141/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství o technických požadavcích na výrobu, skladování a zpracování lihu

Částka: 049 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 30. června 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 20. června 1997 Nabývá účinnosti: 1. července 1997
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 289/2016 Sb. s účinností od 1. ledna 2017

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

141

 

VYHLÁŠKA

 

Ministerstva zemědělství

 

ze dne 20. června 1997

 

o technických požadavcích na výrobu, skladování a zpracování lihu



       Ministerstvo zemědělství v dohodě s Ministerstvem průmyslu a obchodu stanoví podle § 21 odst. 1 zákona č. 61/1997 Sb., o lihu a o změně a doplnění zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákona České národní rady č. 587/1992 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, (zákon o lihu):

 

§ 1

 

Technické požadavky na výrobní zařízení lihovarů

a jejich uspořádání

 

(k § 5 zákona o lihu)

 

       (1)  Tato vyhláška byla oznámena v souladu se směrnicí Evropského parlamentu a Rady 98/34/ES ze dne 22. června 1998 o postupu při poskytování informací v oblasti technických norem a předpisů a pravidel pro služby informační společnosti, ve znění směrnice 98/48/ES .


       (2) Výrobním zařízením lihovaru jsou přístroje, potrubí a prostory, ve kterých je líh a lihové páry neregistrované kontrolním lihovým měřidlem (dále jen "měřidlo"), jakož i zařízení na jímání lutrových vod a odloučených olejů a vosků, přičemž lutrovými vodami se rozumí vody vznikající při získávání lihu způsobem stanoveným zákonem, a to po destilačním oddělení lihu.

. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Technické požadavky na výrobní zařízení lihovarůa jejich uspořádání
§ 2 - Technické požadavky na zařízenípro skladování lihu
§ 3 - Metody stanovení objemového množstvía objemové koncentrace lihua způsob výpočtu množství lihu
§ 4 - Druhy denaturačních prostředkůa jejich minimální množství a účelpoužití denaturovaného lihu
§ 5 - Členění základních druhů lihua jejich kvalitativní znaky
§ 6 - Metody stanovení kvalitativních znaků
§ 7 - Normy ztrát lihu
§ 8 - Ztráty dopravní
§ 9 - Ztráty manipulační
§ 10 - Ztráty skladovací
§ 11 - Ztráty stáčecí
§ 12 - Ztráty při úpravách lihu
§ 13 - Ztráty při zpracování lihu
§ 14 - Přechodné ustanovení
§ 15 - Účinnost
Příloha č. 1 - ČÁST A VZOREC PRO VÝPOČET HUSTOTY
Příloha č. 2 - Druhy a minimální množství denaturačních prostředků a účel použití denaturovaného lihu
Příloha č. 3 - Kvalitativní znaky jednotlivých druhů lihu
Příloha č. 4 - Normy ztrát lihu
Zavřít
MENU