B

Regionální výbor odpovídá zejména za spolupráci s kontaktním orgánem uvedeným v článku 7 při výběru vykazujících podniků.

▼M3

5.  
Komise přijme prováděcí akty, kterými se stanoví podrobná pravidla pro provádění tohoto článku. Tyto prováděcí akty se přijímají přezkumným postupem podle čl. 19b odst. 2.

Článek 7

1.  

Každý členský stát určí kontaktní orgán, jehož úkolem je:

a) 

informovat celostátní výbor, regionální výbory a účetní střediska o použitelném předpisovém rámci a zajistit jeho správné provádění;

b) 

sestavovat plán výběru vykazujících podniků, předkládat jej celostátnímu výboru ke schválení a poté jej předávat Komisi;

c) 

sestavovat:

i) 

seznam vykazujících podniků,

ii) 

kde je to relevantní, seznam účetních středisek, která jsou ochotna a schopna vyhotovovat podnikové výkazy;

d) 

shromažďovat podnikové výkazy zaslané kontaktnímu orgánu účetními středisky;

e) 

ověřovat, zda jsou podnikové výkazy řádně vyplněny;

f) 

předávat řádně vyplněné podnikové výkazy Komisi v požadovaném formátu a ve stanovené lhůtě;

g) 

předávat žádosti o informace uvedené v článku 17 celostátnímu výboru, regionálním výborům a účetním střediskům a zasílat příslušné odpovědi Komisi.

2.  
Komise přijme prováděcí akty, kterými se stanoví podrobná pravidla pro provádění tohoto článku. Tyto prováděcí akty se přijímají přezkumným postupem podle čl. 19b odst. 2.

▼B

Článek 8

1.  
Každý vykazující podnik vyhotovuje svůj individuální anonymní podnikový výkaz.

▼M3

2.  

Účetní údaje uvedené v řádně vyplněném podnikovém výkazu musí umožňovat:

— 
zařadit vykazující podnik podle významných ukazatelů jeho produkčních faktorů,
— 
posoudit různé formy příjmů vykazujícího podniku,
— 
ověřit správnost uváděných informací pomocí kontroly na místě.
3.  
Údaje v podnikovém výkazu se musí vztahovat na jeden zemědělský podnik a jedno účetní období o dvanácti po sobě jdoucích měsících a týkat se výhradně daného zemědělského podniku. Tyto údaje se týkají zemědělských činností samotného podniku a jiných výdělečných činností, které se jej přímo týkají. Při vypracování zemědělských podnikových výkazů se neberou v úvahu žádné údaje, které souvisejí s jakýmikoli nezemědělskými činnostmi zemědělce nebo jeho rodiny nebo s jakýmkoli důchodem, dědictvím, soukromými bankovními účty, majetkem jiným než zemědělským podnikem, s osobním zdaněním či soukromým pojištěním.

Komisi je svěřena pravomoc přijímat akty v přenesené pravomoci v souladu s článkem 19a, kterými se stanoví hlavní kategorie účetních údajů, které mají být shromažďovány, a obecná pravidla pro sběr údajů.

Aby byla zajištěna porovnatelnost účetních údajů shromažďovaných prostřednictvím podnikových výkazů u všech vykazujících podniků, v nichž probíhá zjišťování, přijme Komise prováděcí akty, kterými se stanoví forma a struktura podnikového výkazu a metody a lhůty pro předávání údajů Komisi.

Tyto prováděcí akty se přijímají přezkumným postupem podle čl. 19b odst. 2.

▼M3 —————

▼B



KAPITOLA IV

OBECNÁ USTANOVENÍ

Článek 16

1.  
Individuální účetní údaje nebo jiné podrobné informace získaných při používání tohoto nařízení nesmějí být použity pro daňové účely a nesmějí být sdělovány ani používány pro jiné účely, než jsou uvedeny v článku 1.
2.  
Každý, kdo vykonává nebo vykonával činnost v rámci datové sítě, je povinen nesdělovat individuální účetní údaje nebo jiné podrobné informace, které se dozvěděl při výkonu svých povinností nebo jinak náhodně v souvislosti s výkonem svých povinností.
3.  
Členské státy přijmou veškerá vhodná opatření k ukládání sankcí za porušení odstavce 2.

Článek 17

1.  
Celostátní výbor, regionální výbory, kontaktní orgán a účetní střediska poskytují v rámci své působnosti Komisi na její dotaz všechny informace, které souvisejí s plněním jejich povinností při používání tohoto nařízení.

Tyto dotazy určené celostátnímu výboru, regionálním výborům nebo účetním střediskům a odpovědi na ně se předávají písemně prostřednictvím kontaktního orgánu.

