287/2016 Sb.Vyhláška o rozsahu a způsobu poskytování proviantních a výstrojních náležitostí vojákům v záloze ve službě
Částka: | 111 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 12. září 2016 | Autor předpisu: | Ministerstvo obrany |
Přijato: | 5. září 2016 | Nabývá účinnosti: | 12. září 2016 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
287
VYHLÁŠKA
ze dne 5. září 2016
o rozsahu a způsobu poskytování proviantních a výstrojních náležitostí
vojákům v záloze ve službě
Ministerstvo obrany stanoví podle § 22 zákona č. 45/2016 Sb., o službě vojáků v záloze:
§ 1
Poskytování bezplatného stravování
(1) Bezplatné stravování vojáka v záloze ve službě (dále jen „voják“) se zajišťuje formou výdeje teplé stravy a výdeje materiálních prostředků, není-li dále stanoveno jinak.
(2) Teplá strava se vojákovi poskytuje formou snídaně, oběda a večeře.
(3) Materiálními prostředky podle odstavce 1 se rozumí jídelní nádobí třídílné, jídelní příbor s obalem a otvírač konzerv, které se vojákovi vydávají při prvním nástupu vojenské činné služby po zařazení do aktivní zálohy nebo při prvním povolání na dobrovolné anebo povinné vojenské cvičení.
§ 2
Poskytování náhrady v penězích namísto výdeje teplé stravy
(1) Poskytuje-li se vojákovi namísto výdeje teplé stravy náhrada v penězích, poskytuje se ve výši finanční hodnoty druhů a množství potravin nevydané teplé stravy, které odpovídají stravní dávce stanovené touto vyhláškou.
§ 1 - | Poskytování bezplatného stravování |
§ 2 - | Poskytování náhrady v penězích namísto výdeje teplé stravy |
§ 3 - | Poskytování jiných potravin namísto výdeje teplé stravy |
§ 4 - | Stravní dávky a přídavky potravin |
§ 5   | |
§ 6   | |
§ 7   | |
§ 8 - | Finanční, energetická a výživová hodnota potravin |
§ 9   | |
§ 10 - | Způsob poskytování výstrojních náležitostí |
§ 11 - | Vojenská výstroj při pohřbu |
§ 12 - | Ortopedická obuv a nadměrné velikosti vojenské výstroje |
§ 13 - | Obměna vojenské výstroje |
§ 14 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Stravní dávky a přídavky potravin na osobu a den a normy jejich energetických a výživových hodnot |
Příloha č. 2 - | Průměrná skladba spotřeby potravin na osobu a den k dosažení požadovaných energetických a výživových hodnot podle stravních dávek a přídavků potravin k určení výše jejich finanční hodnoty |