287/1999 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství o veterinárních požadavcích na živočišné produkty
Částka: | 094 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 2. prosince 1999 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 16. listopadu 1999 | Nabývá účinnosti: | 1. ledna 2000 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 375/2003 Sb. | Pozbývá platnosti: | 10. listopadu 2003 |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
287
VYHLÁŠKA
Ministerstva zemědělství
ze dne 16. listopadu 1999
o veterinárních požadavcích na živočišné produkty
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst. 5, § 19 odst. 1, § 20 odst. 7, § 21 odst. 6, § 22 odst. 2, § 23 odst. 4, § 24 odst. 2, § 25 odst. 1, § 27 odst. 4, § 53 odst. 5 a § 75 odst. 3 zákona č.
166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon):
Úvodní ustanovení
§ 1
Tato vyhláška upravuje podrobněji
a)
veterinární podmínky a požadavky, stanovené pro získávání, výrobu, zpracovávání, ošetřování, balení, skladování a přepravu živočišných produktů a jejich uvádění do oběhu (dále jen "zacházení se živočišnými produkty"),
b)
veterinární požadavky na uspořádání a vybavení provozů, v nichž se zachází se živočišnými produkty,
c)
veterinární podmínky prodeje živočišných produktů,
d)
zacházení s jatečnými zvířaty na jatkách včetně jejich porážení, organizaci provozu jatek a přípravu těl, masa, orgánů a ostatních částí poražených zvířat k veterinárnímu vyšetření,
e)
prohlídku jatečných zvířat a masa a veterinární vyšetření ostatních živočišných produktů,
f)
posuzování a označování živočišných produktů na základě jejich veterinárního vyšetření a jejich uvolňování do oběhu,
g)
postup při odběru vzorků.
§ 1 - | Úvodní ustanovení |
§ 2   | |
§ 3   | |
§ 4   | |
§ 5 - | Státní veterinární dozor |
ČÁST PRVNÍ - | VETERINÁRNÍ PODMÍNKY ZACHÁZENÍ SE ŽIVOČIŠNÝMI PRODUKTY |
HLAVA I - | OBECNÉ PODMÍNKY |
§ 6   | |
§ 7   | |
§ 8   | |
§ 9   | |
§ 10 - | Balení potravin živočišného původu ve výrobě |
§ 11 - | Přeprava potravin živočišného původu |
§ 12   | |
§ 13   | |
§ 14   | |
§ 15   | |
§ 16 - | Pravidla osobní hygieny |
HLAVA II - | ZVLÁŠTNÍ PODMÍNKY |
Díl 1 - | Provozy určené k zacházení s masem a masnými výrobky |
§ 17 - | Jatky |
§ 18 - | Jatky s malou kapacitou |
§ 19 - | Drůbeží jatky |
§ 20 - | Provozy, v nichž se vyrábějí masné výrobky |
§ 21 - | Provozy určené pro zacházení se zvěřinou |
§ 22 - | Provozy určené pro zacházení s produkty rybolovu |
Díl 2   | |
§ 23 - | Provozy určené k získávání mléka |
§ 24 - | Provozy určené k ošetřování a zpracování mléka |
§ 25 - | Provozy určené pro zacházení s vejci |
§ 26 - | Provozy určené pro zacházení s včelími produkty |
HLAVA III - | PODMÍNKY PRODEJE ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ |
§ 27 - | Tržnice a tržiště |
§ 28   | |
§ 29 - | Prodej podmíněně poživatelných potravin živočišného původu |