2.  
Jsou-li dodané informace nedostačující nebo nejsou-li sděleny včas, může Komise ve spolupráci s kontaktním orgánem vyslat odborníky, aby zjednali nápravu na místě.

▼M3 —————

▼B

Článek 19

1.  

Rozpočtové prostředky uvedené v souhrnném rozpočtu Evropské unie, oddíle Komise, kryjí:

▼M3

a) 

paušální poplatek splatný členským státům za poskytnutí řádně vyplněných podnikových výkazů ve stanovené lhůtě ve výši, která odpovídá maximálně počtu vykazujících podniků stanovenému v souladu s čl. 5a odst. 2. Pokud je celkový počet řádně vyplněných a odevzdaných podnikových výkazů týkajících se určité oblasti datové sítě nebo členského státu nižší než 80 % počtu vykazujících podniků stanoveného pro dotčenou oblast nebo členský stát, použije se na každý podnikový výkaz pocházející z dotčené oblasti nebo členského státu poplatek ve výši 80 % paušálního poplatku;

▼B

b) 

všechny náklady na počítačové systémy používané Komisí pro příjem, ověřování, zpracování a analýzu účetních údajů dodávaných členskými státy.

Náklady uvedené v písmenu b) zahrnují popřípadě náklady na šíření výsledků dotyčných činností a náklady na studie ostatních aspektů datové sítě a na jejich rozvoj.

▼M3

2.  
Náklady na zřízení a činnost celostátních výborů, regionálních výborů a kontaktních orgánů nejsou hrazeny ze souhrnného rozpočtu Unie.

▼M3

3.  
Komise přijme prováděcí akty, kterými stanoví podrobné postupy týkající se paušálního poplatku podle odst. 1 písm. a). Tyto prováděcí akty se přijímají přezkumným postupem podle čl. 19b odst. 2.

Článek 19a

1.  
Pravomoc přijímat akty v přenesené pravomoci je svěřena Komisi za podmínek stanovených v tomto článku.
2.  
Pravomoc přijímat akty v přenesené pravomoci uvedená v článku 3, čl. 5 odst. 1, čl. 5a odst. 1, čl. 5b odst. 2 a 3 a čl. 8 odst. 3 je svěřena Komisi na dobu pěti let od 20. prosince 2013. Komise vypracuje zprávu o přenesené pravomoci nejpozději devět měsíců před koncem tohoto pětiletého období. Přenesení pravomoci se automaticky prodlužuje o stejně dlouhá období, pokud Evropský parlament nebo Rada nevysloví proti tomuto prodloužení námitku nejpozději tři měsíce před koncem každého z těchto období.
3.  
Evropský parlament nebo Rada mohou přenesení pravomoci uvedené v článku 3, čl. 5 odst. 1, čl. 5a odst. 1, čl. 5b odst. 2 a 3 a čl. 8 odst. 3 kdykoli zrušit. Rozhodnutím o zrušení se ukončuje přenesení pravomoci v něm blíže určené. Rozhodnutí nabývá účinku prvním dnem po zveřejnění v Úředním věstníku Evropské unie, nebo k pozdějšímu dni, který je v něm upřesněn. Nedotýká se platnosti již platných aktů v přenesené pravomoci.
4.  
Přijetí aktu v přenesené pravomoci Komise neprodleně oznámí současně Evropskému parlamentu a Radě.
5.  
Akt v přenesené pravomoci přijatý podle článku 3, čl. 5 odst. 1, čl. 5a odst. 1, čl. 5b odst. 2 a 3 a čl. 8 odst. 3 vstoupí v platnost, pouze pokud proti němu Evropský parlament nebo Rada nevysloví námitky ve lhůtě dvou měsíců ode dne, kdy jim byl tento akt oznámen, nebo pokud před uplynutím této lhůty informují Komisi o tom, že námitky nevysloví. Z podnětu Evropského parlamentu nebo Rady se tato lhůta prodlouží o dva měsíce.

Článek 19b

1.  
Komisi je nápomocen „Výbor pro zemědělskou účetní datovou síť“. Tento výbor je výborem ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 182/2011 ze dne 16. února 2011, kterým se stanoví pravidla a obecné zásady způsobu, jakým členské státy kontrolují Komisi při výkonu prováděcích pravomocí ( 1 ).
2.  
Odkazuje-li se na tento odstavec, použije se článek 5 nařízení (EU) č. 182/2011.

▼B

Článek 20

Nařízení č. 79/65/EHS se zrušuje.

Odkazy na zrušené nařízení se považují za odkazy na toto nařízení v souladu se srovnávací tabulkou obsaženou v příloze III.

Článek 21

Tato nařízení vstupuje v platnost dvacátým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.




PŘÍLOHA I

▼M3

Seznam oblastí datové sítě uvedených v čl. 2 písm. d)

▼B

Belgie

1. Vlaanderen

2. Bruxelles — Brussel

3. Wallonie

Bulharsko

1. Северозападен (Severozapaden)

2. Северен централен (Severen tsentralen)

3. Североизточен (Severoiztochen)

4. Югозападен (Yugozapaden)

5. Южен централен (Yuzhen tsentralen)

6. Югоизточен (Yugoiztochen)

Do 31. prosince 2009 však může Bulharsko tvořit jednu oblast.

Česká republika

tvoří jednu oblast

Dánsko

tvoří jednu oblast

▼M4

Německo

1. 

Schleswig-Holstein/Hamburg

2. 

Niedersachsen

3. 

Bremen

4. 

Nordrhein-Westfalen

5. 

Hessen

6. 

Rheinland-Pfalz

7. 

Baden-Württemberg

8. 

Bayern

9. 

Saarland

10. 

Berlin

11. 

Brandenburg

12. 

Mecklenburg-Vorpommern

13. 

Sachsen

14. 

Sachsen-Anhalt

15. 

Thüringen

▼B

Estonsko

tvoří jednu oblast

Irsko

tvoří jednu oblast

Řecko

1. Μακεδονία — Θράκη

2. Ήπειρος — Πελοπόννησος — Νήσοι Ιονίου

3. Θεσσαλία

4. Στερεά Ελλάς — Νήσοι Αιγαίου — Κρήτη

Španělsko

1. Galicia

2. Asturias

3. Cantabria

4. País Vasco

5. Navarra

6. La Rioja

7. Aragón

8. Cataluña

9. Baleares

10. Castilla-León

11. Madrid

12. Castilla-La Mancha

13. Comunidad Valenciana

14. Murcia

15. Extremadura

16. Andalucía

17. Canarias

▼M5

Francie

1. 

Île de France

2. 

Champagne-Ardenne

3. 

Picardie

4. 

Haute-Normandie

5. 

Centre

6. 

Basse-Normandie

7. 

Bourgogne

8. 

Nord-Pas de Calais

9. 

Lorraine

10. 

Alsace

11. 

Franche-Comté

12. 

Pays de la Loire

13. 

Bretagne

14. 

Poitou-Charentes

15. 

Aquitaine

16. 

Midi-Pyrénées

17. 

Limousin

18. 

Rhône-Alpes

19. 

Auvergne

20. 

Languedoc-Roussillon

21. 

Provence-Alpes-Côte d’Azur

22. 

Corse

23. 

Antilles françaises

24. 

La Réunion

▼M2

Chorvatsko

1. 

Kontinentalna Hrvatska

2. 

Jadranska Hrvatska

Po dobu tří let od přistoupení však může Chorvatsko tvořit jednu oblast.

▼B

Itálie

1. Piemonte

2. Valle d'Aosta

3. Lombardia

4. Alto Adige

5. Trentino

6. Veneto

7. Friuli-Venezia Giulia

8. Liguria

9. Emilia-Romagna

10. Toscana

11. Umbria

12. Marche

13. Lazio

14. Abruzzi

15. Molise

16. Campania

17. Puglia

18. Basilicata

19. Calabria

20. Sicilia

21. Sardegna

Kypr

tvoří jednu oblast

Lotyšsko

tvoří jednu oblast

Litva

tvoří jednu oblast

Lucembursko

tvoří jednu oblast

▼M1

Maďarsko

1. Észak-Magyarország

2. Dunántúl

3. Alföld

▼B

Malta

tvoří jednu oblast

Nizozemsko

tvoří jednu oblast

Rakousko

tvoří jednu oblast

Polsko

1. Pomorze a Mazury

2. Wielkopolska a Śląsk

3. Mazowsze a Podlasie

4. Małopolska a Pogórze

Portugalsko

1. Norte e Centro

2. Ribatejo-Oeste

3. Alentejo e Algarve

4. Açores e Madeira

Rumunsko

1. Nord-Est

2. Sud-Est

3. Sud-Muntenia

4. Sud-Vest-Oltenia

5. Vest

6. Nord-Vest

7. Centru

8. București-Ilfov

Slovinsko

tvoří jednu oblast

Slovensko

tvoří jednu oblast

Finsko

1. Etelä-Suomi

2. Sisä-Suomi

3. Pohjanmaa

4. Pohjois-Suomi

Švédsko

1. Nížiny jižního a středního Švédska

2. Lesní a smíšené zemědělské a lesní oblasti jižního a středního Švédska

3. Oblasti severního Švédska

▼M5 —————

▼B




PŘÍLOHA II



Zrušené nařízení a jeho následné změny

Nařízení Rady č. 79/65/EHS

(Úř. věst. 109, 23.6.1965, s. 1859/65)

