34/2013 Sb.Vyhláška o veterinárních požadavcích na porážení krokodýlů a další zpracování masa a živočišných produktů pocházejících z krokodýlů
Částka: | 016 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 18. února 2013 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 6. února 2013 | Nabývá účinnosti: | 1. března 2013 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
VYHLÁŠKA
ze dne 6. února 2013
o veterinárních požadavcích na porážení krokodýlů a další zpracování masa
a živočišných produktů pocházejících z krokodýlů
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 78 zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění zákona č. 131/2003 Sb., zákona č. 316/2004 Sb., zákona č. 48/2006 Sb., zákona č. 182/2008 Sb., zákona č. 227/2009 Sb. a zákona č. 308/2011 Sb., k provedení § 21 odst. 15, § 23 odst. 4 a § 24 odst. 2 písm. a) veterinárního zákona:
POCHÁZEJÍCÍCH Z KROKODÝLŮ
(1) Tato vyhláška upravuje v návaznosti na přímo použitelný předpis Evropské unie1)
a) způsob přípravy krokodýlů, jejich těl, krokodýlího masa, orgánů a ostatních částí k veterinárnímu vyšetření,
b) veterinární a hygienické požadavky na podniky, závody a jiná zařízení, v nichž se zachází s živočišnými produkty pocházejícími z krokodýlů, a technické podmínky jejich konstrukce, uspořádání a vybavení,
c) vyšetřování krokodýlů a živočišných produktů pocházejících z krokodýlů, posuzování a označování těchto produktů na základě jejich veterinárního vyšetření, jakož i veterinární podmínky uvolňování těchto produktů do oběhu.
(2) Tato vyhláška byla oznámena v souladu se směrnicí Evropského parlamentu a Rady 98/34/ES ze dne 22. června 1998 o postupu poskytování informací v oblasti technických norem a předpisů a pravidel pro služby informační společnosti, ve znění směrnice 98/48/ES .
ČÁST PRVNÍ - | VETERINÁRNÍ POŽADAVKY NA PORÁŽENÍ KROKODÝLŮ A DALŠÍ ZPRACOVÁNÍ MASA A ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ POCHÁZEJÍCÍCH Z KROKODÝLŮ |
§ 1 - | Předmět úpravy |
§ 2 - | Vymezení pojmů |
§ 3 - | Požadavky na vybavení jatek |
§ 4 - | Hygiena porážky |
§ 5 - | Požadavky na bourárny |
§ 6 - | Hygiena bourání a vykosťování |
§ 7 - | Označování krokodýlího masa |
§ 8 - | Skladování a přeprava |
§ 9 - | Výkon dozoru a provádění prohlídek |
§ 10   | |
ČÁST DRUHÁ - | Změna vyhlášky o ochraně zvířat při usmrcování |
§ 11   | |
ČÁST TŘETÍ - | ÚČINNOST |
§ 12   |