328/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Částka: | 110 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 31. prosince 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 11. prosince 1997 | Nabývá účinnosti: | 31. prosince 1997 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 77/2003 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. července 2003 |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
VYHLÁŠKA
Ministerstva zemědělství
kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon") pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje:
ODDÍL 1
MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
§ 1
Pro účely této vyhlášky se rozumí
a)
syrovým mlékem tekutina vylučovaná mléčnou žlázou hospodářských zvířat, získaná dojením, splňující požadavky zvláštních předpisů,1)
b)
mléčným výrobkem výrobek odvozený výlučně z mléka, přičemž platí, že látky nezbytné pro jeho výrobu mohou být přidány, jen když tyto látky nejsou použity za účelem nahrazení všech nebo části kterékoliv ze složek mléka,
c)
mlékem syrové mléko ošetřené podle zvláštních předpisů,1)
d)
smetanou tekutý mléčný výrobek ošetřený podle zvláštních předpisů1) a upravený na obsah tuku nejméně 10 % hmotnostních,
e)
kysaným mléčným výrobkem výrobek získaný kysáním mléka za použití mikroorganizmů mléčného kysání, tepelně neošetřený po kysacím procesu,
ODDÍL 1 - | MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY |
§ 1   | |
§ 2 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 3 - | Označování |
§ 4 - | Požadavky na jakost |
§ 5 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 2 - | ZMRZLINY A MRAŽENÉ KRÉMY |
§ 6   | |
§ 7 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 8 - | Označování |
§ 9 - | Požadavky na jakost |
§ 10 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 3 - | JEDLÉ TUKY A OLEJE |
§ 11   | |
§ 12 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 13 - | Označování |
§ 14 - | Požadavky na jakost |
§ 15 - | Uvádění do oběhu |
§ 16 - | Přechodná ustanovení |
§ 17 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
Příloha č. 2 - | Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání |
Příloha č. 3 - | Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků |
Příloha č. 4 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
Příloha č. 5 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů |
Příloha č. 7 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny Fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 9 - | Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů |