53/2002 Sb.Vyhláška Ministerstva zdravotnictví, kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky použití látek přídatných, pomocných a potravních doplňků
Částka: | 022 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 15. února 2002 | Autor předpisu: | Ministerstvo zdravotnictví |
Přijato: | 29. ledna 2002 | Nabývá účinnosti: | 1. března 2002 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 446/2004 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. srpna 2004 |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
VYHLÁŠKA
Ministerstva zdravotnictví
ze dne 29. ledna 2002,
kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost
jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky použití látek přídatných,
pomocných a potravních doplňků
(1) Tato vyhláška stanoví množství a druhy látek přídatných, pomocných a potravních doplňků, které se smějí vyskytovat v potravinách a potravinových surovinách, podmínky jejich použití, potraviny a potravinové suroviny, v nichž se mohou tyto látky vyskytovat. Dále tato vyhláška stanoví přípustná množství látek kontaminujících, které smějí potraviny a potravinářské suroviny obsahovat. Nejvyšší přípustné úrovně radioaktivní kontaminace potravin stanoví zvláštní právní předpisy.1)
Obsah předpisu:
§ 1   | |
§ 2   | |
§ 3   | |
§ 4   | |
§ 5   | |
§ 6   | |
§ 7 - | Přechodné ustanovení |
§ 8 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | LÁTKY PŘIDANÉ |
Příloha č. 2 - | KONTAMINUJÍCÍ LÁTKY V POTRAVINÁCH |
Příloha č. 3 - | POMOCNÉ LÁTKY URČENÉ K VÝROBĚ POTRAVIN |
Příloha č. 4 - | POTRAVNÍ DOPLŇKY |
Zavřít