331/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

Částka: 110 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 31. prosince 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 11. prosince 1997 Nabývá účinnosti: 31. prosince 1997
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 398/2016 Sb. Pozbývá platnosti: 1. července 2017
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 419/2000 Sb. s účinností od 1. ledna 2001

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

331

 

VYHLÁŠKA

 

Ministerstva zemědělství

 

ze dne 11. prosince 1997,

 

kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích
a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření,
jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici



        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon") pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici:

ODDÍL 1

 

KOŘENÍ

 

§ 1


        Pro účely této vyhlášky se rozumí

a)

kořením části rostlin jako kořeny, oddenky, kůra, listy, nať, květy, plody, semena nebo jejich části, uvedené v příloze č. 2, v nezbytné míře technologicky zpracované a užívané k ovlivňování chutě a vůně potravin; u mletých koření se připouští přídavek protispékavých látek nejvýše do jednoho procenta hmotnosti,

b)

směsí koření směs jednotlivých koření uvedených pod písmenem a), bez použití přídatných látek, u mletých a drcených směsí koření se připouští přídavek protispékavých látek nejvýše do jednoho procenta hmotnosti,

c)

kořenícím přípravkem směs jednotlivých koření uvedených pod písmenem a), přídatných látek, zeleniny, soli nebo hub, případně dalších složek,

d)

vlastními organickými příměsmi příměsi pocházející z vlastní rostliny koření, zejména zlomky stonků, lodyh, větviček, bobulí, plodů, listů a plody prázdné,

. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - KOŘENÍ
§ 1  
§ 2 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 3 - Označování
§ 4 - Požadavky na jakost
ODDÍL 2 - JEDLÁ SŮL
§ 5  
§ 6 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 7 - Označování
§ 8 - Požadavky na jakost
ODDÍL 3 - DEHYDRATOVANÉ VÝROBKYA OCHUCOVADLA
§ 9  
§ 10 - Členění druhu na skupiny
§ 11 - Označování
§ 12 - Požadavky na jakost
§ 13 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 4 - HOŘČICE
§ 14  
§ 15 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 16 - Označování
§ 17 - Požadavky na jakost
§ 18 - Uvádění do oběhu
§ 19 - Přechodné ustanovení
§ 20 - Účinnost
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - SMYSLOVÉ POŽADAVKY NA JAKOST
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - ČLenění druhu na skupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Zavřít
MENU