323/1999 Sb.Vyhláška Ministerstva zdravotnictví, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 298/1997 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné, ve znění vyhlášky č. 3/1999 Sb.
Částka: | 105 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 17. prosince 1999 | Autor předpisu: | Ministerstvo zdravotnictví |
Přijato: | 29. listopadu 1999 | Nabývá účinnosti: | 1. ledna 2000 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 53/2002 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. března 2002 |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití,
jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků
a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné, ve znění vyhlášky č. 3/1999 Sb.
Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 písm. a) a b) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů:
Vyhláška č. 298/1997 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné, ve znění vyhlášky č. 3/1999 Sb., se mění takto:
1. V § 1 odst. 1 se slova "reziduí pesticidů" zrušují.
2. V § 2 se odstavec 3 zrušuje.
Dosavadní odstavec 4 se označuje jako odstavec 3.
3. V § 3 se odstavec 4 zrušuje.
Dosavadní odstavce 5 až 7 se označují jako odstavce 4 až 6.
4. V příloze č. 1 části 1 odst. 7 se na konci písmene b) doplňují slova: "nejde-li o révové víno,".
5. V příloze č. 1 části 1 se na konci odstavce 8 doplňuje věta: "Potraviny, u kterých byla trvanlivost prodloužena použitím balicích plynů, se označí údajem "Baleno v ochranné atmosféře". Přítomnost oxidu siřičitého a kyseliny sorbové se neuvádí u révového vína.".
Obsah předpisu:
Čl. I   | |
Čl. II - | Přechodné ustanovení |
Čl. III   |
Zavřít