 

Akt o přistoupení z roku 1972, bod II.A.4 přílohy I a bod II.D.1 přílohy II

(Úř. věst. L 73, 27.3.1972, s. 59 a s. 125)

 

Nařízení Rady (EHS) č. 2835/72

(Úř. věst. L 298, 31.12.1972, s. 47)

 

Nařízení Rady (EHS) č. 2910/73

(Úř. věst. L 299, 27.10.1973, s. 1)

 

Akt o přistoupení z roku 1979, body II.A a II.G přílohy I

(Úř. věst. L 291, 19.11.1979, s. 64 a s. 87)

 

Nařízení Rady (EHS) č. 2143/81

(Úř. věst. L 210, 30.7.1981, s. 1)

 

Nařízení Rady (EHS) č. 3644/85

(Úř. věst. L 348, 24.12.1985, s. 4)

 

Akt o přistoupení z roku 1985 bod XIV.(i) přílohy I

(Úř. věst. L 302, 1.11.1985, s. 235)

 

Nařízení Rady (EHS) č. 3768/85

(Úř. věst. L 362, 31.12.1985, s. 8)

pouze bod 2 přílohy

Nařízení Rady (EHS) č. 3577/90

(Úř. věst. L 353, 17.12.1990, s. 23)

pouze příloha XVI

Akt o přistoupení z roku 1994, bod V.A.I přílohy I

(Úř. věst. C 241, 29.8.1994, s. 117)

 

Nařízení Rady (ES) č. 2801/95

(Úř. věst. L 291, 6.12.1995, s. 3)

 

Nařízení Rady (ES) č. 1256/97

(Úř. věst. L 174, 2.7.1997, s. 7)

 

Nařízení Rady (ES) č. 806/2003

(Úř. věst. L 122, 16.5.2003, s. 1)

pouze bod 1 přílohy II

Akt o přistoupení z roku 2003, bod 6.A.I přílohy II

(Úř. věst. L 236, 23.9.2003, s. 346)

 

Nařízení Rady (ES) č. 2059/2003

(Úř. věst. L 308, 25.11.2003, s. 1)

 

Nařízení Komise (ES) č. 660/2004

(Úř. věst. L 104, 8.4.2004, s. 97)

 

Nařízení Komise (ES) č. 1791/2006

(Úř. věst. L 363, 20.12.2006, s. 1)

pouze kapitola 5 oddíl A bod 1 přílohy

Nařízení Komise (ES) č. 1469/2007

(Úř. věst. L 329, 14.12.2007, s. 5)

 




PŘÍLOHA III



SROVNÁVACÍ TABULKA

Nařízení č. 79/65/EHS

Toto nařízení

Články 1 a 2

Články 1 a 2

Článek 2a

Článek 3

Článek 3

Článek 4

Článek 4

Článek 5

Článek 5

Článek 6

Čl. 6 odst. 1 návětí, písm. a), písm. b) úvodní slova a písm. c) úvodní slova

Čl. 7 odst. 1 návětí a písm. a), písm. b) úvodní slova a písm. c) úvodní slova

Čl. 6 odst. 1 písm. b) první odrážka

Čl. 7 odst. 1 písm. b) bod i)

Čl. 6 odst. 1 písm. b) druhá odrážka

Čl. 7 odst. 1 písm. b) bod ii)

Čl. 6 odst. 1 písm. c) první odrážka

Čl. 7 odst. 1 písm. c) bod i)

Čl. 6 odst. 1 písm. c) druhá odrážka

Čl. 7 odst. 1 písm. c) bod ii)

Čl. 6 odst. 1 písm. e), f) a g)

Čl. 7 odst. 1 písm. e), f) a g)

Čl. 6 odst. 2

Čl. 7 odst. 2

Článek 7

Článek 8

Článek 8

Článek 9

Článek 9

Článek 10

Článek 10

Článek 11

Článek 11

Článek 12

Článek 12

Článek 13

Článek 13

Článek 14

Článek 14

Článek 15

Článek 15

Článek 16

Článek 16

Článek 17

Článek 17

Článek 18

Čl. 19 odst. 1, 2 a 3

Čl. 18 odst. 1, 2 a 3

Čl. 20 odst. 1 a 2

Čl. 18 odst. 4 a 5

Čl. 21 první a druhý pododstavec

Čl. 18 odst. 6

Čl. 21 třetí pododstavec

Článek 22

Článek 19

Článek 23

Článek 20

Článek 21

Příloha

Příloha I

Příloha II

Příloha III



( 1 ) Úř. věst. L 55, 28.2.2011, s. 13.

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU