45/2000 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se mění vyhláška Ministerstva zemědělství č. 335/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí
Částka: | 016 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 10. března 2000 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 23. února 2000 | Nabývá účinnosti: | 1. dubna 2000 s výjimkou |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 248/2018 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. prosince 2018 |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých
souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů,
ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje,
kvasný ocet a droždí
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon"):
Vyhláška č. 335/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí, se mění takto:
1. § 1 včetně poznámky pod čarou č. 1) zní:
Pro účely této vyhlášky se rozumí
a) nealkoholickým nápojem - nápoj obsahující nejvýše 0,5 objemových procent ethanolu (0,4 hmotnostních procent ethanolu), vyrobený ze stanovených surovin, zejména z vody nebo minerální vody, ovocné, zeleninové, rostlinné nebo živočišné suroviny, přírodních nebo náhradních sladidel, medu, nebo kombinací některých z uvedených surovin, popřípadě sycený oxidem uhličitým,
Čl. I   | |
Čl. II - | Přechodná ustanovení |
Čl. III - | Účinnost |
Příloha č. 5 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost piva |
Příloha č. 6 - | Smyslové požadavky na jakost piva |
Příloha č. 7 - | Členění na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 7 - | Nejvyšší přípustná záporná objemová odchylka od jmenovitého objemu |
Příloha č. 8 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost |