295/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny
Částka: | 098 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 12. prosince 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zdravotnictví |
Přijato: | 28. listopadu 1997 | Nabývá účinnosti: | 12. prosince 1997 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 347/2002 Sb. | Pozbývá platnosti: | 6. srpna 2002 |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 písm. e) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů:
(1) Tato vyhláška stanoví hygienické požadavky na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny podle sortimentu prodávaných potravin. Prodejem potravin je i příprava zmrzlin ze základních směsí pro výrobu zmrzlin v potravinářské prodejně.
(2) Vyhláška se nevztahuje na prodej živých zvířat včetně ryb a na prodej živočišných surovin na tržištích a v tržnicích.1)
Pro účely této vyhlášky se rozumí
- a)
- prodejnou pro prodej potravin (dále jen "potravinářská prodejna") zařízení tvořené souborem místností a prostor určených a vybavených pro prodej potravin, popř. k dalším souvisejícím činnostem. Potravinářskou prodejnou je i stánek a jiné prodejní zařízení, kde se provádí prodej potravin,
- b)
- stánkem zařízení tvořené zpravidla jediným prostorem, určeným a vybaveným pro prodej potravin, popřípadě poskytování občerstvení. Stánky se zřizují pro
- 1.
- dlouhodobý prodej potravin jako stálé nebo sezonní zařízení,
- 2.
- krátkodobý prodej potravin jako přechodné zařízení při jednorázových akcích (například slavnosti, kulturní a sportovní akce),
- c)
- jiným prodejním zařízením
- 1.
- mobilní zařízení, účelově upravené a vybavené pro pojízdný dlouhodobý, popřípadě sezonní prodej potravin,
Obsah předpisu:
§ 1 - | Úvodní ustanovení |
§ 2   | |
§ 3 - | Hygienické požadavky na vybavenípotravinářské prodejny |
§ 4   | |
§ 5   | |
§ 6   | |
§ 7   | |
§ 8   | |
§ 9   | |
§ 10 - | Hygienické požadavky na prodej potravin |
§ 11   | |
§ 12 - | Hygienické požadavky na přípravu a prodej zmrzlinpřipravovaných podle vlastních receptura technologických postupů v potravinářskýchprodejnách a stáncích |
§ 13   | |
§ 14   | |
§ 15 - | Závěrečná ustanovení |
§ 16   |
Zavřít