§ 30 - | Prodej živočišných produktů, určených ke krmení zvířat |
§ 31   | |
ČÁST DRUHÁ - | VETERINÁRNÍ POŽADAVKY NA ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY |
HLAVA I - | OBECNÉ POŽADAVKY |
§ 32   | |
§ 33   | |
§ 34   | |
§ 35   | |
§ 36   | |
HLAVA II - | ZVLÁŠTNÍ POŽADAVKY |
Díl 1 - | Maso jatečných a jiných zvířat a masné výrobky |
§ 37   | |
§ 38   | |
§ 39   | |
§ 40   | |
§ 41   | |
Díl 2 - | Mléko |
§ 42   | |
§ 43   | |
§ 44   | |
§ 45 - | Mlékárenské ošetření a zpracování mléka |
§ 46   | |
§ 47   | |
§ 48 - | Ovčí, kozí a kobylí mléko |
§ 49   | |
Díl 3 - | Vejce |
§ 50   | |
§ 51   | |
§ 52   | |
Díl 4 - | Včelí produkty |
§ 53   | |
ČÁST TŘETÍ - | PROHLÍDKA JATEČNÝCH ZVÍŘAT A MASA A ROZHODOVÁNÍ O JEHO POUŽITELNOSTI |
HLAVA I - | PROHLÍDKA JATEČNÝCH ZVÍŘAT A MASA |
Díl 1 - | Organizace provozu jatek |
§ 54   | |
§ 55   | |
§ 56   | |
§ 57   | |
§ 58   | |
Díl 2 - | Veterinární vyšetřování jatečných zvířat před poražením |
§ 59   | |
Díl 3 - | Porážení jatečných zvířat |
§ 60   | |
§ 61   | |
§ 62   | |
Díl 4 - | Veterinární vyšetřování jatečných zvířat po poražení |
§ 63   | |
§ 64   | |
§ 65 - | Velká jatečná zvířata |
§ 66 - | Jatečná drůbež |
§ 67 - | Jateční králíci |
§ 68 - | Prohloubená prohlídka |
§ 69 - | Náhrada nákladů spojených s výkonem prohlídky jatečných zvířat a masa |
HLAVA II - | POSUZOVÁNÍ MASA A ORGÁNŮ JATEČNÝCH ZVÍŘAT |
Díl 1 - | Posouzení masa a orgánů podle výsledku prohlídky |
§ 70   | |
§ 71   | |
§ 72   | |
§ 73   | |
Díl 2 - | Označování masa a orgánů jatečných zvířata jejich uvolňování do oběhu |
§ 74   | |
§ 75   | |
§ 76   | |
§ 77   | |
§ 78   | |
§ 79 - | Úprava masa před jeho uvolněním do výroby |
§ 80 - | Uvolňování masa a orgánů jatečných zvířat do oběhu |
§ 81   | |
§ 82   | |
Díl 3 - | Domácí porážky |
§ 83   | |
ČÁST ČTVRTÁ - | VETERINÁRNÍ VYŠETŘENÍ JINÝCH ZVÍŘAT A POSUZOVÁNÍ JEJICH MASA |
HLAVA I - | ZVĚŘ |
§ 84   | |
§ 85   | |
§ 86   | |
§ 87   | |
§ 88 - | Posuzování a označování zvěřiny |
§ 89   | |
HLAVA II - | RYBY, KORÝŠI, MĚKKÝŠI, ŽÁBY A JINÍ ŽIVOČICHOVÉ VODNÍHO A SUCHOZEMSKÉHO PROSTŘEDÍ |
§ 90   | |
§ 91   | |
§ 92   | |
§ 93   | |
§ 94   | |
ČÁST PÁTÁ - | VETERINÁRNÍ VYŠETŘENÍ A POSUZOVÁNÍ OSTATNÍCH ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ |
§ 95   | |
ČÁST ŠESTÁ - | SPOLEČNÁ A ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ |
§ 96   | |
§ 97   | |
§ 98   | |
Příloha č. 1 - | Mikrobiologické požadavky na živočišné produkty |
Příloha č. 2 - | Zásady postupu při odběru vzorků |
Příloha č. 3 - | Skupiny sledovaných (monitorovaných) cizorodých látek |
Příloha č. 4 - | Příprava jatečných zvířat k veterinárnímu vyšetření po poražení |
Příloha č. 5 - | Zásady pro posuzování živočišných produktů A. Jateční zvířata a zvěř B. C. D. E. Ryby, korýši, měkkýši, žáby a jiní živočichové; Mléko; Vejce; Včelí produkty |