220/1998 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství o způsobu a rozsahu posuzování shody potravin, způsobu přípravy a odběru kontrolních vzorků potravin a tabákových výrobků výrobcem, o druzích potravin, pro které bude výrobcem nebo dovozcem vydáváno písemné prohlášení o shodě, a o rozsahu a obsahu tohoto prohlášení (posuzování shody)

Částka: 076 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 29. září 1998 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 15. září 1998 Nabývá účinnosti: 1. října 1998
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 339/2001 Sb. Pozbývá platnosti: 1. ledna 2002
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 43/2000 Sb. s účinností od 1. dubna 2000

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

VYHLÁŠKA

Ministerstva zemědělství

o způsobu a rozsahu posuzování shody potravin, způsobu přípravy a odběru kontrolních vzorků potravin a tabákových výrobků výrobcem, o druzích potravin, pro které bude výrobcem nebo dovozcem vydáváno písemné prohlášení o shodě, a o rozsahu a obsahu tohoto prohlášení (posuzování shody)


        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. b) a c) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon"):


Obecná ustanovení

§ 1

        Vyhláška stanoví:

a)
způsob a rozsah posuzování shody potravin a tabákových výrobků podle § 3 odst. 1 písm. f) a § 12 odst. 3 písm. a) zákona,

b)
rozsah a obsah písemného prohlášení o shodě potravin výrobcem nebo dovozcem podle § 3 odst. 2 zákona,

c)
potraviny, na které výrobce nebo dovozce vydá písemné prohlášení o shodě,

d)
způsob odběru a přípravy kontrolních vzorků potravin a tabákových výrobků k posuzování shody výrobcem; výběr a počet vzorků pro posuzování mikrobiologických požadavků stanoví zvláštní právní předpis.1)


§ 2

        Pro účely této vyhlášky se rozumí

a)
posuzováním shody porovnávání skutečné jakosti a zdravotní nezávadnosti potraviny nebo skutečné jakosti tabákového výrobku s požadavky na zdravotní nezávadnost a technickými požadavky na výrobky2) stanovenými zákonem a jeho prováděcími předpisy,3) popřípadě s dalšími údaji deklarovanými na obale potraviny nebo tabákového výrobku určeném pro spotřebitele,
. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Obecná ustanovení
§ 2  
§ 3 - Způsob a rozsah posuzování shody potravina tabákových výrobků
§ 4 - Písemné prohlášení o shodě potravin
§ 5  
§ 6 - Čerstvé ovoce, čerstvá zeleninaa konzumní brambory z dovozu
§ 7 - Způsob odběru a přípravy vzorků potravinvýrobcem pro posuzování shody,mimo odběr vzorků pro kontroluposuzování mikrobiologických požadavků
§ 8 - Odběr vzorků
§ 9  
§ 10 - Způsoby odběru vzorků
§ 11 - Příprava vzorků
§ 12 - Balení vzorků
§ 13 - Označování vzorku
§ 14 - Protokol o odběru vzorku
§ 15 - Evidence o odběru vzorků
§ 16 - Přechodná ustanovení
§ 17 - Účinnost
Příloha č. 1 - Potraviny, před jejichž uvedením do oběhu vydá výrobce nebo dovozce písemné prohlášení o shodě potravin na základě vlastního zjištění nebo podkladů zahraničního výrobce
Příloha č. 2 - Potraviny, před jejichž uvedením do oběhu vydá výrobce nebo dovozce písemné prohlášení o shodě potravin na základě protokolu o zkoušce
Příloha č. 3 - Potraviny, před jejichž uvedením do oběhu vydá výrobce nebo dovozce písemné prohlášení o shodě potravin na základě certifikátu autorizované osoby nebo na základě souhlasu Ministerstva zdravotnictví
Příloha č. 4 - Prohlášení o shodě
Příloha č. 5 - Certifikát
Příloha č. 6 - Certifikát
Příloha č. 7 - Tabulka rovnoměrně rozdělených náhodných čísel
Příloha č. 8 - Typy přejímacích plánů odpovídající typům kontrolovaných znaků potravin
Zavřít
MENU