(ES) č. 2188/2002NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2188/2002 ze dne 9. prosince 2002 o dočasném povolení nových užití doplňkových látek v krmivech (Text s významem pro EHP)

Publikováno: Úř. věst. L 333, 10.12.2002, s. 5-10 Druh předpisu: Nařízení
Přijato: 9. prosince 2002 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 11. prosince 2002 Nabývá účinnosti: 11. prosince 2002
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Konsolidované znění předpisu s účinností od 19. července 2017

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění příslušných právních předpisů, včetně jejich právních východisek a odůvodnění, jsou zveřejněna v Úředním věstníku Evropské unie a jsou k dispozici v databázi EUR-Lex. Tato úřední znění jsou přímo dostupná přes odkazy uvedené v tomto dokumentu

►B

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2188/2002

ze dne 9. prosince 2002

o dočasném povolení nových užití doplňkových látek v krmivech

(Text s významem pro EHP)

(Úř. věst. L 333 10.12.2002, s. 5)

Ve znění:

 

 

Úřední věstník

  Č.

Strana

Datum

►M1

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2017/1145 ze dne 8. června 2017

  L 166

1

29.6.2017




▼B

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2188/2002

ze dne 9. prosince 2002

o dočasném povolení nových užití doplňkových látek v krmivech

(Text s významem pro EHP)



Článek 1

Přípravky náležející do skupiny „Enzymů“, uvedené v přílohách I a II tohoto nařízení, se povolují jako doplňkové látky ve výživě zvířat za podmínek stanovených v těchto přílohách.

Článek 2

Přípravek náležející do skupiny „Enzymů“, uvedený v příloze III tohoto nařízení, se povoluje jako doplňková látka ve výživě zvířat za podmínek stanovených v této příloze.

Článek 3

Toto nařízení vstupuje v platnost prvním dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropských společenství.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.




PŘÍLOHA I



Číslo (nebo č. ES)

Doplňková látka

Chemický vzorec, popis

Druh nebo kategorie zvířat

Maximální stáří

Minimální obsah

Maximální obsah

Jiná ustanovení

Konec platnosti povolení

Jednotky aktivity/kg kompletního krmiva

Enzymy

11

Endo-1,4-beta-glukanáz

EC 3.2.1.4

Přípravek endo-1,4-beta-glukanázy, endo-1,3(4)-beta-glukanázy a endo-1,4-beta-xylanázy produkovaných Trichoderma longibrachiatum (ATCC 74252), s minimem aktivity pro:

granulovanou a kapalnou formu:

endo-1,4-beta-glukanáza:

8 000 U (1)/g nebo ml

endo-1,3(4)-beta-glukanáza:

18 000 U (2)/g nebo ml

endo-1,4-beta-xylanáza:

26 000 U (3)/g nebo ml

►M1  Nosnice ◄

►M1  — ◄

►M1  Endo-1,4- beta-glukanáza:

400 U ◄

►M1  — ◄

►M1  1.  V návodu k použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena skladovací teplota, doba trvanlivosti a stabilita při granulování.

2.  Doporučené dávky na 1 kg kompletního krmiva:

endo-1,4-beta-glukanáza:

400-1 280 U

endo-1,3(4)-beta-glukanáza:

900-2 880 U

endo-1,4-beta-xylanáza:

1 300 –4 160 U

3.  Pro použití do krmných směsí bohatých na neškrobové polysacharidy (hlavně arabinoxylany a beta-glukany), např. obsahujících více než 40 % pšenice, tritikale nebo ječmene. ◄

►M1  1.1.2007 ◄

Endo-1,3(4)-beta-glukanáz

EC 3.2.1.6

►M1  Endo-1,3(4)-beta-glukanáza:

900 U ◄

►M1  — ◄

Endo-1,4-beta-xylanáza

EC 3.2.1.8

►M1  Endo-1,4-beta-xylanáza:

1 300 U ◄

►M1  — ◄

Selata

Endo-1,4-beta-glukanáza:

400 U

1.  V návodu k použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena skladovací teplota, doba trvanlivosti a stabilita při granulování.

2.  Doporučené dávky na 1 kg kompletního krmiva:

endo-1,4-beta-glukanáza:

400-1 600 U

endo-1,3(4)-beta-glukanáza:

900-3 600 U

endo-1,4-beta-xylanáza:

3.  1 300 –5 200 U

1.1.2007

Endo-1,3(4)-beta-glukanáza:

900 U

Endo-1,4-beta-xylanáza:

1 300 U

(1)   1 U je množství enzymu, které uvolní 0,l mikromolu glukózy z karboxymethylcelulózy za minutu při pH 5,0 a teplotě 40 °C.

(2)   1 U je množství enzymu, které uvolní 0,1 mikromolu glukózy z beta-glukanu ječmene za minutu při pH 5,0 a teplotě 40 °C.

(3)   1 U je množství enzymu, které uvolní 0,1 mikromolu glukózy z xylanu ovesných slupek za minutu při pH 5,0 a teplotě 40 °C.




PŘÍLOHA II



Číslo (nebo č. ES)

Doplňková látka

Chemický vzorec, popis

Druh nebo kategorie zvířat

Maximální stáří

Minimální obsah

Maximální obsah

Jiná ustanovení

Konec platnosti povolení

Jednotky aktivity/kg kompletního krmiva

Enzymy

51

Endo-1,4-beta-xylanáza

EC 3.2.1.8

Přípravek endo-1,4-beta-xylanázy produkované Bacillus subtilis (LMG S-15136), s minimem aktivity pro:

endo-1,4-beta-xylanázu:

v pevné nebo kapalné formě:

100 IU (1)/g nebo ml

Výkrm krůt

10 IU

1.  V návodu k použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena skladovací teplota, doba trvanlivosti a stabilita při granulování.

2.  Doporučená dávka na 1 kg kompletního krmiva: 10 IU.

3.  Pro použití do krmných směsí bohatých na arabinoxylany, např. obsahujících minimálně 40 % pšenice nebo ječmene.

1.1.2007

(1)   1 IU je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujících cukrů (měřeno v ekvivalentu xylózy) z xylanu břízy za minutu při pH 4,5 a teplotě 30 °C.




PŘÍLOHA III



Číslo (nebo č. ES)

Doplňková látka

Chemický vzorec, popis

Druh nebo kategorie zvířat

Maximální stáří

Minimální obsah

Maximální obsah

Jiná ustanovení

Konec platnosti povolení

Jednotky aktivity/kg kompletního krmiva

Enzymy

51

Endo-1,4-beta-xylanáza

EC 3.2.1.8

Přípravek endo-1,4-beta-xylanázy produkované Bacillus subtilis (LMG S-15136) s minimem aktivity pro:

endo-1,4-beta-xylanázu:

v kapalné formě:

100 IU (1)/ml

Výkrm kuřat

10 IU

1.  V návodu k použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena skladovací teplota, doba trvanlivosti a stabilita při granulování.

2.  Doporučená dávka na 1 kg kompletního krmiva: 10 IU

3.  Pro použití do krmných směsí bohatých na arabinoxylany, např. obsahujících minimálně 40 % pšenice nebo ječmene

1.1.2007

(1)   1 IU je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujících cukrů (měřeno v ekvivalentu xylózy) za minutu z xylanu břízy při pH 4,5 a teplotě 30 °C.

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU