326/2001 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
| Částka: | 126 | Druh předpisu: | Vyhláška |
| Rozeslána dne: | 12. září 2001 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
| Přijato: | 30. srpna 2001 | Nabývá účinnosti: | 1. října 2001, s výjimkami |
| Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 69/2016 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. srpna 2016 |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
326
VYHLÁŠKA
Ministerstva zemědělství
ze dne 30. srpna 2001,
kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb.,
o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů,
ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy
a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 119/2000 Sb., (dále jen "zákon") pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich:
ODDÍL 1
MASO
§ 1
Pro účely této vyhlášky se rozumí
a) výsekovým masem - rozbourané, výsekové části jatečně upravených těl zvířat, získané úpravou čerstvého masa, určené k uvádění do oběhu,
b) kostmi - kosti získané bouráním jatečně upravených těl,
c) krví - krev získaná při porážce jatečných zvířat schváleným technologickým postupem,
d) syrovým sádlem nebo syrovým lojem - tuková tkáň získaná při opracování těl jatečných zvířat nebo při bourání masa,
e) hovězím masem - maso mladého býka, býka, volka, jalovice, krávy,
f) mladým býkem - nekastrovaná zvířata samčího pohlaví starší než 12 měsíců a do 24 měsíců včetně,
| ODDÍL 1 - | MASO |
| § 1   | |
| § 2 - | Členění na druhy a skupiny |
| § 3 - | Označování |
| § 4 - | Požadavky na jakost |
| § 5 - | Technologické požadavky |
| § 6 - | Uvádění do oběhu |
| § 7 - | Skladování |
| § 8 - | Přeprava |
| § 9 - | Prodej |
| ODDÍL 2 - | MASNÉ VÝROBKY |
| § 10   | |
| § 11 - | Členění na druhy a skupiny |
| § 12 - | Označování |
| § 13 - | Požadavky na jakost |
| § 14 - | Technologické požadavky |
| § 15 - | Uvádění do oběhu |
| § 16 - | Skladování |
| § 17 - | Přeprava |
| ODDÍL 3 - | RYBY, OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ A VÝROBKY Z NICH |
| § 18   | |
| § 19 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
| § 20 - | Označování |
| § 21 - | Požadavky na jakost |
| § 22 - | Technologické požadavky |
| § 23 - | Uvádění do oběhu |
| ODDÍL 4 - | VEJCE A VÝROBKY Z NICH |
| § 24   | |
| § 25 - | Členění na skupiny a podskupiny |
| § 26 - | Označování |
| § 27 - | Požadavky na jakost |
| § 28 - | Technologické požadavky |
| § 29 - | Uvádění do oběhu |
| § 30 - | Přechodné ustanovení |
| § 31 - | Zrušovací ustanovení |
| § 32 - | Účinnost |
| Příloha č. 1 - | Členění na druhy a skupiny |
| Příloha č. 2 - | Tabulka 1 Požadavky na třídy jakosti A a B pro nedělenou drůbež Tabulka 2 Přípustná záporná hmotnostní odchylka u zmrazené drůbeže tříděné podle hmotnostní kategorie |
| Příloha č. 3 - | Tabulka 1 Technologické požadavky na zmrazená nedělená kuřata, chlazená nedělená kuřata a krůty a na některé skupiny děleného drůbežího masa Tabulka 2 Technologické požadavky na některé skupiny děleného drůbežího masa |
| Příloha č. 4 - | Tabulka 1 Členění na druhy a skupiny Tabulka 2 Požadavky na výrobu určitých masných výrobků |
| Příloha č. 5 - | Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků |
| Příloha č. 6 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
| Příloha č. 7 - | Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich |
| Příloha č. 8 - | Členění na skupiny a podskupiny |
| Příloha č. 9 - | Členění na skupiny a podskupiny |
| Příloha č. 10 - | Požadavky na jakost majonéz |