295/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny

Částka: 098 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 12. prosince 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zdravotnictví
Přijato: 28. listopadu 1997 Nabývá účinnosti: 12. prosince 1997
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 347/2002 Sb. Pozbývá platnosti: 6. srpna 2002
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
295

VYHLÁŠKA

Ministerstva zdravotnictví

ze dne 28. listopadu 1997

o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny


      Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 písm. e) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů:


Úvodní ustanovení


§ 1

      (1) Tato vyhláška stanoví hygienické požadavky na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny podle sortimentu prodávaných potravin. Prodejem potravin je i příprava zmrzlin ze základních směsí pro výrobu zmrzlin v potravinářské prodejně.

      (2) Vyhláška se nevztahuje na prodej živých zvířat včetně ryb a na prodej živočišných surovin na tržištích a v tržnicích.1)


§ 2

      Pro účely této vyhlášky se rozumí

a)
prodejnou pro prodej potravin (dále jen "potravinářská prodejna") zařízení tvořené souborem místností a prostor určených a vybavených pro prodej potravin, popř. k dalším souvisejícím činnostem. Potravinářskou prodejnou je i stánek a jiné prodejní zařízení, kde se provádí prodej potravin,

b)
stánkem zařízení tvořené zpravidla jediným prostorem, určeným a vybaveným pro prodej potravin, popřípadě poskytování občerstvení. Stánky se zřizují pro

1.
dlouhodobý prodej potravin jako stálé nebo sezonní zařízení,

2.
krátkodobý prodej potravin jako přechodné zařízení při jednorázových akcích (například slavnosti, kulturní a sportovní akce),

c)
jiným prodejním zařízením

1.
mobilní zařízení, účelově upravené a vybavené pro pojízdný dlouhodobý, popřípadě sezonní prodej potravin,
. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Úvodní ustanovení
§ 2  
§ 3 - Hygienické požadavky na vybavenípotravinářské prodejny
§ 4  
§ 5  
§ 6  
§ 7  
§ 8  
§ 9  
§ 10 - Hygienické požadavky na prodej potravin
§ 11  
§ 12 - Hygienické požadavky na přípravu a prodej zmrzlinpřipravovaných podle vlastních receptura technologických postupů v potravinářskýchprodejnách a stáncích
§ 13  
§ 14  
§ 15 - Závěrečná ustanovení
§ 16  
Zavřít
MENU