332/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
Částka: | 111 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 31. prosince 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 12. prosince 1997 | Nabývá účinnosti: | 31. prosince 1997 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 157/2003 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. května 2004 |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
332
VYHLÁŠKA
Ministerstva zemědělství
kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen"zákon") pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich:
ODDÍL 1
ČERSTVÉ OVOCE A ČERSTVÁ ZELENINA
§ 1
Pro účely této vyhlášky se rozumí
a)
čerstvým ovocem jedlé plody a semena stromů, keřů nebo bylin uváděné do oběhu bezprostředně po sklizni nebo po určité době skladování v syrovém stavu,
b)
čerstvou zeleninou jedlé části, zejména kořeny, bulvy, listy, nať, květenství, plody jednoletých nebo víceletých rostlin uváděné do oběhu bezprostředně po sklizni nebo po určité době skladování v syrovém stavu.
§ 2
Členění na skupiny a podskupiny
Členění na skupiny a podskupiny je uvedeno v příloze č. 1.
ODDÍL 1 - | ČERSTVÉ OVOCE A ČERSTVÁ ZELENINA |
§ 1   | |
§ 2 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 3 - | Označování |
§ 4 - | Požadavky na jakost |
§ 5 - | Skladování |
ODDÍL 2 - | ZPRACOVANÉ OVOCE |
§ 6   | |
§ 7 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 8 - | Označování |
§ 9 - | Požadavky na jakost |
§ 10 - | Technologické požadavky |
§ 11 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 3 - | ZPRACOVANÁ ZELENINA |
§ 12   | |
§ 13 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 14 - | Označování |
§ 15 - | Požadavky na jakost |
§ 16 - | Technologické požadavky |
§ 17 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 4 - | SUCHÉ SKOŘÁPKOVÉ PLODY |
§ 18   | |
§ 19 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 20 - | Označování |
§ 21 - | Požadavky na jakost |
ODDÍL 5 - | HOUBY |
§ 22   | |
§ 23 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 24 - | Označování |
§ 25 - | Požadavky na jakost |
§ 26 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 6 - | BRAMBORY A VÝROBKY Z NICH |
§ 27   | |
§ 28 - | Členění na skupiny |
§ 29 - | Označování |
§ 30 - | Požadavky na jakost |
§ 31 - | Uvádění do oběhu |
§ 32 - | Přechodné ustanovení |
§ 33 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Členění na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 2 - | Členění na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 3 - | Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku |
Příloha č. 4 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení |
Příloha č. 5 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 6 - | Členění na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 7 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 8 - | Smyslové požadavky na jakost |
Příloha č. 9 - | Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí |
Příloha č. 10 - | Členění na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 11 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky |
Příloha č. 12 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 13 - | Smyslové požavavky |
Příloha č. 14 - | Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely |
Příloha č. 15 - | Členění na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 16 - | Třídy jakosti |
Příloha č. 17 - | Členění výrobků z brambor na skupiny |
Příloha č. 18 - | Přípustné odchylky hlíz |
Příloha č. 19 - | Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor |