150/2024 Sb.Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 189/2015 Sb., o postupu při služebním hodnocení vojáků a jeho hlediscích

Částka: 150 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 13. června 2024 Autor předpisu: Ministerstvo obrany
Přijato: 5. června 2024 Nabývá účinnosti: 1. července 2024
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
 Obsah   Tisk   Export  Skrýt přehled Celkový přehled   Skrýt názvy Zobrazit názvy  
Původní znění předpisu
Zavřít

150

VYHLÁŠKA

ze dne 5. června 2024,

kterou se mění vyhláška č. 189/2015 Sb., o postupu při služebním hodnocení vojáků a jeho hlediscích

Ministerstvo obrany stanoví podle § 17 odst. 5 zákona č. 221/1999 Sb., o vojácích z povolání, ve znění zákona č. 332/2014 Sb.:

Čl. I

Vyhláška č. 189/2015 Sb., o postupu při služebním hodnocení vojáků a jeho hlediscích, se mění takto:

1

§ 4 včetně nadpisu zní:

§ 4

Způsob hodnocení vojáka

(1) Při hodnocení hodnotitel sečte vojákem získané body v jednotlivých oblastech a následně vypočte jejich procentuální podíl z celkového možného počtu bodů. Výsledek zaokrouhlí na celá procenta nahoru.

(2) Voják je podle procentuálního podílu hodnocen

a

jako výtečný, pokud se procentuální podíl podle odstavce 1 pohybuje v rozpětí 86 až 100 procent,

b

jako velmi dobrý, pokud se procentuální podíl podle odstavce 1 pohybuje v rozpětí 64 až 85 procent nebo vyšším, ale v některé hodnocené oblasti získal méně než 3 body,

c

jako dobrý, pokud se procentuální podíl podle odstavce 1 pohybuje v rozpětí 46 až 63 procent nebo vyšším, ale v některé hodnocené oblasti získal méně než 1 bod,

d

jako vyhovující, pokud se procentuální podíl podle odstavce 1 pohybuje v rozpětí 30 až 45 procent, nebo

e

jako nevyhovující, pokud se procentuální podíl podle odstavce 1 pohybuje v rozpětí 0 až 29 procent; takový voják je nezpůsobilý pro další výkon služby.

2

Příloha zní:

Příloha k vyhlášce č. 189/2015 Sb.

Vzor služebního hodnocení

Příloha PDF (397 kB)

Čl. II

Účinnost

Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. července 2024.

Ministryně obrany:

Mgr. Černochová v. r.

MENU