53/2002 Sb.Vyhláška Ministerstva zdravotnictví, kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky použití látek přídatných, pomocných a potravních doplňků

Částka: 022 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 15. února 2002 Autor předpisu: Ministerstvo zdravotnictví
Přijato: 29. ledna 2002 Nabývá účinnosti: 1. března 2002
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 446/2004 Sb. Pozbývá platnosti: 1. srpna 2004
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
53

VYHLÁŠKA
Ministerstva zdravotnictví

ze dne 29. ledna 2002,
kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost
jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky použití látek přídatných,
pomocných a potravních doplňků



        Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 písm. a) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb., (dále jen "zákon"):

§ 1

        (1)  Tato vyhláška stanoví množství a druhy látek přídatných, pomocných a potravních doplňků, které se smějí vyskytovat v potravinách a potravinových surovinách, podmínky jejich použití, potraviny a potravinové suroviny, v nichž se mohou tyto látky vyskytovat. Dále tato vyhláška stanoví přípustná množství látek kontaminujících, které smějí potraviny a potravinářské suroviny obsahovat. Nejvyšší přípustné úrovně radioaktivní kontaminace potravin stanoví zvláštní právní předpisy.1)

. . .

Obsah předpisu:
§ 1  
§ 2  
§ 3  
§ 4  
§ 5  
§ 6  
§ 7 - Přechodné ustanovení
§ 8 - Účinnost
Příloha č. 1 - LÁTKY PŘIDANÉ
Příloha č. 2 - KONTAMINUJÍCÍ LÁTKY V POTRAVINÁCH
Příloha č. 3 - POMOCNÉ LÁTKY URČENÉ K VÝROBĚ POTRAVIN
Příloha č. 4 - POTRAVNÍ DOPLŇKY
Zavřít
MENU