294/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

Částka: 098 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 12. prosince 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zdravotnictví
Přijato: 28. listopadu 1997 Nabývá účinnosti: 12. prosince 1997
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 132/2004 Sb. Pozbývá platnosti: 30. dubna 2004
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 91/1999 Sb. s účinností od 20. května 1999

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

VYHLÁŠKA

Ministerstva zdravotnictví

ze dne 28. listopadu 1997

o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení


        Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 písm. b) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů:


§ 1

Úvodní ustanovení

        (1) Tato vyhláška stanoví mikrobiologické požadavky na potraviny určené k uvedení do oběhu, způsob jejich kontroly a způsob hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska.

        (2) Mikrobiologické požadavky na balenou pitnou vodu, balenou stolní vodu, balenou kojeneckou vodu a balenou přírodní minerální vodu stanoví zvláštní předpis.1)


Mikrobiologické požadavky
a mikrobiologické vyšetřování


§ 2

        (1) Potraviny uvedené do oběhu musí vyhovovat mikrobiologickým požadavkům stanoveným v částech 1 a 2 přílohy této vyhlášky.

        (2) Pro kontrolu a hodnocení, zda potraviny vyhovují mikrobiologickým požadavkům, se v částech 1 a 2 přílohy stanoví počet vzorků, skupin a druhů mikroorganismů, jejich tolerované a mezní hodnoty. Nižší počet vzorků, než je uveden v části 2 přílohy, může být odebírán jen za podmínek stanovených v části 1 přílohy.


§ 3

        (1) Vzorky se odebírají náhodným výběrem, kterým se pro účely této vyhlášky rozumí výběr, při kterém libovolný vzorek kontrolované šarže má stejnou pravděpodobnost, že bude vybrán. V epidemiologicky závažných případech a při haváriích se vzorky odebírají výběrem záměrným, kterým se pro účely této vyhlášky rozumí výběr, do něhož jsou zahrnuty vzorky s určitým záměrem, a pravděpodobnost, že libovolný vzorek kontrolované šarže bude vybrán, není stejná.
. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Úvodní ustanovení
§ 2 - Mikrobiologické požadavkya mikrobiologické vyšetřování
§ 3  
§ 4 - Hodnocení potravin z mikrobiologickéhohlediska
§ 5 - Závěrečná ustanovení
§ 6  
Příloha - VŠEOBECNÉ ZÁSADY A POJMY - ČÁST 1
Zavřít
MENU