(ES) č. 2259/2004Nařízení Komise (ES) č. 2259/2004 ze dne 28. prosince 2004, kterým se na rybářský hospodářský rok 2005 stanoví prodejní ceny Společenství pro produkty rybolovu uvedené v příloze II nařízení Rady (ES) č. 104/2000
Publikováno: | Úř. věst. L 389, 30.12.2004, s. 13-14 | Druh předpisu: | Nařízení |
Přijato: | 28. prosince 2004 | Autor předpisu: | Evropská komise |
Platnost od: | 31. prosince 2004 | Nabývá účinnosti: | 1. ledna 2005 |
Platnost předpisu: | Ne | Pozbývá platnosti: | 31. prosince 2005 |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2259/2004 ze dne 28. prosince 2004, (Úř. věst. L 389, 30.12.2004, p.13) |
Opraveno:
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2259/2004
ze dne 28. prosince 2004,
kterým se na rybářský hospodářský rok 2005 stanoví prodejní ceny Společenství pro produkty rybolovu uvedené v příloze II nařízení Rady (ES) č. 104/2000
KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,
s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství,
s ohledem na nařízení Rady (ES) č. 104/2000 ze dne 17. prosince 1999 o společné organizaci trhu s produkty rybolovu a akvakultury ( 1 ), a zejména na čl. 25 odst. 1 a 6 uvedeného nařízení,
vzhledem k těmto důvodům:
(1) |
Prodejní cena Společenství se stanoví před začátkem rybářského hospodářského roku pro každý z produktů uvedených v příloze II nařízení (ES) č. 104/2000 na úrovni, která je alespoň rovna 70 % orientační ceny a není vyšší než 90 % orientační ceny. |
(2) |
Nařízení Rady (ES) č. 2132/2004 ( 2 ) stanoví orientační ceny na rybářský hospodářský rok 2005 pro všechny dotčené produkty. |
(3) |
Tržní ceny výrazně kolísají v závislosti na druhu a způsobu úpravy produktů, zejména v případě olihní a štikozubců. |
(4) |
Přepočítávací koeficienty se proto stanoví pro různé druhy a způsoby úpravy zmrazených produktů vyložených ve Společenství s cílem určit cenovou hladinu, od níž se začínají uplatňovat intervenční ceny stanovené v čl. 25 odst. 2 nařízení (ES) č. 104/2000. |
(5) |
Opatření tohoto nařízení jsou v souladu se stanoviskem Řídícího výboru pro produkty rybolovu, |
PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ:
Článek 1
Prodejní ceny Společenství, které jsou platné v rybářském hospodářském roce 2005 pro produkty uvedené v příloze II nařízení (ES) č. 104/2000, a obchodní úpravy a přepočítávací koeficienty, které se k nim vztahují, se stanoví v příloze tohoto nařízení.
Článek 2
Toto nařízení vstupuje v platnost prvním dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.
Použije se ode dne 1. ledna 2005.
Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.
PŘÍLOHA
PRODEJNÍ CENY A PŘEPOČÍTÁVACÍ KOEFICIENTY
Druh |
Způsob úpravy |
Přepočítávací koeficient |
Intervenční hladina |
Prodejní cena (EUR/tuna) |
Platýs černý (Reinhardtius hippoglossoides) |
vcelku nebo vykuchaný, s hlavou nebo bez hlavy |
1,0 |
0,85 |
1 663 |
Štikozubec (rod) (Merluccius spp.) |
vcelku nebo vykuchaný, s hlavou nebo bez hlavy |
1,0 |
0,85 |
1 053 |
jednotlivé filety |
||||
— s kůží |
1,0 |
0,85 |
1 274 |
|
— bez kůže |
1,1 |
0,85 |
1 402 |
|
Zubatec obecný a ružicha (rod) (Dentex dentex and Pagellus spp.) |
vcelku nebo vykuchaný, s hlavou nebo bez hlavy |
1,0 |
0,85 |
1 362 |
Mečoun obecný (Xiphias gladius) |
vcelku nebo vykuchaný, s hlavou nebo bez hlavy |
1,0 |
0,85 |
3 416 |
Krevetovití Penaeidae |
zmrazení |
|||
a) Parapenaeus Longirostris |
1,0 |
0,85 |
3 396 |
|
b) ostatní Penaeidae |
1,0 |
0,85 |
6 852 |
|
Sépie obecná, sepiola a sepiola malá (Sepia officinalis, Rossia macrosoma a Sepiola rondeletti) |
zmrazené |
1,0 |
0,85 |
1 654 |
Oliheň (rod) (Loligo spp.) |
||||
a) Loligo patagonica |
— vcelku, neočištěné |
1,00 |
0,85 |
993 |
— očištěné |
1,20 |
0,85 |
1 191 |
|
b) Loligo vulgaris |
— vcelku, neočištěné |
2,50 |
0,85 |
2 482 |
— očištěné |
2,90 |
0,85 |
2 879 |
|
Chobotnice (rod) (Octopus spp.) |
zmrazené |
1,00 |
0,85 |
1 819 |
Illex argentinus |
— vcelku, neočištěné |
1,00 |
0,80 |
689 |
— trup |
1,70 |
0,80 |
1 171 |
|
Typy obchodní úpravy: vcelku, neočištěný: produkt, který neprošel žádným zpracováním očištěný: produkt, který je alespoň vykuchaný trup: tělo olihně, které je alespoň vykuchané a bez hlavy |
( 1 ) Úř. věst. L 17, 21.1.2000, s. 22.
( 2 ) Úř. věst. L 369, 16.12.2004, s. 1.